Muslik jasně, že v plném rozsahu ne, ale že tam bude bez rodičů asi chápala, ne? Těžko si představí, co to znamená týden, ale že jde o spaní přes noc asi jo. Syn v pěti měl ve školce přespávačku a volali nám, že to nedává. U babiček spal v pohodě. Prostě je fakt dobrá ![]()
Vše o těhotenství a dětech
Evaeva a zrovna v srpnu byl v letni skolce nejvetsi naval. To nestacila kapacita skolky a byly jeste dve nebo tri tridy otevrene v prilehle skole. Kdyz nam po prazdninach posilali dotaznik k provozu a zhodnoceni leta, tak psali, ze dalsi rok uz nejspis zrusi omezeni na tri tydny pres leto a zvysi kapacitu, aby rodicum vysli jeste vic vstric. Takze kdyz to umi jedna mestka cast, druha by mohla taky...
Me ten cervenec taky nevtrhne. Nejdriv jsou tam volne dny, pak jede mala s mymi rodici k mori, nez bude na prelomu cervence a srpna v italii vedro, v cervenci ma tchyne tri tydny celozavodni dovolenou, tak si na tyden vezme vnucky... no a v srpnu jsme nahrani
ono nechat aspon jendu skolku v mestske casti v sprnu otevrenou, by bylo super, ale proc by se ptali, jestli nekdo nahodou nepotrebuje i ten dalsi mesic....
Zuzuli Tak ono se vám to s tou školkou přes léto může ještě změnit. Dcera chodila do školky čtyři roky a každý rok byly letní prázdniny řešené jinak. Momentálně se tu školky střídají po čtrnácti dnech.
Pinot Noir Já mám taky velké "štěstí" na "profesi" ( u mě teda obojí do uvozovek:-D), od začátku července jsem ještě pořádně nezačala pracovat...ale co budu dělat od ledna do června to nevim:-D, asi brečet, dám pár hysterických scén doma pak snad už zase bude červenec.
Evaeva Já mám dojem, že právě proto, že si to nedokážou úplně představit, to někdy můžou ty tříleté děti zvládat líp než pětileté, které o tom už zase moc přemýšlejí. Obzvlášť když jsou menší děti odpoledne zvyklé spát ve školce, tak to pro ně není večer tak divné usínat mezi kamarády.
DruI no jo, to si asi neumím představit já, moje byl problém do té školky dostat, natož aby tam spaly
ale mimino se zatím jeví, že má lidi rádo, tak třeba to taky jednou pochopím
Opět jsem zapomněla, že Rosťa dnes jde do DD dělat program seniorům, takže má na sebe tepláky, tričko a mikinu. Ovšem narozdíl od minula to je všechno čisté a sladěné do stejné modré barvy ![]()
A teda začína to byť u nás v rovnakom móde ako v obchodoch. Dieťa riešilo Halloween od leta, teraz v nedeľu bola oslava, Halloween je fuč a už rieši Vianoce. Pepco zarába v podstate len na ňom.
Ale čo je úplný obrat, chce sa zúčastniť každej akcii, o ktorej sa dozvie
Tohle tu zapadlo, sdílím tvou radost. ![]()
Zuzuli já fakt netvrdím, že to nejde. Když byla ségra malá, nějaká školka běžela celé léto. Jako tady něčím pohnout je skoro nemožné, tady sedí žáby na prameni. Na druhou stranu si vem, jaký je na šestce přetlak. Tady ti tříleté dítě s jistotou vezmou, i část dvouletých.
Mně osobně štvou jiné věci mnohem víc než letní provoz. (Ale dceru bych s babičkou k moři holt poslala jinam jindy no)
Evaeva No, dcera lidi miluje, do školky chodila strašně ráda, teď z družiny chce odcházet nejdřív v půl čtvrté, ale ze školky jsem ji musela vyzvedávat po obědě, protože spát tam fakt nechtěla :o)
A já mám teda taky radost, a to z Viktorovy řeči.
My tu logopedii úplně tragicky flákáme, a i to flákání je nadsazené, my to prostě vůbec neděláme, hrozní jsme. Ale on se i tak den ode dne zlepšuje, pořád teda o sobě mluví nejčastěji v ženském rodě, ale jinak mluví v úplně normálních větách, pohotově reaguje, dělá vtipy. Ani ta výbavnost slov už není tak hrozná, včera dostal ve školce lízátko, ukázal mi ho, tak jsem mu řekla, co to je, a odpoledne, za pět hodin asi, hlásil Ríšovi, že má doma lízátko ze školky, a že si ho může R. sníst. To bylo ještě nedávno sci-fi, aby slovo, které běžně nepoužívá, udržel v hlavě. A čím víc mluví, tím víc je znát, jak je chytrý, v mnoha věcech je dál než R., ten má pořád problém s časem, nikdy neví, co je za den, moc nezvládá takové to včera, předevčírem, pozítří, pořád mu nejsou jasné počty dní v týdnu, měsíci, furt to všelijak plete... Viktor tohle všechno ví, umí pojmenovat, že jsme tudy šli včera, předevčírem, že středa odpoledne znamená ještě dvakrát do školy, poznává hodiny, orientuje se v čase... A taky v mapách a pláncích, na mapě Kbel ukáže, kudy jel autobus, ve školce na každém patře v tom únikovém plánku umí ukázat, kudy jsme šli, kde stojíme, kde je třída, to podle mě leckterý dospělý neumí.
A asi se to též odvíjí od té řeči, ale na nejnovějších fotkách ze školky se vždycky směje, je v centru dění a tvoření, lepí listí, vyrábí draky, ve svíčkárně vykrajuje mýdla, namáčí svíčky, dokonce se prý nechal vyfotit na vánočním focení - tomu teda uvěřím, až uvidím fotku. ![]()
Pinot Noir To mám radost a řeknu ti, že některé ty jmenované věci, to fakt leckterý dospělý neumí.-)
Pinot Noir ďakujem. Napr na šachový turnaj je prihlásený ![]()
letfenixa ten teď bude vymetat všechny párty! ![]()
Pinot Noir No ale to zní pěkně :o)
Pinot Noir to je skvělý a podle mě to fakt s tím rozvojem řeči souvisí úzce, vidím to na našem diteti, kde ty sociální skills sly fakt ruku v ruce
![]()
Pinot Noir to se krasne cte :)
Pinot Noir paráda! Já jsem už dlouho přesvědčená, že bude mega chytrý, akorát kvůli těm jinakostem to občas trochu skrývá. A přesně, tohle neumí spousta dospělých.
DruI jo, to spaní je taková speciální věc, mi přijde. Mně by stačilo, kdyby se tam ráno těšil už od začátku, ne až v 5,5![]()
Evaeva Všechno nejnejnej! ![]()
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.