Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline rysamona
1112 příspěvků moje polička 16. května 2025 09:03

Makara což o to, na seriály čumí pořád. jenomže v češtině. Když jí manžel řekl, že jí angličtina umožní koukat na originál tak se jen tak koukla a proč když je  to v češtině. Ale asi zavedu nějaké % času v originálním znění. Výborný nápad  

Offline Karja
44767 příspěvků moje polička 16. května 2025 09:08

rysamona my nemáme TV, děti koukají občas na youtube a jako tam je ta nabídka pro ten starší věk už nedostačující, takže už dlouho v plánu mám jim pořídit ten disney kanál (musím koupit celou novou TV kvuli tomu, tak to furt odkládám:D) a nastavit výhradně do AJ. Ale zas ted když byly nemocné, tak mi přijde, že si u těch českých pohádek tak jako víc odpočinou, tak nevím, protože samozřejmě jakmile uvidí, že to jde i v češtině, tak budou chtít zase výhradně jen česky.

Offline brrr
12371 příspěvků moje polička 16. května 2025 09:12

rysamona Chtěla jsem ti navrhnout to samé co Makara . Kluci chodí taky na venkovskou základku (starší teda teď už je taky na gymplu), angličtina od třetí třídy, v páté stále jen přitomný čas, atd. Oba mluví plynule díky tomu "pitomému" yt. Kolikrát se musí dávat titulky jen kvůli mně. Ať si tam vybere nějaký seriál třeba i co byste jí normálně úplně nedovolili, ale jen s aj titulkama.

Jo a angličtina na gymplu, myslím, že ta úroveň se poměrně rychle srovná, oni jsou zvyklí, že na začátku je každý na to s aj ale i dalšími předměty jinak.

Offline rysamona
1112 příspěvků moje polička 16. května 2025 10:00

brrr já ani nemůžu říct na co všechno kouká. Asi by na me přišla sociálka.  Vím že koukala i na Wendesday a hra na oliheň, ale trochu (hodně) ji to asi zkrouhnua nebo original

Offline brrr
12371 příspěvků moje polička 16. května 2025 10:03

rysamona Starší se někdy ve dvanácti díval na Sex Education. "Ale ten sex přeskakuju, mami!"

Offline letfenixa
10907 příspěvků moje polička 16. května 2025 10:20

Prijímačky na SŠ riešim aktuálne s mojimi deviatakmi, prijatých je 15 z 23. A mužova dcéra je tiež deviatačka a nie je prijatá ani na jednu školu (prihlášky sú na 2), tak riešime odvolanie. 

Offline continuity
43203 příspěvků moje polička 16. května 2025 10:29

U dcery ve škole se jedno dítě kvůli přijímačkám polilo benzínem a zapálilo. Buďte na ně hodní, není to konec světa. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 16. května 2025 10:37
Offline Janulik03
20318 příspěvků moje polička 16. května 2025 10:40

continuity jezis to je hrozné. Akoby nestačil ten tlak až v dospelosti, deti by mali mať aj detstvo. 

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 16. května 2025 11:13

continuity Strašný!

Offline DruI
5592 příspěvků moje polička 16. května 2025 11:25

continuity To je hrozný :o(

Offline viktorka_od splavu
49378 příspěvků moje polička 16. května 2025 11:43

continuity jezis

Offline letfenixa
10907 příspěvků moje polička 16. května 2025 12:00

continuity Paneboze!

Offline rysamona
1112 příspěvků moje polička 16. května 2025 12:21

brrr jo, jo, dcera tak u scén kde se třeba líbají říká fuj a když ji nevidíme tak oči jak tenisáky

Offline rysamona
1112 příspěvků moje polička 16. května 2025 12:21

continuity to je strašný 

Offline Gatita
8644 příspěvků moje polička 16. května 2025 14:37

continuity to je hruza, chudinka. 

Offline Gatita
8644 příspěvků moje polička 16. května 2025 14:48

brrr ja obcas koukam, jak nektere deti maji tu anglictinu krasnou, jak maji naposlouchanou i vyslovnost a tak. Ale nevim, jak toho docilit. Mne by ani nevadilo, kdyby dite (hlavne to starsi, devitilete) cumelo za tim ucelem na youtube. Jenomze jeho jakoby nic nezajima, na co bych ho mohla nalakat. Jedine by koukal na nejake dva tri konkretni ceske youtubery. A Hra na olihen by ho zajimala, ale to mu poustet nechci, nespal by z toho. 

Offline notna
9461 příspěvků moje polička 16. května 2025 17:35
Reakce na Evaeva:

notna ale co uděláš, když se ti prostě zabejčí? Tady nikdo nepsal, že se to má nechat být. Ale co uděláš, když přes všechny argumenty dítě stejně řekne ne? Předpokládám, že devítileté dítě chápe, že je to společenská norma. Není to životně důležité. (Já teda považuju i neustálé vysvětlování a přesvědčování za nátlak.)

​Dodržovat jen životně důležité věci, tak to dítě nemusí chodit ani do školy. Neumře na nevzdělání. Napsala jsem můj osobní názor, že pro mne to d§ležité je a jak dám dítěti do školy kružítko a pokud se kousne, že kružítko ani za nic, tak to budu rešit stejně jako to oděv. Řešila jsem ty legíny. Chápu, že někomu na tom nezáleží a je to naprosto ok, nenutím souhlasit se mnou. Univerzální radu na to samozřejmě nenám, kolikrát jsem měla co dělat s vlastním dítětem. Jsem daleka toho radit někomu jinému s úplně jiným dítětem. Ale podle mě je dobrý i děti na základce učit tomu, že je někdy potřeba snášet nějaký diskomfort. /Když jsou ty kalhoty takové utrpení/. Asi někdy vyvíjím nátlak, stejně tak, jako ho někdy vyvíjí dítě. Podle mě je to naprosto OK.

Potrefenáhusa U holčiček tvého věku je naprosto normální, že je jim fajn v legínách a teplácích a není potřeba je oblékat jinak. Stále píšu o školním věku a předmětu etika.

rysamona Co je to typická vesnická základka?

Offline notna
9461 příspěvků moje polička 16. května 2025 17:38
Reakce na continuity:

U dcery ve škole se jedno dítě kvůli přijímačkám polilo benzínem a zapálilo. Buďte na ně hodní, není to konec světa. 

to je  tak strašně moc hrozný! Vypovídá to i o úrovni psychologů a pedagogických pracovníků. Oni vůbec nepřipravují a neučí žáky pracovat s tou variantou neúspěchu.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 16. května 2025 17:49

notna aha. No já dám dítěti kružítko, ale když se kousne, že nechce, je to jeho boj. Stejně ho nedonutíš ho ve škole vytáhnout, když nebude chtít. Aspoň ne pro mě přijatelnými metodami. Když syn nechce psát úkol, taky mu říkám, že já to paní učitelce vysvětlovat nebudu. 

Ty pořád píšeš o vysvětlování, to ale vůbec nerozporuju. Jenže někdy vysvětlování nestačí a pak jseš jako rodič nahnaná. 

Oblečení si košile mi nepřijde tak důležité, jako brát antibiotika nebo dodržovat zákony (tj. nějakým způsobem absolvovat základní vzdělávání)