Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Karja
44767 příspěvků moje polička 16. května 2025 17:56

notnaMně to překvapuje zrovna u tebe, od tebe mám heslo, ,,snažit se u těch důležitých věcí, nedůležité pustit,,:D 

Offline Karja
44767 příspěvků moje polička 16. května 2025 17:57

Nebyl jste někdo s dětmi na představení Vejce vejci aneb Jurodivi dinosauři? Kočuje to různe po republice, tak by na tom mohl někdo být. Jde mi o to, zda to není vyloženě pro hodně malé děti, dceri je přece jen už 7;-)

Offline Potrefenáhusa
38918 příspěvků moje polička 16. května 2025 18:22

Opraveno 

(maly dite by taky potřebovalo, ale tam je to náročný zatim) 

Offline Pinot Noir
29941 příspěvků moje polička 16. května 2025 18:26

Potrefenáhusa krásný!

Offline dzizisketa
8994 příspěvků moje polička 16. května 2025 18:27

Já se dneska vypravila do hračkářství v DBK a tam je místo starého soukromého obchodu s obrovským výběrem to nejdebilnější Pompo

Online Tabea
8157 příspěvků moje polička 16. května 2025 18:37

Potrefenáhusa to se povedlo!

Offline continuity
43203 příspěvků moje polička 16. května 2025 18:38

notnajá si pořád myslím, že hlavní míru stresu do toho vnášejí dospělí všeho druhu, od rodičů až po učitele. Někdy i učitelé, od začátku osmičky jim vykládají, že když budu takto flákat učení, nikam se nedostanou. 

Mám kolegu, co plánuje platit přijímačky na necisto dítěti už od začátku osmé třídy.

Offline Karja
44767 příspěvků moje polička 16. května 2025 19:05

Potrefenáhusa To je krásnej účes.

Offline Gatita
8644 příspěvků moje polička 16. května 2025 19:16

continuityme by zajimalo, kolik je devataku, kteri se nekam hlasili a opravdu nikam se nedostali, ani v nejakem tom druhem kole. Jestli je to vazne takova beznadej? 

Offline Zuzuli
3810 příspěvků moje polička 16. května 2025 20:32

Gatita vcera jsem cetla tohle na seznam zpravach

Offline continuity
43203 příspěvků moje polička 16. května 2025 20:44

Gatita

Zoufalství to je. teď už žádné masivní druhé kolo není. Ten nový systém rozradi všechny děti, které se někam hlásili, odvolání už vůbec nemá smysl. 

Letos ještě druhé kolo vypsané není, ale loni v Praze zůstala volná místa hlavně na placených školách s školným stotisíc a tak podobně. 

Vím teď o dvou dětech, které se v prvním kole nedostaly ani na jednu školu, tak uvidíme, jak to vyřeší.

Jako on je to tlak i na rodiče, hlavně aby to nepřenášeli na ty děti. Jenže matky na Twitteru blázni už od září kolik desítek tisíc stojí ta příprava. 

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 16. května 2025 20:44
Reakce na notna:

to je  tak strašně moc hrozný! Vypovídá to i o úrovni psychologů a pedagogických pracovníků. Oni vůbec nepřipravují a neučí žáky pracovat s tou variantou neúspěchu.

​Tak i rodiče, kteří znají dítě nejlépe, měli k tomu přistoupit trošku jinak. Ono i tady jede mantra, že bez VŠ máš posranej život. A né, nejsou to moje kyselé hrozny, jsem důkaz toho, že může mít člověk šťastný život i bez škol. 

Offline continuity
43203 příspěvků moje polička 16. května 2025 20:49

Kanjenže dnes je v Praze výzva dostat se na jakoukoliv střední školu s maturitou. A na učňák se nedostane dítě s průměrem 2.0, protože ho vytlačili ti vyznamenaní, kteří se nedostali na střední. 

Že tady říkám, že se na děti nemá tlačit,ještě neznamená, že to není průser. V Praze je a veliký.

Offline continuity
43203 příspěvků moje polička 16. května 2025 20:51

Zuzulito je strašný, 20% děti nemá kam nastoupit a minister školství je spokojenej.

Offline Zuzuli
3810 příspěvků moje polička 16. května 2025 21:09

continuity a primator prohlasi, ze ty deti jsou stejne hloupy jit studovat, tak neni vic mist treba... v podcastu Chyba systemu na cro rikali, ze se od lonska zvysila kapacita na ctyrletych gymnaziich v Praze o cela ctyri mista. Soukrome stredni skoly kapacitu zvysily o 60% a situaci zachranuji.

Offline continuity
43203 příspěvků moje polička 16. května 2025 21:19

Zuzuli

Primátor už je dočista demetni. 

Ze soukromé školy zvedají kapacitu je důkaz toho, že trh funguje i v regulovaném prostředí. Akorát si to nechají zaplatit. 

Offline rysamona
1112 příspěvků moje polička 17. května 2025 07:23

notna moje představa: ucitele kvalitnější možná tak matika čeština, někdy ani to ne, angličtina mizerná,  bohužel šikana, možnost někam se rozvíjet nula...a bohužel i porušování školního řadu od učitelek. Naposledy třeba znamkování DU a pak se do mě pustí i rodiče  že jen houšť

Offline Gatita
8644 příspěvků moje polička 17. května 2025 09:58

Zuzuli to je teda desny. Tak uz zacinam chapat, proc se ten stres (za ucelem vyhnuti se stresu jeste vetsimu) posouva do patych a sedmych trid... 

Offline Zuzuli
3810 příspěvků moje polička 17. května 2025 11:22

Gatita jo, situace je strasna. Dceri je pet, jeste ani nesla do skoly, ale stejne si rikam, ze pokud na to bude mit, zkusim ji poslat na osmilety gympl. Ne, ze bych byla nejaky fanousek, ale aby mela jednu sanci navic a v puberte pak klid. Tohle fakt neni o tom, ze bych nutne potrebovala mit dceru s tituly, ale ze neverim systemu, ze se neco za tech deset let vyrazne zmeni. Ona je jeste jeden z tech silnejsich rocniku. A hlavne si fakt nemyslim, ze je pro nas jako spolecnost zadouci, abychom meli tolik deti, co se nedostanou na stredni skolu. Porad cekam na nejake reseni, prece doba, kdy stacilo mit v rocniku hodne nekvalifikovane pracovni sily, co po zakladce hned nastoupila do dolu a k pasu, minula. Takhle se z pozice levne montovny fakt nevymanime. Jasne, dcera ma vzdelane motivovane rodice, kteri ji podpori, prinejhorsim i zaplati soukromou stredni, aby si mohla vybrat svou vlastni cestu. Ale ve state, kde ve skolstvi stale plati, ze ci rodice se nezajimaji, ten nema sanci, je to dost smutny.

Nejhorsi na tom je to, ze tohle je neco, co aktualne pali akorat rodice deti v tom veku. Vsichni ostatni si akorat pomysli neco o hysterickych ambicioznich rodicich, co trvaj na titulu, kdyz i bez vysoke se zije dobre a jejich rozmazlene deticky na to stejne nemaj. A politicka vule to resit zustava nulova... no jsem zvedava, jak jim ti nekvalifikovani mladi pak budou vydelavat na duchody... 

Pardon za negativitu, ale tohle je v kontextu tech soucasnych neustalych stiznosti, jak porodnost klesa a sobecky mlady zensky jen studujou a malo rodi, pro me fakt zoufalstvi.

Offline Kokoska
35042 příspěvků moje polička 17. května 2025 12:09

Zuzuli jo, ono je nnohem pohodlnejsi a jednodussi rict, ze deti jsou blby, nez hledat a financovat dalsi kapacity. Desny.