Aranel
jo, to se bude hodit, až přijde z louží. Strčíš ho tam rovnou v těch gumových hadrech.
No až bude sedět, tak ho dáš do té vaničky do sprcháče. Oni si pak tam docela rádi hrají a když koupe tatínek, tak máš třeba půl hodinku pro sebe ![]()
Aranel
jo, to se bude hodit, až přijde z louží. Strčíš ho tam rovnou v těch gumových hadrech.
No až bude sedět, tak ho dáš do té vaničky do sprcháče. Oni si pak tam docela rádi hrají a když koupe tatínek, tak máš třeba půl hodinku pro sebe ![]()
Myrtila to co popisujes pred postpunkcni cefaleou nepomuze. Obecne spinalni anestezie se dela tak ze jedlou propichnes tvrdou plenu a do mozkomisniho moku aplikujes anestetikum. Takze zalezi jakou "diru" lekar udelal a kolik moku proste jednoduse odtece. Dnes pichame superuzkymi jehlami s tuzkovym tupym hrotem aby se dira zacelila hned. A taky zalezi jestli ten lekar neudelala ze zad reseto, vic punkcni vetsi sance na bolest hlavy. Dnes byva vic techto komplikaci po zavadeni epiduralu (spis spontanni porody). To je proti spinalni jehle opravdu kopi, ktere se ale zavadi do prostoru pred tim spinalnim. Jenze jak ma rodicka kontrakce apod, tak je vyssi sance ze se proste projede dal.
kdyz ty bolesti uz jsou, tak opravdu nezvedat hlavu, hodne pit, kofeinove tablety a ev. Tzv.krevni zatka do zad (opet od anesteziologa).
Mohučanka ja je mám dva roky a taky byly rozdíly. Takže jsem to hodila za hlavu všechno. Přežili to nějak všichni.
Mohučanka Myrtila A to já se tím vůbec netrápím. Jen mě zajímalo, co se změnilo. Ale stejně jsem vygooglila akorát, že je to nevhodné, pokud se neovládá podpora hlavičky. To jsme uměli.
Ten vývoj je fakt rychlý. V prvním mem těhotenství se doporučovala hypoalergicka dieta matky, aby se zabránilo rozvoji alergií u dítěte. Otěhotněla jsem 8 měsíců po porodu prvního a to mi už alergolog říkal, jezte všechno, jsou nové výzkumy, držení diety nemá na dítě žádný efekt ![]()
Pinot Noir Garfie Makara
To je ale reklama pro bývalou trestaneckou kolonii vzpurných luteránů na konci světa!
Už zbytek Parfu hledá, kde to je? :)) Samozřejmě doporučuji - pro deti i dospělé, milovníky horských kol, ...
Já jsem si to hned našla, a já to pro změnu vůbec neznám.
Jos takže na mě poprvé vážně použili tlustou jehlu!
notna a pak jsou matky, co neresi skoro nic. Nebo spis nemam kapacitu neco navic resit. Drzim dite jak prase kost, kojim asi taky technicky blbe (nebo nevim, sestry rikaly ze uz rady nepotrebuju)....to teda delaji asi obecne, jak uz mate dite doma, nic vam uz neukazou. Proste mi daly dite a dostala jsem instrukce. No a jim co najdu v lednicce nebo co uvari manzel.
Akorat jsme poridili monitoraci v ponozce a to je super vec na spolecne spani. Syn v postylce spat opet nechce....A co me zpetne mrzi, ze jsem se v porodnici nepidila po fyzioterapeutce. Pry tam normalne obchazi vswchny zeny po cisari, ale ja tam byla zrovna v dobe prodlouzeneho vikendu a asi nikdo nebyl. To bych urcite potrebovala nejak poradit ty cviky a tak.
Pinot Noir to je mozne. U nas jeste pred treba peti lety starsi lekari pouzivali tu tlustou a proste u mladych lidi jsou ty bolesti hlavy mnohem pravdepodobnejsi nez u lidi starsich. Tyhle bolesti mela kolegyne po operaci kolene a rikala, ze chtela tehdy umrit.
Aranel ono bylo hezky sledovat, jak ten byt "rostl" s ditetem. Nejdriv slo pryc vsechno u zeme, pak na co dosahne z kolen, pak kam dosahne ze stoje... Pak na cas skoro vsechno, protoze po nabytku zacala lezt. A nasledne se vsechno postupne vracelo zpatky, jak dostavala rozum a ztracela zajem.
Mně taky po epidurálu nebo spinálu bolela hlava, jen trochu, ale jakmile jsem to zmínila, hned jsem dostala analgetika a zvýšenou péči. A přitom to vážně byla jen lehká bolest, normálně mě hlava bolívá daleko, dlaeko víc.
Zuzuli na to jsem ted u nas zvedava. Starsi syn ma obdobi lega, ale toho malickeho. A mame ho vsude. Uklidis a on prijde a nekde to zase vynda. To bude nova vyzva, zlate schody a krb
Jos já sice nebyla po císaři, ale fyzio za mnou dorazila pokaždé. Ale myslím, že si o nic nepřišla. Dala mi letáček a zmínila pár věcí, co můžeš aktuálně dělat, takové ty naprosté klasiky na pánevní dno, rozhýbat kotníky... Myslím, že nic co bys nevěděla. Ale super investice bylo poporodní cvičení, chodila jsem i s miminem, bylo nás tam pár maminek na jednu fyzio a šlo začít hned po šestinedělí
Jos Však to je úplně v pořádku, když to plyne přirozeně. To je ta nejlepší cesta. My jsme na první dítě čekali deset let a k tomu jsem typ, který si čte a zjišťuje informace o kde čem. Tak kolem toho dítěte jsem pak to dělala ještě s větším nadělením než u jiného. A kdybych mohla, s detma bych pracovala nebo nejak motala od jakziva. Tak me to i zajímá ted, kdyz mam puberťačku.
Jos my mame doma tolik lega friends a disney se vsemi temi malymi dilky, jako treba rtenky a celenky do vlasu pro figurky, ze zadne mimino uz fakt mit doma nemuzeme ![]()
Jos Díky za vysvětlení, je to fakt zajímavé
a vybavila jsem si, že anestezioložka mi u toho spinálu říkala, že si na mě vezme tenoučkou jehličku
(hned na začátku jsem jí řekla, že se té aplikace bojím, ale zároveň potřebuju vědět, co se děje, ona byla fakt zlatá
)
A k té fyzioterapii, pokud neznáš, podívej se na web https://cisarovnam.cz/, jsou tam dost praktické informace. A pak třeba nějaká gynekologická fyzioterapie, no.
Zuzuli jo, ten malý odestup měl výhody
A teď jsem fakt ocenila, že kluci pořád preferovali Duplo a malé lego jim ani moc nenabízela. Bohatě stačily všechny ty fixy a nůžky v dosahu ![]()
Vytáhla jsem miminu knížku doprava k tužce. Úplně jsem zapomněla, jak je skvělá. Ale na první stránce je spousta dětí bez helmy, nikdy jsem si toho nevšimla, ale on to chudák pořád reklamuje ![]()
Jos já věřím, že ke staršímu sis trochu něco "nastudovala" a, i když se za ty čtyři roky něco změnilo, zas takový skok to není. Tím bych se netrápila.
Šárka:

Asi to vyrušila tím, že je druhé dítě
(taková ta videa moje první dítě vs. moje druhé u nás platí beze zbytku)
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Vítejte! Je to sice otrava, ale pokud chceme, aby naše webové stránky nadále fungovaly, musíme Vás obrat o trochu Vašeho času, abyste si nastavili své vlastní kombinace cukroví. Koláčky si prosím nastavte podle své chuti:
Více informací o zpracování osobních údajů najdete v našich zásadách ochrany osobních údajů.
Nezbytné koláčky
Zajišťují základní funkce webu, bezpečnost a správné zobrazení stránek, bez nich by parfumanie.cz nefungovala správně.
Analytické koláčky
Pomáhají nám pochopit, jak návštěvníci web používají, abychom ho mohli zlepšovat, například anonymní statistiky návštěvnosti.
Marketingové koláčky
Slouží k zobrazování relevantní reklamy a obsahu na základě Vašeho chování na webu.
Svůj souhlas můžete kdykoliv změnit v nastavení koláčků v patičce webu.