Potrefenáhusa No je to trochu na hraně. Zrovna včera jsme kupovali boty k uniformě, naštěstí zatím jen tenisky, a nebylo to úplně jednoduché, uvidíme co společenské, které musí mít k zimní uniformě. Příště asi přivezu z Evropy.
Vše o těhotenství a dětech
Garfie ty jo, to je teda kus chlapa! Hustý. Pamatuju si nějakou fotku tady před pár lety a to byl takový školáček
Evaeva No vytáhl se strašně rychle, buď připravená! :-) Za jeden rok zvládnul 30 centimetrů a pak další rok odhaduju tak 15. Následkem je skolioza, takže radost z toho nemám, navíc jsem teď doma nejmenší! ![]()
Garfie no můj muž je docela malý, oba máme malé rodiče, takže nás to asi nečeká. Nejmenší budu, to je jasný, ale pravděpodobně to nebude tak hrozný ![]()
Garfie Kluci naštěstí rostou rovnoměrně, žadné skoky, tak i ty boty jsou vždycky minimálně na půl toku. To je tak optimální doba, za kterou je zvládnou zničit tak jako tak. A jsou oba menší než Garfík, šplhají teprve ke 170.
brrr Těch třicet cenťáků bylo fakt šílených, zrovna tady muži ukazuju fotku z prvního školního dne, mám z nich album a tam je úplně ten skok po roce strašně vidět.
Garfie To se nedivím, že to chudák takhle odskákal. To mzsel růst fakt před očima. Ono to často nebývá příjemné ani pro ty děti. Kamarádky třináctiletý syn mívá kolem toho růstoveho spurtu vždycky několik dnů teploty.
Pinot Noir Ty jo, to je docela raketaa. A to jsou jen obědy, nebo je v tom i nějaká svačina?
Zina ja jsem si taky říkala, že je to raketa a pak jsem si spočítala, že za dceru za pololetí platíme ve školce zhruba 13500
Je to tedy pravděpodobně dost chutné (obě holky tam vždycky snědly všechno) a i s oběma svačinkami, mnoho ovoce i zeleniny, ale zas ty porce budou výrazně menší.
Nevím kolik stojí oběd u nás, ale puberťákum posílám tisícovku na měsíc. Není to žádná hitparáda, školní jídelna, ale 3x tolik mi přijde už dost.
continuity vidíš, musím se podívat, jestli se nezměnily ceny. Ale u nás je to naštěstí jen 800 na gymplu a 450 na základce.
Zina Mohučanka continuity byla to dezinformace, resp. panika mužova, ono je to na celý školní rok. Mění se dodavatel jídla a s ním i platba, dřív se platilo pololetně, letos na celý rok, což muž už nedočetl. Až včera večer jsem si to přečetla já. ![]()
Jsou to jen obědy.
brrr vy platite na ZS jen 450? Neni tam jeste nejaka extra dotace od mesta? Nam se ted strhlo prvni inkaso za prvnacku a bylo to kolem litru za 1 dite mesicne![]()
monis Tak ne, je to 680,- pro vyšší stupeň. Musím změnit příkaz, ještě, že se to tady řeší. Jestli to dotuje obec netuším, ale asi jo, do vedlejší obce to vozí o padesát korun dráž
brrr aha dik, ja si myslela, ze to je jak ve skolce, ze na statnich skolach plati vsichni podobne...
monis Podívala jsem se i na školku, tam je to 950,- (zřizovatel furt stejný)
continuity no v té školce je stravné 135 na den. Je to hodně, ale nenadělám nic. Dcera na základce bude teď platit 33 Kč za oběd.
Ta školka je soukromá, uvažovala jsem o tom, že dám dceru do zaměstnanecké dětské skupiny, ale navzdory dlouholetému holedbání vedení, jak umožní návrat žen do vědy zřízením dostupných dětských skupin cena té skupinky vzrostla už skoro na úroveň té naší soukromé školky ![]()
notna 14,5.
Tak to už asi nějaký alkohol se začně objevovat. nevím, jestli je to takový předěl i na gymplu, ale dcera, jak končili základku, tak už se alkohol na různých akcích začal objevovat. To už jim člověk musí věřit, že do nich natloukl nějaký to vychování a nezlijí se jak zákon káže.
monis já myslím, že je nějaké rozmezí nebo maximum.
notna Právě, že já si pamatuju, že se u nás začala první piva objevovat po osmé třídě (samozřejmě byly i výjimky, kteři to měli za sebou dřív). Takže už nějaký alkohol čekám. Ale vypadá to, že tahle akce proběhla vzorně.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí