Potrefenáhusa kluci v 11 chodili spát akorát v tom roce, pak už ne. Ale školka je náročná, taky mi přijde, že půlka dětí už bude hotová
Vše o těhotenství a dětech
711990 no přesně ![]()
Evaeva starší chodila taky pozdejc, ale i pozdejc vstavala, menší většinou vzbudime při vypravovani se do školky a jakmile je ro před 7, vytuhne klidne už po 9 a pak spi ještě jednou odpoledne ![]()
ranni ptacata naše děti taky nejsou (nemaj po kom)
MP Meri Mně přijde, že je to nastavený na provoz, kdy se vstává v devět, ale i tak mi ten čas spánku připadá pozdě. My jsme letos museli přehodnotit to, že 3leťáka budeme první měsíc vyzvedávat hned po obědě , protože v těch 12:15, na který to vyšlo, už byl úplně kántry a řval mi ve dveřích, že chce taky spinkat, když viděl ostatní děti, jak si nesou postýlky.
Potrefenáhusa Nase už má jeden spánek celý věky a do dvou to asi dá, ale přesně, musela by si ráno pospat a to se zase moc neslučuje s tím režimem finančně, ehm.
Jako zatím váhám jak to pojmout, před spaním se vyzvedává v jednu, ale zase si vyzvednu nevyspaný dítě, než dojdu domu, uložím ho, usne ... budou minimálně dvě a ve tři zase musím letět pro staršího ... no.
MP Meri no u nás vyzvedavani tříletý po obede (12,15) bylo takovej vopruz, rovnou domu (nechtěla) a snažit se rychle uspat, aby nesla pak spát o půlnoci, ze úplně nejlepší bylo ji začít brát ze školky až po spaní, ale to je u nás ve 14,15
Potrefenáhusa kluci začali vstávat v osm, když přešli na jeden spánek. Mladší teda vydržel až do dvanácté, ale bylo to hodně na sílu (jinak jsme ho budili při obědě, spal hned vedle). Já bych ty dva spánky takhle dlouho u mimina uvítala, jít spát v jedenáct se nám do režimu fakt nehodí. Ale vstávačka v osm by se mi naopak líbila ![]()
MP Meri to by jí stačilo hodina spánku? A pro tebe by to teda byla hrozná lítačka. A starší po obědě chodit nechce, předpokládám. Nebo být ve školce dýl?
Zina moje děti ve třech přesně po obědě spát přestaly, takže ve školce ve čtyřech už to nebyl problém. Ale zažila jsem před školkou holčičku, co z té únavy řvala tak, že nemohla ani stát. To teda od kluků neznám tak od roku a půl. Ale paní byla v šílené situaci. Dítě řvalo, ona měla ještě mimino, normálně musela zavolat tatínka, co byl asi na ho, jinak by domů nedošli.
Evaeva U nás vidím velkej rozdíl v tom, jestli je doma, nebo ve školce. Doma, když chci aby po obědě usnul, a to po obědě je tak circa v půl druhý, dřív ani náhodou, tak je to vykoupený fyzicky aktivním dopolednem, jdeme do města a couráme tam, nebo jsme dlouho na hřišti. Když to z nějakýho důvodu nejde, tak je šance na denní spánek minimální. Ale ve školce je to pro něj asi tak sociálně a emočně náročný, že v tu čtvrt na jednu už se mu zavíraly oči, takže to skončilo tak, že tam od půlky druhýho týdne rovnou i spal a já jsem jezdila hned po spánku.
Zina je fakt, že starší ve školce usnul. Ale když jsem ho brala po obědě, byl úplně v pohodě, což bylo skoro pokaždé, doma pak neusnul. Mladší ve školce neusnul snad nikdy.
Syn si vybírá kamarády, který mi dobře otvírají oči. Dneska mi jeden řekl, že v 9,5 letech ještě nikdy nebyl u zubaře. Podotýkám, že sehnat zubaře tu není žádný problém. Moje děti chodí do praxe specializované na děti, nedávno se tam bez problému přihlásila dcery kamarádka, protože matka je Francouzka a zubařka taky. Když byly úplně malé, byly se mnou u mého zubaře, taky to šlo jednoduše.
Evaeva Jo, tohle bude hodně individuální. Já si třeba pamatuju, že za dva roky školkový docházky jsem usnula ve školce přesně jednou, chodit se mi tam líbilo, ale to spaní jsem bytostně nesnášela, dvě hodiny koukat v posteli do stropu! Ale taky je pravda, že jsem šla až ve čtyřech letech, protože máma byla ještě doma se ségrou, u malýho to třeba taky bude za rok jinak.
Evaeva já si ty časy už vůbec nepamatuju, jen přesně ten vopruz, kdy jsem starší uspavala s miminem v satku na brise. Skolka to skvele vyřešila. Ona doma už taky nespí, ale pak jednak tuhne v ty nemožný časy v autě (a my jezdíme fakt často) a teď v úterý kvůli tomu třeba nesla do skauta -v pondělí a úterý nebyla ve školce, takže nespala, kolem druhy nastal uplnej hell a cestou tam vytuhla, zkušenost praví, ze pokud to není životně nutne, tak fakt nebudit
maly dite má jeden spánek taky už dlouho, ale když rano prepali start, odpadne brzo a pak do vecera nevydrží.
Zina to věřím. Já si myslela, že tam usne alespoň ten minulý rok, to mu byly skoro čtyři, ale ne. Myslím, že je to ten důvod, proč tam nechce "spát". I když pokud neusne, prý si může potichu hrát. A pro mě je to zase pádný důvod ho vzít po obědě.
Tabea to je příšerný ... no mne teď rikala jedna znama, ze ji za opravu zubů u čtyřletýho ditete udělali předběžnou kalkulaci na 24 tisíc, tak i kdyby to byla pulka (s tou anestezií to vyskočí asi rychle), tak počítám, ze spousta děti zůstane taky bez pece
Potrefenáhusa víš co, ona asi spát potřebuje. Oni už to nepotřebovali, to bylo poznat. Odpoledne v autě usnuli teda taky, ale to už bylo spíš na noc. Pak v podstatě řvali, dokud nebyli znovu uložení do postele s přestávkou na večeři
Starší usínal sám nebo minimálně počkal v posteli než uspím mladšího a hlavně oba byli obvykle do deseti minut tuhý. A pak šlus, prakticky ze dne na den.
Evaeva jo, ona prave určitě spát potřebuje (plus teda taky chodí spát o ty dvě hodiny pozdejc než vaše děti (ale driv ji uložit není reálný)
Potrefenáhusa u nás zrušení denního spaní vůbec nemělo vliv na večerní uspávání. Prostě najednou měli tu potřebu menší. Akorát mladší pak vstával o hodinu později![]()
MP Meri A uspat dítě cestou domů v kočárku by nešlo? My to takhle dělali loni, když dcera trvala na tom, že musí ze školky po obědě, že jsem ji vyzvedla s mladším v kočárku, cestu domů jsme si dali procházku, malej v kočárku usnul (a když jsme se zasekli u hřiště, tak se i stihl probudit ;o) Tak já bych ji cestou ze školky uspala a když bude ležet v kočáře, tak ji prostě na cestu do synovy školky jen vezmeš a odvezeš.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.