Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Potrefenáhusa
38933 příspěvků moje polička 26. srpna 2025 15:52

Ja jsem furt tym jedno dite, zadny dite (jeste kdyz clovek vyfasuje jen to starsi), ale podle me se to smerem k 3.narozeninam mladšího dítěte asi začne překlápět? 
U nás to bylo letos o prázdninách pohoda včetně 5 týdnu prázdnin ve školce, fakt jsem si rikala, ze to letos vubec neodpočítávám jako loni, ze uz se tak nervou...nakonec byl celkem pekelnej minulej týden, kdy skolka zase začala, tyden řevu, rvaček, úrazů...u nás je ten první týden vždycky strasnej, ale většinou u tý obrácený změny, tj. první týden ze školky doma 

Offline monis
1613 příspěvků moje polička 26. srpna 2025 16:02

Potrefenáhusa ja to mam taky tak vypozorovane, ze jak si kolem toho 3 roku vice vyhraji, tak jsou ve dvou lepe hlidatelne. A taky mi letosni prazdniny prisly mnohem lepsi nez loni

Offline Potrefenáhusa
38933 příspěvků moje polička 26. srpna 2025 16:10

monis hlavně malý dítě mi přijde teď nějak hrozně dospělo, je schopný si docela obstojně hrát i s cizíma vrstevnikama starší sestry a navrch už skoro úplně normálně mluví 

Fakt ty hry poslední dobou strašně moc vylepšily a neni to uz jenom tak, ze maly dítě dostává na budku a furt řve 

Offline Vari
2222 příspěvků moje polička 26. srpna 2025 16:31

Ja byla dneska s juniorem u psychologa, mela jsem ho chvilku i v praci a ty jo, mit na krku jen jedno dite byl fakt nezvyk, v zivote jsem to nezažila. Mela jsem jednu ruku volnou, stacilo koukat jen jednim směrem, zvladli jsme koupit i boty a obed. A i ta hodinu a půl trvající cesta MHD domu byla v klidu. Ale zase teď je mam doma oba a už hodinu si hraji spolu v klidu.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 26. srpna 2025 16:49

continuity no právě. I náš ani ne dvouletý křičí při každé příležitosti Taky! Taky! a řadí se vedle. Tříletému už bych to nevysvětlila.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 26. srpna 2025 16:54

Vari jojo, tyhle přesuny a praktické věci jsou jednodušší s jedním. Ale pobyt doma nebo na hřišti vůbec.

Potrefenáhusa u nás si pěkně hráli (čti dělali bordel a řvali, ale společně bez potřeby matky) už to léto před druhými narozeninami. Zlatý věk byl tak od tří do čtyř a půl mladšího, teď je to nově zase dobrý. Ale je to jak píšeš, začátek vždycky horší.

Naopak společné hraní s dětmi se u mladšího hodně zhoršilo, vlastně to vůbec nedělá, potřebuje jedno maximálně dvě známé děti, brácha nepomáhá.

A jinak ano, pokud mít jen jedno, tak to starší. A teda s miminem to taky není tak blbé, aspoň zatím, přecejen je zvyklý být bez nich.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 26. srpna 2025 18:31

Dneska je ta neviditelná práce hodně neviditelná

Offline Garfie
28597 příspěvků moje polička 27. srpna 2025 03:30

Vtipná historka na téma školství. Dceřina spolužačka se vrátila zpět do USA (po 10. třídě). Tam si ji přezkoušeli a protože zkoušky z matiky dopadly excelentně, chodí na matiku s maturanty, navíc ještě do té nejlepší "honor math" skupiny. Tady přitom patřila mezi ty horší, její hlavní předmět bylo umění, takže si to asi dovedete představit. No a teď psala dceři, že probírají látku, kterou tady v matice brali už před dvěma lety. Jako docela masakr, co se učí před maturitou v Číně bych teda chtěla vidět!! V porovnání s USA mezi nimi musí být tak čtyři roky díra. 

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 27. srpna 2025 03:49

GarfieDobrej japonskej dril. 

Offline continuity
43219 příspěvků moje polička 27. srpna 2025 11:53

Garfiehustý

Offline Mulen
5038 příspěvků moje polička 27. srpna 2025 13:04

Garfie 30 cm za rok, to muselo i bolet. Syn ma pres 180, ale nozku jak popelka, 43. V lednu mu bylo 18, to tak šíleně leti

Dcera uvidime jak vyroste, má v rijnu 11 a 140 cm zatim. Treba nebudu nejmenší z rodiny

Offline DruI
5593 příspěvků moje polička 27. srpna 2025 13:44

Mulen No s tím nejmenším z rodiny, já jsem maminku nepřerostla, ale jak stárne, tak mě podrostla a už je menší než já ;o) Ale já teda doufám, že mě dcera přeroste alespoň o kus. Ono je to přece jen pohodlnější mít výšku průměrnou než podprůměrnou :o)

Offline notna
9470 příspěvků moje polička 27. srpna 2025 13:45
Reakce na Garfie:

notna continuity Já myslím, že teď už se nepije tak jako za nás, vidím to i u neteří a synovců. Dcera měla rozlučku po základce (v ČR, tady alkohol nefrčí vůbec) a alkohol se tam objevil, kamarádka dcery se i slušně přiopila, ale spíš tak mile, jinak je to hrozně hodná a vzorná holka.

Možná ale dnešní mládež ujíždí na jiných věcech, třeba děti byly v létě na táboře (bohuže už ne se svým oddílem) a vrátily se dost otřesené, prý 80% dětí vapovalo, včetně 12 letých. A vedoucí se tvářili, že o tom neví, dcera tam zažila holčinu, právě dvanáctiletou, které starší holka schovala cigaretu a dostala prý totálně hysterický záchvat. 

​Nějak jsem žila v domění, a nevím, kde jsem k tomu přišla, že ta mladá generace hodně jede ve zdravé životním stylu a kouření, alkohol není tak rozšířený. Asi jak dcera  nějakých alkoholových večírků se moc účastní. Ale třeba kamarádky dcera na gymnáziu je dost nešťastná, protože prý tam z cca 30 studentů ve třídě nepije jen 6. Jinak se tam prý leje strašným způsobem a často tak, že u některých se už i báli, že to nepřežijí.

O kouření říkala dcera, že před jejich školou je víc kuřáků tabáků než elektronických. Ale to může být jen její dojem, protože to víc smrdí.

Ad matika v Americe, když jsem chodila na střední, dvě spolužačky byly na rok na střední ve státech a ač každá na jiné škole, obě se shodovaly, že v matematice tam oslňovaly a byly za hvězdy. A to ta jedna byla ráda, že v ČR z matiky nepropadala. Ale to jsou historky víc jak 20 let staré.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 27. srpna 2025 13:46

DruI my jsme mamku nepřerostly ani jedna, ale mluvíme o pár centimetrech. A ségry ani jedna nepřerostla mě (vtip samozřejmě, ale to by tak hrálo, aby mladší ségry byly větší)

Offline DruI
5593 příspěvků moje polička 27. srpna 2025 13:51

Evaeva Tak já mám jenom staršího bratra, tam jsem s tím byla smířená od mala, že holt je větší ;o)

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 27. srpna 2025 13:57
Offline žluťásek
8868 příspěvků moje polička 27. srpna 2025 17:43

Když se tu nakupovaly v půlce prázdnin bačkory, chechtala jsem se, co plašíte. Takže jsem dnes po usilovném hledání našla přesně jeden e-shop, kde v požadované velikosti měli přesně jeden kus v chlapeckém vzoru. A to jsem ještě musela silně zapůsobit, že ten vzor je fakt dobrej a určitě bude naživo ještě lepší než loňský

Kupuju český barefoot Jonap, firma s dlouhou tradicí, co šije dětský boty věky. Proč toho neudělají víc??

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 27. srpna 2025 18:01

žluťásek no vidíš. Já nakupovala tak brzy kvůli dovolené a myslela jsem si, že ty jonapy ještě nenavezli. Taky měli jedny jediné Jinak je mají i tady v blatničce, jak jsem pak zjistila. Sice to není e-shop, ale paní komunikuje přes mesenger a řekne ti, které mají a klidně ti je i schová.

Offline Potrefenáhusa
38933 příspěvků moje polička 27. srpna 2025 18:08

žluťásek ja loni takhle vubec nesehnala zimni baby bare, posledni uz byly ve slevach v lete....a pak uz nic. Ostatně zimní frodda jsem pak vyškrabovala na nějakým neznamym malým eshopu ... ale jako zimní boty TEĎ maj ...

Offline Pinot Noir
29959 příspěvků moje polička 27. srpna 2025 18:34

žluťásek já kupuju nejlevnější Befado, letos jsem si řekla, že dopřeju Viktorovi pořádné, správně změřené papuče ve Veselé tkaničce. Tak jsme vyrazili, po změření nohy nastala panika, že tak úzké boty budou problém. Po půl hodině čekání, než prodavačka prohrabe celý sklad máme nakonec ty jediné, co našla, světlounce šedé, které budou za týden jak čuně, a které vypadají úplně stejně jako Befado, taky jsou z Polska, ale stojí dvojnásobek.