Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Online continuity
43194 příspěvků moje polička 26. března 2025 09:50

DruI u nás to padlo na starší. Mně ty triviality vysvětlovat  i baví (fakt lepší než kvadratické rovnice), ale to neplatí v případě, že na mě učeň u toho řve, že mě se to lehce říká, když tomu rozumím.

Offline dzizisketa
8985 příspěvků moje polička 26. března 2025 09:51

JankaM 

Klokana jsme dělali i my, a to bude letos už dvacet let, co jsem maturovala (brrr, úplně se mi z toho čísla udělalo špatně!)

Online DruI
5592 příspěvků moje polička 26. března 2025 09:54

JankaM Tak ono záleží na škole. Ale pravda je, že já byla připravená, já jsem se před třiceti lety taky účastnila :o) A teda když jsem se dívala, tak oficiálně je ta první kategorie až pro druhé třídy, tak že to u nás ve škole zkoušejí i na prvňáčky je fakt jejich aktivita a to se profilujou spíš jako škola zaměřená na jazyky.

Offline letfenixa
10904 příspěvků moje polička 26. března 2025 09:55

DruI

L sa zúčastnil vlani ako jediný prvák, tento rok odmietol, aby "sa nepreťažil" a na budúci rok sa asi zúčastní. Ale páčilo sa mu, že bola cca polovica triedy a preto sa učili len zľahka. 

Offline Pinot Noir
29932 příspěvků moje polička 26. března 2025 09:55

dzizisketa buď v klidu, já už budu mít čtvrt století od maturity!

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 26. března 2025 09:56

continuity syn se třikrát nervově zhroutí u slabiky bruTeď se mu začaly hrozně motat všechna písmena, já mám pro to pochopení, ale od muže vždycky obdrží přednášku, že to není možný, že E má už dávno umět. Což překvapivě nevede k tomu, že to umí

Offline JankaM
3110 příspěvků moje polička 26. března 2025 09:57

dzizisketa DruI no já maturovala 2002 na škole, kde matematika byla okrajová, tak nevím no. 

Online DruI
5592 příspěvků moje polička 26. března 2025 09:57

continuity Když já jsem cholerik, když jsem kdysi sestřence vysvětlovala derivace, tak jsem u toho lomila rukama a vyhrožovala jí pohlavkama ;o) Kupodivu to ale snášela a tvrdila, že já jí to stejně vysvětluju nejlíp. Tak asi ten silný zážitek pomáhal :o)

Offline Aranel
6625 příspěvků moje polička 26. března 2025 09:59

JankaM My to taky už dělali (dvacet let od maturity budu mít za chvíli), ale bylo to tehdy spíš pro 2. stupeň základky myslím. Na vyšším gymplu už ne.

Online DruI
5592 příspěvků moje polička 26. března 2025 10:03

letfenixa U nás se na účast nikdo neptal a měli to jako společnou třídní aktivitu. Já jsem se to dozvěděla až ex post, když mi dcera vysvětlovala, která úloha jí nešla. Mne tyhle věci taky vždycky bavily, tak mě těší, že se zvrtla po mně :o)

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 26. března 2025 10:04

DruI gratulujem! Syn bol tiez na klokanovi, ale vysledky neviem. Radsej sa nepytam lebo on kazdy neuspech (rozumej nie som prvy) znasa velmi zle, nebudem drazdit hada bosou nohou :D

Online DruI
5592 příspěvků moje polička 26. března 2025 10:05

JankaM Já taky maturovala v roce 2002 :o) A jak píše Aranel tak klokan byl spíš záležitost druhého stupně základky. A byla jsem na obyčejné základní škole, tak jsme asi měli aktivnější učitele.

Offline letfenixa
10904 příspěvků moje polička 26. března 2025 10:07

DruI keďže sa to platí, tak sa prihlasovali aj s peniazmi.

Online DruI
5592 příspěvků moje polička 26. března 2025 10:10

Mrakoplas No dcera právě taky špatně snáší neúspěch, tak jsem s ní široce rozebírala, jak si z toho že u něčeho nevěděla řešení nemusí nic dělat, že jde hlavně o tu radost, když pochopí logiku úlohy a že až to bude dělat příští rok, že jí to půjde mnohem líp (takže zákonitě budeme mít průser příští rok, až bude mít někdo lepší výsledek než ona ;o)

Offline Makara
3655 příspěvků moje polička 26. března 2025 10:14

Karja co kdyby sis nechala na 2 týdny napsat neschopenku? Jak to tak sleduju, tak se "léčíš" za pochodu, jestli ne v poklusu...

Online DruI
5592 příspěvků moje polička 26. března 2025 10:14

letfenixa Fakt? Tak po nás nikdo nic nechtěl. Ale tak asi to u těch prvňáčků není vyloženě oficiální a je to jenom v rámci školy.

Offline Karja
44756 příspěvků moje polička 26. března 2025 10:25

Makara To nemá vůbec smysl, z ruzných duvodů, pokud to je nějaká lehčí indispozice, lepší pracovat. 

Online žluťásek
8868 příspěvků moje polička 26. března 2025 10:26

DruI u nás neplatili nic ani druhaci, resp pokud to je placené, zřejmě to zajišťuje škola. Píší to všechny děti ve třídě. 

Offline Makara
3655 příspěvků moje polička 26. března 2025 10:30

Karja no, to je právě ono "lepší pracovat" (nemusíš vysvětlovat - vím, kolik je nemocenská a že tu práci za tebe nikdo neudělá a jen to povalíš před sebou). K tomu domácnost, děti, nemocný sambo... No pak se to zvrtne do chronického únavového syndromu a bude pro vymalováno. Jasně, jsi mladá, ale ono ti to tělo těmi opakovanými lehčími indispozicemi něco říká.

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 26. března 2025 10:31

DruI aj u nas to robili prvaci. Nie teda vsetci, p.ucitelka vybrala niekolko deti z triedy. 

Synovi neustale vysvetlujem, ze nemusi byt vo vsetkom najlepsi. Nemusi byt v nicom najlepsi a dokonca v nicom ani vyborny. Ja som vo vsetkom max priemerna a zijem si spokojne :D Moc to nepomaha, ale snazim sa dalej :) Zrovna vcera som ho totiz viedla zo skoly s naladou "vo vsetkom som hrozny, vsetci su lepsi.." (nedarilo sa mu v jednej hre)niekde som vo vychove spravila chybu, ked ma taketo sebavedomie :(