brrr U nás to taky tak bylo. Končili jsme základku osmičkou, tehdy moc odkladů nebylo, byli jsme čtrnáctiletí. si pamatuju, že jsem už o prázdninách na diskotéce pila džus s vodkou. U dcery po devítce jsem si říkala, že je oproti nám rodičům ve skluzu ![]()
Vše o těhotenství a dětech
Já jsem začala pít až na VŠ, do té doby jsem vždy ve srande říkala, že by se mnou zkonzumovane množství alkoholu veslo do té sklenice na víno. A rozhodně jsem nebyla ve třídě jediná.
Doufám teda, že děti vydrží bez alkoholu co nejdéle, on je vývoj mozku v pubertě extrémní a ten alkohol to neovlivňuje zrovna pozitivně.
continuity Tak začala jsem brzy, tehdy v necelých patnácti. Ale jeden džus s vodkou jednou za měsíc mi vydržel skoro celou střední. A dítě je na tom ještě líp, protože je buďto nemocná nebo má závody. Tak snad se to nijak nezvrhne.
Pinot Noir Já si říkala, že je to slušná pálka!
To už by bylo víc než my!
Moje děti platí za oběd lehce pod 150 korun (platí denně), celoroční předplatné se moc nevyplatí, včera jsem to počítala a je tam ztráta asi 1500 a to nepočítám nemoce.
notna continuity Já myslím, že teď už se nepije tak jako za nás, vidím to i u neteří a synovců. Dcera měla rozlučku po základce (v ČR, tady alkohol nefrčí vůbec) a alkohol se tam objevil, kamarádka dcery se i slušně přiopila, ale spíš tak mile, jinak je to hrozně hodná a vzorná holka.
Možná ale dnešní mládež ujíždí na jiných věcech, třeba děti byly v létě na táboře (bohuže už ne se svým oddílem) a vrátily se dost otřesené, prý 80% dětí vapovalo, včetně 12 letých. A vedoucí se tvářili, že o tom neví, dcera tam zažila holčinu, právě dvanáctiletou, které starší holka schovala cigaretu a dostala prý totálně hysterický záchvat.
Garfie taky mám pocit, že dneska pijí míň.
Já začínala taky asi ve 14. Na výletě jsme si koupily s holkama víno. Ale pila jsem vždycky tak jednou za půl roku. Na VŠ už jsem spíš končila
continuity
Ja uz definitivne zjistila, ze jedno dite zadne dite neplati. Starsi je uz 4 dny s nasima na dovolene a mit jedno dite je snad narocnejsi nez dve
Mladsi jak nema starsi organizatorku zabavy, tak na me nonstop visi a neustale tu mame "mami, hraj"! Jako po tech 8mi tydnech, co to s detma tahnu sama, uz dost nemuzu a vidina pristiho tydne v praci me drzi nad vodou. Deti na prazdniny uz predavam zasadne ve dvou nebo vubec![]()
monis co tě to napadlo? zbavit se jen jednoho a ještě toho staršího ![]()
continuity tak varianta byla, ze budto pojede starsi k mori nebo nikdo a vzhledem k tomu, ze nechci aby trcela skoro cely prazdniny se mnou, tak jela. Nasi obe nechteli. Ale jak rikam, posledni rok, co jede s prarodici jen jedna.
monisjá jsem tento precedent vůbec nedovolila. Je pravda, že mi nikdo nenabízel, že mi vezme dítě k moři. To bych možná zaváhala.
Tchýně to chvíli zkoušela, že si bude brát jen starší. Ale ta stejně tak rok a půl nikam bez nás nechtěla a pak už jenom full pack. ![]()
monis jako bych to tu nepsala roky!
Přesně, nikdy se nezbavuj pouze staršího dítěte continuity ![]()
Jako jednodušší je to třeba v obchodě, když řešíš jen jedno a nákup. Jednodušší je hlídat, aby se ti neztratilo v metru. Ale zbytek dne je těžší.
continuity u nás taky vždycky všechny (teda mimino je pořád trochu kojené, tak to na noc nikam nemůže). I příměšťáky jim dávám ve stejný čas. Ale u nás to nikdo nezkouší, že by chtěli jen jedno.
Evaeva ja vedela, ze to nebude zadny odpocinek, ale uz mi bylo starsi lito, ze nema zadne extra prazdniny. Na dovolene jsme byli tyden na horach a jinak cele prazdniny trci se mnou doma nebo u se mnou u nasich. Muz je porad v praci, protoze maji sezonu a blazinec....no uz jen par dni vydrzet.
monis já vlastně nevím, kolik je mladší. Jako chápu tě, ale je potřeba s tím počítat, že to jsou její prázdniny, pro tebe víc práce, bohužel
Ještě takhle na konci prázdnin, kdy už si na sebe zvykly. Já jsem si dneska uvědomila, že za pár dní tu zase budu celé dopoledne na mimino sama. Naštěstí máme úplně volné jen jedno. Jsem zvědavá, jak to ponese.
Evaeva 3, ted jde do skolky
monis no tak to už je na dělení blbý věk
No příští rok už budeš mít ten argument, že když odjede jen jedna, stejně ti to nepomůže, abys mohla v klidu pracovat a pošleš obě ![]()
Nedělení dětí dovedla k dokonalosti sestra, když u našich děda mého synka jako jediného vnuka - kluka lákal na pivo a kofolu, ani nevěděl jak a šel se všema vnoučatama, tj holky v té době 7,5 a 4 a kluk 5 let
.
monismně to přišlo blbý i vůči tomu druhému dítěti. Jak jim vysvětlit, že jedno si babička vezme a druhé ne?
JankaMmáma měla kamarádku, která brala k moři všechny vnoučata nad 2 roky společně. Celkem tuším pět kusů.
continuity no prave loni, kdy takto jeli poprve, jsme to jeste neresili a letos uz to je nic moc. Mladsi se porad pta, co delaji a je ji evidentne po sestre smutno. Kdyz si volame pres video, tak rika, ze chce k mori taky
No tak jsme to zkusili a pristi rok jinak a lepe.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí