Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Gatita
8619 příspěvků moje polička 15. října 2017 09:35

Luna moninika  Takže se několik dalších let nevyspíme? Tak zas se aspoň vyřešilo dilema, zda se pokusit o druhé dítě, či nikoli.

Ach jo. A já byla tak šťastná, že syn krásně usínal sám v pokojíčku a v noci slušně spal. S úderem druhých narozenin začaly noční návštěvy a kopaná... S manželem uvažujeme o nějakém klecovém lůžku pro nás rodiče :-D

Offline brrr
12332 příspěvků moje polička 15. října 2017 10:29
Reakce na Gatita:
U nás (4 a 6) se to už naštěstí stává už míň často (čti ne denně), ale někdy putujeme v noci tam a zpátky. Na druhou stranu, neusínají sami. Grr! Jo, ecialitou mladšího dítka je, že že spaní začne vykřikovat, ať ho přikryjeme (sám to v noci neumí či co).
Offline viktorka_od splavu
49292 příspěvků moje polička 15. října 2017 11:25
Reakce na Gatita:

pokud ho vydrzis dostatecne dlouho "vracet" tak prestane. ja nevydrzela.. pomohlo prestwhovani do jineho bytu kde se v noci nevyznal tak radsi zustal ve sve.. ale to asi neni reseni se kvuli kazdymu ditku prestehovat;-)

Offline letfenixa
10867 příspěvků moje polička 15. října 2017 12:28

Syncekovi nielen ze rastu zuby, ale ma aj reakciu na MMR ockovanie- zvysena teplota a drobny vysyp. Uz stvrtu noc sme boli 2 hodiny hore okrem bezneho placu zo spanku.

Offline continuity
43025 příspěvků moje polička 15. října 2017 12:55

no tak u nas nocni navstevy vydrzely do konce prvni tridy te starsi. mladsi tolik nikdy nechodila (naucila se to v podstate od starsi a ted leze do postele k ni.) obcas jeste v noci prijdou, kdyz maji spatne sny, ale tak jednou za mesic?

Offline Zina
6324 příspěvků moje polička 15. října 2017 13:01

Já si pamatuji, že jsem jako malá taky chodila spát k rodičům do ložnice. Vždycky jsem se vprostřed noci vzbudila s podezřením, že v komoře naproti našemu pokoji je kostra. Podezření sílilo, až bylo jasné, že je to holá skutečnost , tak jsem se evakuovala k mámě pod peřinu. Tam kostra pochopitelně  nemohla. Zpětně jsem si říkala, že by možná tenrkát bylo pomohlo dát nějakou malou  lampičku, ale vlastně nevím, jestli jsem našim o tom kostlivci řekla. A dneska už se asi nějaká noční světýlka používají běžně, nebo ne?

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 15. října 2017 13:04
Reakce na olivieraa:

Mám akvarium, takže vodu musíme kontrolovat a je to vždy hraniční kolem povolené 50, což je nejvyšší povolená hodnota. Rybám se do akvária vůbec nemůžu dát.  

Jinak právě to převaření ji pomáhá, takže převařená kohoutková v 8mi měsících je v pořádku. Pinot Noir psala, že ani nepřevařuje, proto jsem psala, že jak kde. 

Offline moninika
1033 příspěvků moje polička 15. října 2017 13:07

No, noční návštěvy během spánku jsou ještě v pohodě, horší je, když vám skočí na záda a jste zrovna v nejlepším... Už jsme to párkrát absolvovali (samozřejmě maskovaní peřinou) 

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 15. října 2017 13:12

Noční návštěvy dětí vůbec neznám. Starší spal v ložnici s námi do 3 let, ale ve své posteli. Mladší tak do dvou, dokud jsem ho kojila. S tím byl problém ještě spíš obrácený. Když byl nemocný a chtěla jsem ho mít u sebe, tak tam nikdy nemohl spát. Ale že by ze své postele šli k nám, to neznám. Kamarádka ovšem tuhle noční hru provozuje taky...má kluky 8 a 12. 

Offline continuity
43025 příspěvků moje polička 15. října 2017 13:31
Reakce na Zina:

hele ja zas mela nejakou obludu na skrini, k nasim jsem nemohla, expedovali by mel zpet. takze to detem toleruji.

navic, ono si to trochu sedne, alespon nase deti se naucili spat trochu mravne, tim, ze vzdy, kdyz nas kopaly nebo mlatili uz moc, jsme jim s muzeme pekne vynadali. doted s nima spim nekde po chalupach, kde treba na nas neni dost posteli a je to v pohode, ve stanu to same.

Offline dynda
7291 příspěvků moje polička 16. října 2017 16:55
Reakce na tzaziki:

Tak já brala 5 kuliček na podporu laktace a pomáhalo to. Já vlastně teda nevím, jestli na ty homeopatika věřím...

Offline eless
2039 příspěvků moje polička 16. října 2017 18:20
Reakce na dynda:

mne tie homeopatika vobec nepomohli. mensie zlepsenie bolo pri caji znacky weleda. inak vobec nic nepomohlo

Offline tzaziki
1156 příspěvků moje polička 18. října 2017 13:54

Tonouci se stebla chyta, zkusim ledacos neb to dost boli a noci mi to neusnadnuje.

Offline viktorka_od splavu
49292 příspěvků moje polička 18. října 2017 13:58

zvaz teda toho doktora. melo by stacit i zavolat at ti jen pripravi recept k sestre, bez cekani. 

Offline Tanka
65 příspěvků moje polička 18. října 2017 19:28
Reakce na tzaziki:

Ja mām radu, mne to pomohlo a poradil mi lekár - mlieko čo najviac odsať (alebo nakojiť), na prsia priložiť kapustné  listy nakrčené a zavinúť elastickým obväzom aspoň na 1 - 2 dni. Fungovalo to skvelo (kojila som skoro 2 roky).

Offline tzaziki
1156 příspěvků moje polička 18. října 2017 20:00

Chemickou blokaci laktace si nechavaji lekari jako posledni moznost, ze zdravotnich duvodu to ted s leky tohoto typu nesmim prehanet.

Offline tzaziki
1156 příspěvků moje polička 18. října 2017 20:02

Tak to je nejzajimavejsi zpusob,ktery jsem slysela,ale jeste den dva a zacnu shanet kapustu.

Dekuji za tip.

Offline continuity
43025 příspěvků moje polička 18. října 2017 20:04
Reakce na tzaziki:

jenom radsi shanej zeli :)

Offline Karja
44646 příspěvků moje polička 18. října 2017 20:12
Reakce na Zina:

Já si pamatuji, že jsem jako malá mívala hrozné noční můry a chodila jsem taky k rodičům. Měli teda tři postele a každý spal zvlášt(asi dvacet let:-D). Ještěže mě neodesílali zpět do pokoje, bych byla první dítě v sedmi letech s infarktem:-D. Ale já si samozřejmě nic nevymýšlela, ani se nebála bubáka v koutě, ale ty sny byly děsivý...

Offline dynda
7291 příspěvků moje polička 18. října 2017 20:23
Reakce na tzaziki:

Já jsem při odstavení taky dost trpěla, odsávat to ani moc nešlo, plus na to nebyl čas. Srovnalo se to asi po 14 dnech. Měla jsem i ty prášky na zastavení laktace, ale k okamžitému zastavení stejně nedošlo. Prostě se to pomalu dobrzdilo.