Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 26. října 2024 12:32
Reakce na Evaeva:

MP Meri to by jí stačilo hodina spánku? A pro tebe by to teda byla hrozná lítačka. A starší po obědě chodit nechce, předpokládám. Nebo být ve školce dýl?

​Tak ona i ted spí klidně 45 minut jednou denne (je ji rok a třičtvrtě), já žádný velký spáče nemam. Syn by po obědě chodil s nadšením, ale to zas nechci ja. Soukr. skolka pro malou znamená samozřejmě velkej výdaj, takže se budu muset pracovně dost otáčet. 

No jsem zvědavá, jak to poskládáme, skolky jsou 15 minut chůze od sebe, režimy teda úplně nekompatibilní, jako napasovat to nějak rozumně na potřeby dětí a moji práci bude celkem oříšek. Ale asi dokud to nevyzkoušíme, nebudeme vedet. 

Zatím mi vychází nejlogičtěji vyzvednout malou po spani, to ale znamená nekdy po 16 h a letět pro staršího, což ale = ze bude ve skolce do 16:30 minimálně, takže celkem dlouhý. Ale co už. Opačně to nedává moc logiku z hlediska následný cesty na nákup apod. 

Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 26. října 2024 12:38
Reakce na DruI:

MP Meri A uspat dítě cestou domů v kočárku by nešlo? My to takhle dělali loni, když dcera trvala na tom, že musí ze školky po obědě, že jsem ji vyzvedla s mladším v kočárku, cestu domů jsme si dali procházku, malej v kočárku usnul (a když jsme se zasekli u hřiště, tak se i stihl probudit ;o) Tak já bych ji cestou ze školky uspala a když bude ležet v kočáře, tak ji prostě na cestu do synovy školky jen vezmeš a odvezeš.

Ja spici děti v kočárku ​fakt nerada Kor ted na zimu, protoze co s ní potom. Syna ty hřiště moc neberou, to jeste treba si se spícím kočárem zajet do krámu na nejakej shopping, ale to jedině sama ... jinak je to pro me totálně zabitej a neefektivní cas. 

Musim ji takhle nechat spat v kocarku jednou tejdne, kdyz ma syn od 13h kroužek a je to pro me celkem utrpení. Kdyz bylo hezky, četla jsem si v parku, jednou jsem sla na trhy na Jiraku, jednou strašlivě chcalo, tak jsem šla na dárky do Flory ... další tejden jsem to radsi zrušila a jeli jsme pryč a a co budu dělat příště fakt nevim, jako ta hodina se spícím kočárem je pro me za trest

Offline DruI
5587 příspěvků moje polička 26. října 2024 12:44

MP Meri Já dokořán otevřu dveře na lodžii a nechávám spící kočár stát v předsíni ;o) Ale jestli ti děti v institucích tak dlouho vydrží, tak je ber po spaní. Já si myslím, že je to pro ně nakonec pohodlnější. Oni se tam s tím režimem určitě nějak srovnají.

Online Potrefenáhusa
38876 příspěvků moje polička 26. října 2024 12:46

MP Meri strčit dite do fusaku a nechat ho spát venku před kavarnou :-) (naše děti by teda spaly i v mírným ruchu uvnitř) 

Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 26. října 2024 12:55

DruI Zkoušela jsem, ale jakmile ji zaparkuju v bytě, probudí ji první spláchnutí od souseda, pokud tam je jeste druhý dítě, tak je to totalne nekompatibilní. 

PotrefenáhusaJako jo, ale zas tam je ten starší, toho hodina v kavárně taky moc neba, pokud tam zrovna nemá kámoše (což kdyz se povede, tak je to uplne , maj tam ted takovou malou partu záškodníků). 

Nikdy sem ty spící kočárky neuměla dobře využít, no, navrch to u nás zkracuje ten spánek na polovinu, takže eee.

Online Potrefenáhusa
38876 příspěvků moje polička 26. října 2024 13:01

MP Meri no staršího vyzvednout až potom

Offline DruI
5587 příspěvků moje polička 26. října 2024 13:08

MP Meri No jo, moje děti je strašně těžký uspat, ale ve chvíli, kdy už spí je nevzbudí skoro nic.

Offline Len
2673 příspěvků moje polička 26. října 2024 13:33

Já jsem když to tak čtu vlastně moc ráda, že až se narodí mimino, už budu řešit jenom jeho denní spánek. Trochu jsem se bála, že se školkou zase syn začne spát, protože to vždycky znamenalo hrozný martyrium při uspávání a navíc bych pak měla to dítě do 11 vzhůru. Unavenej teda bejvá, ale spát nebude a radši přežiju nějakou rozmrzelost než to uspávání do noci. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 26. října 2024 14:10

MP Meri u nás ten spánek v kočárku taky nefunguje. Jednak jsem radši doma, zahradu na parkování nemáme, a pak třikrát tak dlouho uspávám, aby spal třetinu než obvykle. (Ani to teda dlouhodobě nefunguje, byl by unavený)

Online Potrefenáhusa
38876 příspěvků moje polička 26. října 2024 14:11

Len ona má každá rodina to krizový místo asi jinde, ale u nás to bylo přesně tohle

Offline Len
2673 příspěvků moje polička 26. října 2024 14:13

Potrefenáhusa Vůbec se nedivím, slaďovat spánky dvou dětí musí bejt děs, zvlášť pokud to nejsou typy, který usnou kdekoli kdykoli.

Online Potrefenáhusa
38876 příspěvků moje polička 26. října 2024 14:21

Len přes ten den to ještě šlo (a často to řešilo mimino v satku), ale krizový byly ty večery 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 26. října 2024 14:48

Potrefenáhusa u nás šli i večery, jak usínali rychle. Horší je to teď, jak jsou velký, to chce dobrý plán a pevné nervy A ze začátku to v podstatě nešlo vůbec 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 26. října 2024 14:51

Len moje děti mají na místo spánku jasný názor, ale usínaly rychle. To se dalo naplánovat, akorát člověk prostě musel jít ven teď nebo až po dalším spaní,.. Neumím si představit, jak to dělá ten, jehož děti vyžadují jeho přítomnost během spánku a ještě třeba nesnáší šátek

Online Potrefenáhusa
38876 příspěvků moje polička 26. října 2024 15:20

Evaeva lehnes si s nim do postele, tak jsem spala se starší přes den často já ;-)

ten satek je podle mě hodně o zvyku, mladší se v něm navrch ještě ochotne kojila. Ony zase spaly vzdycky samy dost naprd v posteli, já davam mladší přes den furt do našeho staryho hlubokyho houpaciho kočáru v kuchyni, podle mě ji vyhovuje ten omezenej prostor, v posteli se vzbudí většinou driv 

Offline Allysa
897 příspěvků moje polička 26. října 2024 15:21

Evaeva Ležíš s ní a buď usneš taky nebo si objednáváš Rohlik a tak

Online Potrefenáhusa
38876 příspěvků moje polička 26. října 2024 15:26
Offline Evaeva
příspěvků moje polička 26. října 2024 16:08

Potrefenáhusa Allysa s jedním to samozřejmě chápu, ale když máte dvě?

I když moje děti spaly šest hodin denně, to si taky umím představit lepší program. Aspoň na záchod si dojít a dát si oběd

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 26. října 2024 16:10

Potrefenáhusa ten omezenej prostor měli rádi tak do půl roku a ještě to omezení pohybu skrz zimní oblečení

Offline Allysa
897 příspěvků moje polička 26. října 2024 16:16

Evaeva Mám jedno a víc jich nebude, ale i tak si umím představit lepší program, i vzhledem k tomu, že i uspavání je dlouhý. Nicméně jak se pohnu, ze bych šla, je vzhůru,  smůla.