Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Pinot Noir
29861 příspěvků moje polička 12. října 2017 19:28
Reakce na Zina:

Hihi 

Offline tzaziki
1156 příspěvků moje polička 13. října 2017 08:06

Noc druha: to,ze se s manzelem nemuzeme shodnou kolikrat se vzbudil na gablik,zda dvakrat ci trikrat a nakonec jsme zaspali budik,hovori za vse.

Ale mam dalsi otazku:Co s prsama? Stahuji,masiruji,cucam salvej,ale co jeste? Nechci si uhnat jeste nejaky zanet. Nejake dobre rady?

Offline continuity
43025 příspěvků moje polička 13. října 2017 08:10
Reakce na tzaziki:

Kdyz to nejde vydrzet, tak odstrikat do ulevy. Tedy co nejmene.

Offline viktorka_od splavu
49292 příspěvků moje polička 13. října 2017 08:15
Reakce na tzaziki:

jednou to preslo samo, podruhe jsem navstivila gynekologa a dostala nejaky leky, uleva hned

Offline Pinot Noir
29861 příspěvků moje polička 13. října 2017 11:01
Reakce na tzaziki:

Mně se syn odstavil sám a nedělala jsem nic, jen jsem asi dvakrát či třikrát musela odstříknout, ale to jen pár kapek, fakt jedno stisknutí ;)

Offline Sweet Potato
40274 příspěvků moje polička 13. října 2017 12:07
Reakce na tzaziki:

Taky máta prý staví laktaci. 

Offline tzaziki
1156 příspěvků moje polička 14. října 2017 08:25

Dekuji za rady. Prvni dcera se prirozene postupne odstavila sama,takze zadny problem. Ted jak to je z niceho nic na povel, tak to neni nic moc. Zatim to zkousim "prirodne"(chemie mam ted dost). V lekarne mi slecna doporucila homeopatika Ricinus communis 5ch, tak uvidim.

Jinak noc treti, celkem v poho. Vypada to na dve krmeni za noc, to bylo i kdyz se kojil. Akorat musim nejak vychytat vcasnou pripravu mleka,protoze kdyz se Diabolo probudi,okamzite zacina vrestet. Nema zadny knouraci mezicas, krici jako bych ho hlady drzela uz tyden. Ale to dame, to vychytame.

Offline eless
2039 příspěvků moje polička 14. října 2017 09:26
Reakce na tzaziki:

moj mlay satan sa s takym vreskotom rano budi tiez. mam pripravenu prevarenu vodu (tesne predtym nez idem spat) ktora ak uz vychladla tak ju zriedim s cerstvou a horucou k pomeru aby som mlieko pripravila bolo hned pitne. kym sa vari voda tak dieta aspon prebalim. pokial je na rukach tak plac nema taku vrazdiacu intenzitu.

viem ze sa neodporuca mat prevarenu vodu dlhsiu dobu vopred ale ziadne nasledky to nemalo a preco by som to neulahcila ak mozem

Offline continuity
43025 příspěvků moje polička 14. října 2017 10:15
Reakce na eless:

vzhladom k tomu, ze niektore sedemesacne deti v pohode poranajkuju aj hlinu z kvetinaca a imunitny system to zvlada, tak by som sa niekolko hodin prevarenou vodou nezaoberala. to by malo mozno nejaky zmysel siedmych tydnoch. pisem mozno, pretoze, u nas v piatich tydnoch padla veta: umi prosim ta tu lyzicku, padla mi na zem.

Offline Pinot Noir
29861 příspěvků moje polička 14. října 2017 19:05
Reakce na continuity:

Od tè doby, co syn jí příkrmy, pije taky vodu. Z kohoutku. Nic nepřevařuju a balenou kupovat odmítám.

Offline continuity
43025 příspěvků moje polička 14. října 2017 20:27
Reakce na Pinot Noir:

kohoutkova voda u kojencu je otazka dusicnanu (v nekterych oblastech jsou zvysene limity) maji totiz jiny hemoglobin, ale to je problem tak do tri mesicu. pokud ma nekdo vodu v limitu, muze pouzivat kohotkovou. dale je to otazka nejakych otrav jako onehda v Dejvicich, ze i dospeli koncili ve spitale - u tech deti je to logicky problem mnohem zavaznejsi. jinak piti vody z vodovodu celkem nic nebrani.

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 14. října 2017 22:00
Reakce na Pinot Noir:

Ta voda je důležitá do půl roku, kdy jsou děti náchylné k methemoglobinémii. Potom už je to spíš na uvážení rodičů.

Třeba brněnská voda má limitní množství, které není dobré ani v pozdějším dětském věku. Takže bych asi řekla, že taky záleží jak kde. 

Offline Candance
5633 příspěvků moje polička 14. října 2017 23:43
Reakce na tzaziki:

nepamatuji si uz cisla, ale ta homeopatika maji 2 intenzity - jedno je na podporu a jedno na zastaveni laktace. Nevim, proc mam pocit, ze 5CH je na podporu, ale overte si to. Taky pomaha trochu min pit.

Offline Gatita
8619 příspěvků moje polička 15. října 2017 08:23

Prosím, jak dlouho trvá, než děti vezmou na milost vlastní postýlku a přestanou okopávat rodiče? Prosím, neřkejte, že to některým vydrží až do první třídy! První týden nočních návštěv nám to přišlo milé, ale po měsíci a půl už jsme jak zombie:-D

Offline moninika
1033 příspěvků moje polička 15. října 2017 08:36
Reakce na Gatita:

U nás teď první třída a nepamatuju si, že bychom aspoň jednou byli v posteli celou noc úplně sami až do našeho vlastního samostatného probuzení  Vždycky jedno z dvojčat drží službu, abychom se nenudili...

Offline Luna
10864 příspěvků moje polička 15. října 2017 08:50
Reakce na Gatita:

U nás to trvá zatím něco přes 4 roky. Obě deti sice usnou v pokojiku samy, ale kolem půlnoci už jsme v posteli 4, je to peklo. Ale jednou to skončí.

Offline moninika
1033 příspěvků moje polička 15. října 2017 08:59
Reakce na Luna:

Jo, tetris v manželský posteli... Když je nejhůř, přesunujeme se do jejich dětských postelí, aby si člověk trochu srovnal záda.

Offline tzaziki
1156 příspěvků moje polička 15. října 2017 09:02
Reakce na Candance:

Jojo,davkovani je dvoje.Tri kulicky na podporu,pet kulicek na blokadu laktace. Piti omezuji a pridala jsem kafe.

I tak dekuji za poznamku.

Offline olivieraa
505 příspěvků moje polička 15. října 2017 09:05
Reakce na Renusatko:

Ta voda je důležitá do půl roku, kdy jsou děti náchylné k methemoglobinémii. Potom už je to spíš na uvážení rodičů.

Třeba brněnská voda má limitní množství, které není dobré ani v pozdějším dětském věku. Takže bych asi řekla, že taky záleží jak kde. 

Prosim odkial je ta info o brnenske vode? Ja som si to zistovala davnejsie a docitala som sa ze mozu aj kojenci. Od 8 mesiacov prevaram kohutkovu :(

Offline tzaziki
1156 příspěvků moje polička 15. října 2017 09:06

Vodu mam pripravenu v termosce. Vse ciste, vyvarene,prevarene. Nemam problem s tim,ze ta voda tu v noci "stoji" a ceka na vyuziti. Rika se,ze tady u nas je voda kvalitni a dobra.