Varisnad nebyli do tý doby špinavý!! ![]()
Vše o těhotenství a dětech
Potrefenáhusa ty jo, u nás bylo dneska léto, kluci byli venku v kraťasech
Evaeva Za rok už jistě bude mít víc než 6 kilo (dítě) a zvládnou to spolu.
Zbytečně s tím neotálej a nenápadně to přesouvej na partnera, kór když je doma. Musí to být fifty-fifty, tys měla dítě 9 měsíců a on by měl tu možnost mít taky! ![]()
Evaeva u nás lilo několikrát docela intenzivně, nesla jsem do školky holinky na cestu domu, ráno to úplně nevypadalo
Aranel tenhle spolecnej začátek byl uplne skvelej, muz byl doma par tejdnu nez se housatko narodilo a pak jeste par měsíců, protoze dal v praci výpověď, přišel covid a vsechno se zastavilo,včetne konkurzů, ale byla jsem za to vděčná (i kdyz ke konci uz jsem se trochu modlila, at uz konečně jde
)
U nás taky ze začátku koupal muž, asi abych se mohla zajít najíst, vyčurat a tak ![]()
Evaeva Aranel Můj muž se mnou byl na lekci předoporodního kurzu, kde nám porodní asistentka pustila nějaký sestřih videí z porodů se slovy, ať se podíváme, co to dítě během porodu vydrží, tak že se pak nemusíme bát na něj sáhnout, že mu naší péčí určitě neublížíme ![]()
A ze začátku jsme koupali spolu, v porodnici žádné zaučení neproběhlo (byl covid, všechno bylo takové dost osekané), tak jsme se pak doma podívali na video na YouTube a šli jsme na to ![]()
Myrtila já, jak mám tu malou ségru, tak jsem se nebála no. Ale muže jsem pak dokonce i naučila ten "chvat" na mytí zadku mimina v umyvadle pod kohoutkem![]()
Ale při koupání bylo u nás super lifehack takové to obyčejné látkové lehátko. Před tím kluci dost brečeli, ale s tím najednou úplně roztáli. Navíc je stačilo lehce jistit a i nápor na záda koupače byl mnohem menší.
Evaeva mne se s tim lehatkem jednou stalo, ze se mimino znicehoznic odrazilo patama od vany a malem mu spadla hlava dozadu pres okraj, dost jsem na něj pak zanevřela.
nase deti v tý vaně taky dost rvaly, i přes rady typu plna vana nebo přikryt plínou, nejradši jsem se pak koupala s nima
Evaeva Ten chvat mě naučila doma moje porodní asistentka, to bylo moc užitečný
a k tomu ještě tip co s bodýčkem - zapnout ty patentky, co se zapínají mezi nohama, nahoře na rameni, to se taky párkrát hodilo ![]()
Lehátko jsme měli, ale moc nepoužívali, naše děti jsou takové vodní živly, rády si od narození ve vaně splývaly, oba byli od začátku ve vodě moc spokojení ![]()
Myrtila jo, i na boku to jde zapnout
a dalsi dobrej tip je svlikat body s obálkovým výstřihem v případě nouze od krku dolu a ne přetažením přes hlavu ![]()
Potrefenáhusa tak tohle neudělal ani jeden kousek, aspoň ne mně![]()
Myrtila jo, to bodýčko takhle zapínám miminu doteď
Ten chvat je podle mě nejužitečnější věc ever, já to mám od mamky, ale to zapínání jsem vymyslela sama, až tak chytrá jsem ![]()
Evaeva Náhodou, to máš dobrý, žes na to přišla a něco jsi odkoukala od mamky, nemusela sis na to platit tu porodní adistentku jako já
Poradila mi i ten tip s tím svlékáním Potrefenáhusa V tomhle jsem dost nepraktická, sama bych asi nepřišla na nic z toho ![]()
Ale zpětně to byly asi nejlíp vynaložené peníze, poprvé tahle porodní asistentka a podruhé dula + nadstandard.
Aranel Koupal tatínek, když jsme se přivezli z porodnice, tak nevážili ani dvě kila, takže já se jich bála. Sambo mrknul na video na YouTube a pustil se do toho :-).
U nás byl muž ten, koho v porodnici koupání učili (já měla poprvé po spinální anestezii strašlivou bolest hlavy a chtěla jsem umřít, tak zaučili jeho), a zůstalo mu to doteď. Tuhle nebyl doma a dostala jsem sprdung, že neumím nastavit správnou teplotu vody, nachystat správně ručníky, pootevřít sprcháč tak akorát, podat ty správné hračky... ![]()
No a celkově u nás přibývá takových těch chlapských zábav, nebo zábav, kde mě nepotřebují, motokáry, běh, počítače, posilovna, není to vůbec špatné. ![]()
MuslikŠla bych k někomu jinému, to chování zní otřesně. Navíc jaká to je specializace na děti, když se ani nepokusí o spravení sama? Někdy ta celková anestezie potřeba je, ale opravdu výjimečně a pokud to jen trochu jde, tak bych se jí vyhnula. I u hodně málo spolupracujících dětí existují možnosti, co se zkaženými zuby dělat, jako třeba použití stříbra (zastaví kaz, to jde prakticky u všech, i když estetika je děsná) nebo speciálních korunek na dočasné zuby.
Pinot Noir Mám radost, že Viktor vyšetření zvládl! Určitě spadl velkej balvan![]()
Pinot Noir Jenom ze zvědavosti, řekli ti v porodnici něco k tomu spinálu a bolesti hlavy? Mně několikrát opakovali, ať se vůbec nesnažím zvedat, ani hlavu kousek nad postel, na pití mi dali takovou uzavíratelnou lahvičku, abych fakt nemusela hlavou ani hnout, že to je prevence těch bolestí. Pak mě přišla zvednout sestra přesně po 12 h, i mi před tím řekla, že to nebude ani o minutu dřív, co na tom, že to bylo chvíli před půlnocí
a hlava mě teda nebolela vůbec.
Ale co jsem se ptala kamarádek, co měly taky císaře, tak tohle s nima nikdo neřešil, jednu dokonce zvedli po 6 h rovnou do sprchy. A jedna měla pak taky velice silné bolesti hlavy.
Myrtila mně zvedli taky nejpozději po 12 hodinách, ale první asi 4 mi pořád opakovali, ať nezvedám hlavu, že mě jinak bude bolet. Snažila jsem se to dodržet, ale stejně bolela další dva dny tak, že to byla fakt nejhorší bolest v mém životě a přála jsem si umřít.
U druhé sekce jsem to hlásila a anesteziolog řekl, že tedy použije tenčí jehlu, no a bylo to v pohodě.
Nevím teda, jak to je, už jsem se dál po tom nepídila, ale ta první verze byla strašlivá.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí