Pinot Noir notna jako já bych ráda, taky se snažím, od mala čas od času do divadla nebo někam jdeme, ale jak byste to asi udělaly, když v 7 odcházím do práce a dítě jde o půl 8? Zamknout všechny tepláky?
U dcery jsme nátlakem nikdy nic nedokázali. Naopak z toho byla větší revolta. Příkaz "bude to tak a né jinak" jsem si šetřila na hodně vážné věci. Kvůli teplákům bych to samo nedělala. Ale podle mě v 9 letech už je schopný chápat ten princip a pokud se učí etika a má se jít ve společenském/slušném oblečení, vysvětlovala bych do alelujá, aby pochopil, že prostě někdy je důležité/vhodné se obléct jinak než běžně. A že je to součást výuky. Do tělocviku asi má taky sporotovní oblečení, do výtvarky zástěru nebo staré triko apod. Určitě v teplácích ani neplave. U nás se obdobně bojovalo o legíny. Do školky jsou podle mě ok, v první třídě už jsem chtěla, aby chápala, že to je volnočasový oděv a do školy se nenosí. A to je sakra těžký vysvětli a přesvědčit, když skoro polovina děvčat v těch legínách chodí. I jde do divadla. Takže já se přimlouvám za to, vychovávat k tomu děti už od mala. Ale je mi jasný, že jsem v menšině, vidím v čem kdo chodí. Jen jsem napsala svůj názor na položený dotaz.
Jsou školy, kde chodí děti v uniformách od první třídy a myslím, že z toho žádný větší ujímání nemají.
Každý podle svého, chápu, že pro někoho to význam nemá. Mě naopak zase nechává chladnou a je mi fuk ten kadeřník. Pokud ty vlasy nejsou špinavé a nesmrdí, ať tam má klidně vrabčí hnízdo. jsem dovolila dredy i oholit dohola už na základce. Což tím povolením ztratilo kouzlo chtěného :-)