Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Gatita
8644 příspěvků moje polička 15. května 2025 12:38

rysamona moc gratuluji!

edit: můj třeťák se včera vyptával, co to je ten gympl a jestli to bude potřebovat, když chce stavět domy. Asi se o tom ve škole už nějak bavili. Trochu mě potěšilo, že si s tou myšlenkou pohrává, ale myslím, že až zjistí, že by byla potřeba zevrubná příprava, tak to asi v dohledné době nehrozí. Já se zařekla, že pokud nebude sám chtít, tlačit na sílu to po 5. třídě nebudu. V mojí bublině v tom mají rodiče jasno snad už v první třídě.  

Offline Mohučanka
7364 příspěvků moje polička 15. května 2025 12:54

rysamona jupí! Tak to blahopřeju! "U nás" v širší rodině to taky dopadlo dobře, šlo tedy o talentovou školu a zkoušky se povedly, takže to bylo na 90% jisté, ale černé na bílém je to mnohem lepší

Offline Mohučanka
7364 příspěvků moje polička 15. května 2025 12:57

Gatita kamarádka mi říkala, že u nich si některé maminky stěžovaly v první třídě, že děti nedělají "to a to" a že by měly, protože to je příprava na zkoušky na gympl.

Chtěla jsem přidat toho smajlíka, jak se válí smíchy po zemi, ale došlo mi, že je to spíš k pláči.

Offline rysamona
1112 příspěvků moje polička 15. května 2025 13:05

Gatita Dcera ještě vloni nechtěla. Ale bydlíme na vesnici, ta základka je bohužel tomu příslušná a nerozumí si se spolužáky, žádnou pořádnou nejku nemá tak najednou o prázdninách přišla s tím, že chce. Ale příprava nebyla nic moc a tady to prostě není tak šílené jako v Praze nebo teď v Brně. Vnuk od známé v Brně - 700 dětí a braly 28

Offline rysamona
1112 příspěvků moje polička 15. května 2025 13:07

Mohučanka děkujeme. Určitě lepší 

Online continuity
43203 příspěvků moje polička 15. května 2025 13:08

rysamonagratuluji! 

Offline Karja
44767 příspěvků moje polička 15. května 2025 13:22

rysamona gratuluji, at je tam spokojená!. Takže dcera se fakt učila jakoby sama doma třeba s nějakými přípravnými testy? Synovec chodil právě na přípravku cca hodinu týdně, tam asi dělal češtinu a doma už jen tak trochu, doma dělal hlavně matematiku, ale i tak mi ta jeho příprava přišla fakt poctivá, neumim si představit, že by tomu dával víc vzhledem k jeho věku a koníčkům, ale v těch měřítkách škol a příprav v Praze je to určitě ještě docela málo.  Tak by mě zajímalo, co to znamená "moc tomu nedala";-).

Offline brrr
12371 příspěvků moje polička 15. května 2025 14:28

rysamona Gratuluju, ať je tam spokojená

Offline Anema
1298 příspěvků moje polička 15. května 2025 14:44

rysamona to je super, gratuluju!

Offline letfenixa
10907 příspěvků moje polička 15. května 2025 15:12

rysamona gratulujem!

Offline notna
9461 příspěvků moje polička 15. května 2025 17:03
Reakce na JankaM:

Pinot Noir notna jako já bych ráda, taky se snažím, od mala čas od času do divadla nebo někam jdeme, ale jak byste to asi udělaly, když v 7 odcházím do práce a dítě jde o půl 8? Zamknout všechny tepláky? 

​U dcery jsme nátlakem nikdy nic nedokázali. Naopak z toho byla větší revolta. Příkaz "bude to tak a né jinak" jsem si šetřila na hodně vážné věci.  Kvůli teplákům bych to samo nedělala. Ale podle mě v 9 letech už je schopný chápat ten princip a pokud se učí etika a má se jít ve společenském/slušném oblečení, vysvětlovala bych do alelujá, aby pochopil, že prostě někdy je důležité/vhodné se obléct jinak než běžně. A že je to součást výuky. Do tělocviku asi má taky sporotovní oblečení, do výtvarky zástěru nebo staré triko apod. Určitě v teplácích ani neplave. U nás se obdobně bojovalo o legíny. Do školky jsou podle mě ok, v první třídě už jsem chtěla, aby chápala, že to je volnočasový oděv a do školy se nenosí. A to je sakra těžký vysvětli a přesvědčit, když skoro polovina děvčat v těch legínách chodí. I jde do divadla. Takže já se přimlouvám za to, vychovávat k tomu děti už od mala. Ale je mi jasný, že jsem v menšině, vidím v čem kdo chodí. Jen jsem napsala svůj názor na položený dotaz.

Jsou školy, kde chodí děti v uniformách od první třídy a myslím, že z toho žádný větší ujímání nemají.

Každý podle svého, chápu, že pro někoho to význam nemá. Mě naopak zase nechává chladnou a je mi fuk ten kadeřník. Pokud ty vlasy nejsou špinavé a nesmrdí, ať tam má klidně vrabčí hnízdo. jsem dovolila dredy i oholit dohola už na základce. Což tím povolením ztratilo kouzlo chtěného :-)

Offline Potrefenáhusa
38918 příspěvků moje polička 15. května 2025 17:10

notna leginovy dite je zatim to nase, dostat ji do kalhot, byt na gumu, je nadlidskej výkon, akceptuje jen softshellky, kdyz je hnusne 

vsechno taha dolu, pod břicho az na boky, takze i sukne vypadaj blbě, takze o do divadla mela tuhle saty a leginy (ječivá scéna kvuli škrtícím punčocháčům) 

Offline brrr
12371 příspěvků moje polička 15. května 2025 17:21

notna Já s tebou souhlasím. Taky si myslím, že školní dítě už je schopno pochopit rozdíl v oblečení na lítačku, doma, do školy, do divadla. Ale taky chápu, že někdy je to boj.

Já jsem ráda, že móda tepláků u nás trvala jen pár měsíců loni a to jsme to ještě nějak vyjednali na jeden dva dny v týdnu. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 15. května 2025 17:25

notna ale co uděláš, když se ti prostě zabejčí? Tady nikdo nepsal, že se to má nechat být. Ale co uděláš, když přes všechny argumenty dítě stejně řekne ne? Předpokládám, že devítileté dítě chápe, že je to společenská norma. Není to životně důležité. (Já teda považuju i neustálé vysvětlování a přesvědčování za nátlak.)

Offline Pinot Noir
29941 příspěvků moje polička 15. května 2025 17:56

Evaeva myslím, že je potřeba k tomu směřovat odjakživa, ne nechat dítě do sedmi let chodit jen v teplákách a pak čekat, že najednou začne chodit v kalhotách z pevné látky a na knoflík.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 15. května 2025 18:06

Pinot Noir ano, ale to nezaručuje, že se ti v nějakém věku nesekne. Já si živě pamatuju, jak jsem ke štědrovečerní večeři zasedla v roztrhaných džínách, bylo mi asi 16. Do té doby jsem nosila šaty.

Offline DruI
5592 příspěvků moje polička 15. května 2025 18:08

notna No jo, ale co má člověk dělat, když dítě jiné kalhoty než legíny víceméně nesnese? Ale mně teda u holek nějak nepohoršujou.

Offline Pinot Noir
29941 příspěvků moje polička 15. května 2025 18:16

Evaeva však jsem psala, že je mi jasné, že k tomu jednoho dne dojde. Za mě čím později, tím líp. 

Offline Mohučanka
7364 příspěvků moje polička 15. května 2025 18:17

DruI já přes ně u starší do školy vyžaduju sukni. Mladší bych ve školce klidně v legínách nechala, ale ta tu sukni nebo šaty vyžaduje sama.

Offline dzizisketa
8994 příspěvků moje polička 15. května 2025 18:29

Ráno jsem nahrála starou fotku

Tahle je nová