My sme na kúpanie používali dosku, ktorú sme dali na vaňu a až na to vanicku, takže chrbát netrpel vôbec a zároveň po kúpaní osuska na zavretej pračke a fungovalo to výborne, oboje odporúčania od mojej mamy, dokonca tá doska pamätá mňa a brata ako bábätká. Do spálne som ho začala po kúpaní nosiť až keď prerástol práčku. Ešte aj tá osuška bola po nás, tú som si vyložene vyžiadala od mamy. Mäkkulinka a veľkosť akurát pre bábätko.
Vše o těhotenství a dětech
Muslik tak spomínaná zubárka rozhodne neznie ako vhodná k deťom. Naša zubárka bola pri malom dokonalá a kým bola na MD, tak som trpela jej zastupom, hoci tiež mladá, dokonca detná. Ale už je späť.
Pinot Noir Mohučanka Paráda, gratuluju oběma! :-)
Myrtila Návštěva té porodní asistentky je zadara, ne? Aspoň teda za mě byla, domluvit se s ní bylo to nejlepší, co se mi po porodu stalo. ![]()
Já se bála koupat, převlékat, všechno, dodnes mám z mimin trochu hrůzu, zatímco muž je miluje a to i cizí, vždycky když jsme někde na návštěvě u mimina, nosí ho klidně hodiny....ale on je tahá jako kočka, vždycky úplně trnu! ![]()
Používají se ještě koupací kyblíky? Mně to přišlo geniální oproti vaničce nebo vaně. Ale podle toho co píšete, asi moc populární uz nebude.
Garfie Jj, za nás byla porodní asistentka proplácená pojišťovnou. Myslim dokonce 2 návštěvy. Ale asi to neni moc využívané. Přitom to bylo úplně skvělý, jak nám ukázala všechnu péči okolo dítěte, kojení. I kontrola jak se vyvíjí moje šestinedělí.
Garfie Známým se narodilo miminko, maminka všechno nastudované, jak s ním manipulovat a její manžel ho asi taky tahal jako kočka, ale moc rád :-). Ona ho školila, pořád se bála, aby nebylo něco špatně. A pak přišli ke známým, kteří mají taky mimino a navíc tři starší holčičky. A když viděla ten cirkus, jak si ho ty holky různě posílají, kutálí po zemi a blbnou s ním, tak se dost uklidnila :-).
notna Ty kyblík mi přišly hodně nepraktický. Nejlepší mi přišla ta malá vanička a potom jak seděl, tak vana. Dneska už nevím jak by se tu mimi vykoupalo, protože vanu jsme zrušili a ani pumpu na dvoře nemáme. ![]()
999 a ještě jsou u toho ty mimina nejšťastnější, když s nimi takhle blbnou![]()
Pinot Noir Přesně to říkala i ta kamarádka, nejhorší bolest v životě. Tak to je dobře, že napodruhé tě to nepotkalo.
Garfie Teď je to možná zase jinak, ale před těmi pár lety bylo potřeba předem mít žádanku od gynekologa a pak si domluvit nějakou porodní asistentku, co má smlouvu s pojišťovnou, moc jich tehdy nebylo. Tak jsem se domluvila s tou, u které jsem byla na předporodním kurzu, už jsme se znaly a důvěřovala jsem jí. Tu jsem si teda musela zaplatit komplet sama.
KanKyblík je právě praktický hodně. Maly, skladný a lepší manipulace než s vaničkou. Pokud ho nechce mi postaveny ve vane nebo na zemi, vleze se na židli, tudíž se neohýbáš hluboko jako do vany. Stačí do něj méně vody. A hlavně je tam dítě ve vodě až po krk, nemusíš mít ani nějak extra v místnosti, kde se koupe, protože je krom hlavy celé ponořené v teplé vodě. A taky je praktický na cesty. Ja z něj byla nadšená oproti zkušenosti u neteře nebo synovce s vanou či vaničkou.
letfenixa presne takhle jsme koupali kdysi my, deska pres vanu a osuska na pracce.
Garfie za mě před osmi lety to na pojišťovnu možné nebylo, resp. jen s indikací a předpisem od lékaře. Teď to googlim a podle všeho se ta pravidla už zjednodušila a uvolnila.
Já jsem si platila ne úplně malé peníze za několik návštěv laktační poradkyně, která mě pak naučila i různé hmaty, polohu na tygrika, uspávací triky apod
999 Jo, to já si vždycky vzpomenu na Sáru Saudkovou, jak někde říkala, že děti jsou prakticky nerozbitný a snadno omyvatelný a každé vyděšené matce to vždycky říkám! ![]()
žluťásek U druhýho dítěte jsem to nevyužila, tak nevím, ale u starší to bylo zadara, myslím že dvě návštěvy, jak se píše výš, a bylo to super. Ona právě byla i laktační poradkyně, byla skvělá a přesně tohle, co popisuješ mě taky naučila, navíc i zkontrolovala jizvu po porodu.
Myrtila To je pravda. Najít asistentku se smlouvou s pojišťovnou není snadný. Většina jich tu smlouvu nemá. Taky jsem měla štěstí, že moje pa z kurzu a k porodu tu smlouvu měla. Ale žádanka tehdy byt nemusela. Tak to pojišťovny ještě víc zkomplikovaly :-(
Kan notna já jsem kyblík na koupání zkusila a vůbec mi nevyhovoval. Ale moje děti moc "nedržely pohromadě", furt se jim někam hroutila hlava, celé se tam kroutily...no špatný to bylo. Natažené ve vaně si naopak libovaly.
Ale doteď ho mám v koupelně na dětské špinavé prádlo, pro tento účel mi naopak vyhovuje velmi![]()
notna já si nejsem úplně jistá, jestli se ten kyblík pořád považuje za ergonomický. Před lety to byl hit, ale teď už se moc nepoužívá, si myslím.
A děkuji všem za gratulace, mám radost. Dcera je na škole v přírodě a zatím to neví, doufám, že bude mít taky radost.
Jediná nevýhoda, kterou vidím, je ta, ze místo 7:15 budou muset obě holky vstávat v 6:45...a já 6:30. Jako není to žádná tragédie, ale po ránu se v rodině sov hodí každá minuta spánku navíc.
notna Ten kyblík je spatnej z fyzio hlediska, nedoporučuje se. Ja ho od někoho dostala, ale nikdy jsem ho nepoužila, používala jsem ho jen na odnaučeni špinavého detskyho prádla :-D.
Mohučanka Zvyknete si, my jsme sovy všichni, děti vstávají tak 6.45, ja v 4.30. A zatim žijeme :-).
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí