Děkuji všem za tipy. Myslím, že něco z toho se ujme!
Vše o těhotenství a dětech
Pinot Noir mladší taky do školky poptával víc barev, teda myslím, že skončil u růžové. Staršímu stačily tři barvy, vůbec nechápal, proč mají mít do školy 12 barev ![]()
Ale to s tím obrázkem, to musela být tragédie
zelene.oko u našeho pětiletého by zabodovala nerfka (to nechceš) nebo nějaký transformer. A určitě nějaký sušenkovač/razítko na sušenky (jestli je ten chlapeček mlsný a rád pracuje v kuchyni).
Dcera se pomalu dostala z neštovic, uf, první den v takové lepší náladě a kondici a....já jsem pro změnu se zas potýkám s nejakou virózou. Jako myslím, že zákon zachování ne nemoci, ale zachování mě v nějaké hladině vyčerpanosti prostě musí být zachován...Nebo nevím o co jde už od nového roku:D
Karja mě už od pátku příšerně bolí v krku, nezabírá na to vůbec nic, žádný tantum verde, strepsilsy ani nic. Angína a streptokoky vyloučeny u lékaře.
Už jsem tak zoufalá, že jsem se teď ptala chatu gpt, co by mi poradil ![]()
žluťásek A poradil ti něco užitečného?
Taky jsem na hromadě, z hodiny na hodinu se mi ucpala hlava rýmou a bolí mě od toho v krku a uši, ale ne tak klasicky - když si propláchnu nos konvičkou, tak oboje hodně poleví, nebo až zmizí, než se ta hlava zase ucpe rýmou. A jako celek se cítím nemocně. Fakt nevím, co je tohle za nemoci
Děti to buď už měly, nebo měly minulý týden něco jiného a tohle je teprve čeká a já to mám od zubařky (vypadala mírně nachcípaně), časově by sedělo oboje.
Myrtila není to covid? Ne, že by ti ta informace případně pomohla
hlavně, ať je brzy líp. Se dvěma prckama je to léčení blbý.
Evaeva No, těmi divnými příznaky, co nepasujou na žádnou normální nemoc, by to klidně covid být mohl. V každém případě, jak mi to začalo tak najednou, jsem před tím mohla nakazit celkem dost lidí, aneb víkend byl dost nabitý ![]()
Myrtila no jo, to takhle nemůžeš brát. Blbě ti nebylo, když si se s těmi lidmi viděla. To je holt smůla, ale samozřejmě, člověka to mrzí.
Myrtila neporadil nic, co bych už nezkusila ![]()
Já jsem začala minulý týden vysokými horečkami a rýmou, klasická viróza nebo covid nebo cokoliv takovýho. A teď už nemám teplotu ani rýmu, ale strašně, ale fakt příšerně mě bolí v krku. Taková ta typická anginova bolest, kdy nemůžeš ani polknout, vystřeluje to do uší. Akorát bez té vidiny, že do tří dnů zaberou antibiotika ![]()
zelene.oko Předplatný časopisu je super nápad, nebo jestli je takovej introvertní, co třeba lupa? Zdá se to jako blbina, ale je to super dárek. A nezabare místo.
žluťásek To je fakt na houby. Jestli jsi to ještě nezkoušela, tak přidám svou radu - vzít si na tu bolest paralen nebo ibalgin. Mě samotnou to nikdy nenapadlo, protože při nemocích nemívám teplotu, tak obvykle neberu nic jako paralen, až jsem to četla někde na netu - netrápit se a vzít si něco i na tu blbou bolest v krku. A fakt mi to moc pomohlo.
Evaeva No, dost mě to mrzí, jestli to ode mě chytli ![]()
Myrtila přeju rychlé uzdravení!
(zubařka nemela masku? Zaujalo mě to, protože jsem obličeje zubařů neviděla kolik let
)
žluťásek . Jednou jsem takovouhle bolest v krku měla s úplně malým miminem a tak, že jsem nemohla ani otevřít pusu. V lékárně řekli, ať si vezmu paralen. Taky mě to do tý doby nenapadlo. Jen si už nejsem jistá, jestli to nějak významněji pomohlo. ![]()
žluťásek moc te lituju, ziletky v krku a strach z nutnosti polknout znam taky. ATB to paradoxne zhorsila, protoze zabiji tu dobrou mikrofloru v krku. Dostala jsem tehdy na ORL nejaky sprej, bohuzel si nepamatuju nazev, takovy jako inhalator. Strcit rozprasovac do pusy, s nadechem striknout, chvili nedychat. Jinak mi pomaha Stopangin sprej, sice to po striknuti strasne pali, ale pak se ulevi. A priessnitz tenkrat nepomohl vubec, i kdyz obvykle taky funguje.
Díky za účast. Zkusila jsem už úplně všechno, jsem doma na neschopence, tak mám dost prostoru na tyhle obklady a kloktání a podobný vylomeniny.
Ibalgin asi trochu pomáhá. Mě to taky nenapadlo, ale vzpomněla jsem si, že jsem jednou při angíně na pohotovosti na dovolené dostala kromě antibiotik ještě nějakej super silnej ibuprofen na předpis.
Včera jsem se dočetla, že virová angína obvykle do 1-2 týdne odezní, tak týden už mám skoro za sebou...![]()
Včera jsem se byla podívat na dni otevřených dveří spádové školy. Je to docela labyrint, sídlištní škola s pavilony, já chodila na vesnickou základku a pak na malý gympl, tak mi chvíli trvalo se zorientovat. Ale prostředí je to moc pěkné, překvapilo mě, kolik je tam světla a prostoru a že mají docela hezké to okolní prostředí, kam jde vidět z oken.
Akorát teda dostávají úkoly denně, prý jen na 10 minut, ale to si umím představit, haha. Nejsem příznivkyně domácích úkolů na prvním stupni.
dzizisketa tiez nie som fanusik domacich uloh, syn ich dostava ale je to fakt 5-10 minut dokonca aj s jeho roztrusenou pozornostou. Plus teda 3 hodiny nez sa k nim dokope ![]()
dzizisketa u nás to je též na pět minut. Syn ani nemá úplně problém se k nim dostat, navzdory mému očekávání. Asi třikrát jsem mu teda řekla, že je to jeho věc a ať si to případně vyřeší s paní učitelkou
Ale pindů má při tom dělání asi milión. Já jsem taky spíš proti úkolům, ale na druhou stranu syn teď musí víc trénovat čtení, tak jsem ráda, že je to už od září nastavené tak, že do školy se něco málo dělá i doma. Ale nedostávají úkoly na víkend a i kratší prázdniny, na delší dobrovolné.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí