Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Pinot Noir
29941 příspěvků moje polička 15. května 2025 18:30

dzizisketa ty jo, mně se zdálo, že tamtu už jsem viděla.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 15. května 2025 19:03

Pinot Noir já myslím, že si to každý potřebuje někdy odbýt Kluci si košile zatím berou ochotně, ale počítám se vším.

Offline Karja
44767 příspěvků moje polička 15. května 2025 20:26

DruI

Mně leginy přijdou jako úplně adekvátní oděv pro děvčata na prvním stupni. Navíc teď jsou už takové i silnější, s potisky...není to taková ta klasika jak na telak;-). No já teda vedu děti k tomu, že budou asi poradny pinduliny už od malička, mně by ta tepláková invaze vlastně ani nevadila, lepší než ten matky vzor ala patery letní boty:DD

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 15. května 2025 20:30

Karja u syna ve škole to podle fotek moc nefrčí. Legíny (bez sukně) mají vždycky tak tři holky, další tři děti mají tepláky a zbytek legíny pod něco, kalhoty nebo nějaké ty jeggíny asi (to není úplně poznat)

Offline Tabea
8156 příspěvků moje polička 15. května 2025 20:41
Reakce na Mohučanka:

DruI já přes ně u starší do školy vyžaduju sukni. Mladší bych ve školce klidně v legínách nechala, ale ta tu sukni nebo šaty vyžaduje sama.

​Ja taky dceru z domu jen v legínách do školy nebo do města jít nenechám. Prijde mi to jak mimino v punčocháčích. Ale stává se, že když ji vyzvedávám z družiny, tak sukni už nemá. Jsou teda venku a lezou po prolézačce nebo nějak sportujou. Syn ve třetí třídě v teplakach do školy chodit chtěl, ale už ho to taky přešlo. Jeho nejlepší kamarád má jen tepláky a pak nějaký kalhoty do kostela. Prý možná ještě někdo jiný ve třídě nosí tepláky, ale syn si není jistý. U dcery ve druhé třídě nosí někdy tepláky jen jeden kluk. To mě teda překvapilo, rodiče jsou vždy vyfešákovaní. 

Offline Karja
44767 příspěvků moje polička 15. května 2025 21:07

Evaeva Jojo, nase deti taky nosí převážně jegíny, ale kalhoty na knoflík nechtějí, že je to tlačí v pase a jsou tvrdé. Ale kdyz teplejší pocasi, tak slabe leginy nosí a nebo takové ty haremky. Tepláky bohužel nenosí ani na zahradu, to je zas opačný extrém, mám nekolikery fakt netknuty a hlavne když je chladněji, tak treba do školky se teda blbe nahrazují jinými kalhotami...

Offline rysamona
1112 příspěvků moje polička 15. května 2025 21:07

Karja takže jsem ji zaplatila kurz. Byla tam celkem třikrát a pak jsem vytiskla předchozí testy a o víkendu si v sobotu udělala  1 test z matiky a v neděli jeden test z češtiny, nebo naopak.  Takže celkem 2×6 testu ? A to bylo vše. A koupili jsem pravidla českého pravopisu.  Koukla do nich celkem 2×. To se opravdu nedá říct ze je to usilovná priprava

A děkujeme všem. Dcera je šťastná jako blecha, ale ze školy přišla smutná že děcka že třídy se jí smějí a že jsou všichni radi ze už je nebude komandovat

Offline Karja
44767 příspěvků moje polička 15. května 2025 21:13

rysamona Ty jo, to je vyloženě vybodnuti se:D. Tak to musí být i chytrá,  i dobre pripravena ze školy, protože mi prislo, ze i pro ty fakt bystré děti to musi být těžké, že ty příklady jsou prostě jiné, než se standardně bere, že to chce předtím videt;-). 

Ať si z toho nic nedělá, teď je to cerstve, po víkendu to děti přejde a hlavne za 6 týdnu jí to může být už jedno;-)

Offline DruI
5592 příspěvků moje polička 15. května 2025 21:14

rysamona Tak dceři přeju, ať ji na nové škole čeká lepší kolektiv

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 15. května 2025 21:17

Karja syn má většinu kalhot taky do gumy. Mladší do školky nosí celou zimu ty teplejší legíny, takže to bych vůbec neřešila. Tepláky nosí naopak až, když se oteplí.

Já nechtěla kalhoty nosit, že mně tlačí, asi do čtvrté třídy, nosila jsem šatovky a punčocháče. Džíny jsem odmítala celý první stupeň. Holky to mají krapet jednodušší, i když ty kalhoty do gumy jsou skoro jak tepláky

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 15. května 2025 21:18

rysamona to se nedivím, že chtěla jinam Ať je tam spokojená!

Offline Gatita
8644 příspěvků moje polička 15. května 2025 23:12

rysamona tak to jste dobre udelali, asi uz byl cas na zmenu. A presne takto si myslim, ze by priprava na vicelete gymnazium mela vypadat. Dcera je sikovna. 

Mohučanka no ja mam na podobne typy stesti a dost me stresuji. Ale ja neumim v prvni, druhe tride odhadnout, jak na tom budem v pate tride. Tam to neni jen o studijnich predpokladech, ale i o zralosti, motivaci a nejake odolnosti. Nebo kdyz si vezmu toho matematickeho klokana, vysledky z lonska a letoska jsou nebe a dudy. Loni si totiz neprecetl zadani... 

Offline Kokoska
35042 příspěvků moje polička 15. května 2025 23:38

Gatita zadani... tim nas rozciluje tretak, bud si ho neprecte cely, nebo precte blbe nebo precte a vykasle se na odpoved, kterou podle nej ma napsat. A pani ucitelka na tom dost trva, aby ty odpovedi byly celou vetou. Takze kdyz misto "Elisce zbyly v kasicce 4 koruny" nas expert napise "Mela 4", neni to uplne dobre ohodnoceny.

Offline Gatita
8644 příspěvků moje polička 15. května 2025 23:41

Kokoska no co si budeme, jsme na tom podobne:) Ono se to casem dost zlepsuje.

Offline rysamona
1112 příspěvků moje polička 16. května 2025 07:08

Karja Přesně to jí říkám, počkej 6 týdnů a už je nemusíš vidět. 

Škola je typická vesnická základa. Matiku a češtinu jsem schopná s ní nějak pořešit, ale myslím že třeba v angličtině hodně narazí. Mají angličtinu od první třídy a jsou ve stavu že řeší My name is.... How old are you? apod. Chytrá je, ví to o sobě ale potřebuje srovnání s bublinou sobě rovných....

Taky jsem si říkala, že tu přípravu nebudeme moc řešit, buď na to má, nebo ne. Ale bylo vidět, jak se potřebovala srovnat s těmi testy. Aby se naučila s nimi pracovat. A když tam bylo, že chtějí vědět kolik zelených kuliček bylo na třetí hromádce aby napsala 27 zelených kuliček a ne jen číslovku a takové drobnosti.

Offline rysamona
1112 příspěvků moje polička 16. května 2025 07:09

Evaeva jo jo, nejkrutější umí být děti. 

Offline Karja
44767 příspěvků moje polička 16. května 2025 07:44

rysamona ALe stejně 6 testu mi přijde i na to "poznání" typu příkladů fakt málo, takže to musí být teda bystrá. Na AJ podle mě nenarazí, prostě se to doučí na uroven ostatních spolužáku třeba za pul roku. Takže bude třeba koukat, ale rozhodně to nebude tak hrozné, podle synovcu soudím, že ta AJ nebývá ve většině případů v 5 třídě tak valná, jak si třeba my představujeme;). Synovec se právě připravoval dost, až mě to překvapilo, že jako s ním doma nebojují, že fakt si to dělá tak nějak kontinuálně, i šel na ty cvičné přijímačky a tak nějak k tomu přistupoval sám zodpovědně a samostatně (rodiče o to paradoxně ani moc nestáli, aby šel na gymnázium, takže sice se s ním učili, když potřeboval, ale nehonili ho k tomu). Tak jsem si říkala, ty jo, tak tohodle moje holky eventuelně nebudou moc schopné:D:D

Offline rysamona
1112 příspěvků moje polička 16. května 2025 08:55

Karja Tvoje holčičky jsou ještě malé. I když velmi své to se všechno vyvíjí. přístup dcery se také pořád mění. Jednou chce hrát na saxofon, pak se naprčí, že nebude. Pak ji pan učitel pochválí a je za hvězdu a pořád dokola

Kolegyně kolem mě mají děti většinou na tomto gymnasiu a většina má problémy s tou anglinou. Chtěla jsem jí ulehčit a nabídla jsem příměstský kurz angličtiny a to tedy zamítla hned v zárodku. Tak si budu půjčovat učebnici angliny od kolegyně a uvdíme jestli ji to nepřesvědčí

Offline Karja
44767 příspěvků moje polička 16. května 2025 08:58

rysamona uvidíš, hele možná pro ní bude pak na podzim i poučení to, že tě neposlechla;)

Offline Makara
3655 příspěvků moje polička 16. května 2025 08:58

rysamona spíš ji nech koukat na vhodné AJ seriály, ať má motivaci se učit i gramatiku a slovicka