Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Garfie
28597 příspěvků moje polička 08. zaří 2025 14:37

letfenixa Jasně, myslela jsem to tak, neuvěřitelně dobré! Tři ingredience v chipsech opravdu vidíš málokdy....

Offline Gatita
8650 příspěvků moje polička 09. zaří 2025 21:29

Prosím vás, může dítěti nějak uškodit, kdyz je na něj ve školce přidělen asistent? Učitelky přesvědčují některé rodiče, že právě jejich dítě je vhodný kandidát. Pozadí je, že odešlo dítě, díky kterému tam asistentka byla, a školka si ji chce nechat, protože jsou to ruce navíc. Počítám, že budu také oslovena. Aktuálně řešíme nějaké trable, ale nejsou výchovného ani sociálního charakteru, nicméně budeme žádat o odklad školní docházky. Teoretická otázka - může taková formalita dítě v něčem diskriminovat, nebo naopak pomoci (při tom odkladu třeba). Věcně mi přijde fajn, když tam mají ženskou navíc, ale nenapadlo by mě mu zřizovat asistenta (pokud by to nebyl logoped). 

Offline DruI
5593 příspěvků moje polička 09. zaří 2025 21:47

Gatita No, ono to hlavně není tak jednoduché doporučení na toho asistenta dostat. Mně oznámili v červnu, že by to bylo vhodné, kdybychom ho dceři vyběhali, akorát asistenta může psát jen poradna a objednací lhůty jsou nepříjemně dlouhé.

A teda spíš do stížností, dneska jsme měli třídní schůzky, kde vyplynulo, že ve třídě je holčička, která má papír na asistenta už od dubna, akorát teda v rámci personálních bouří na našem ústavu se to oznámení asi nedostalo tam kam mělo a rodiče to neřešili, protože holčička asistenta vlastně nepotřebuje

No, jak říkala psycholožka z poradny, to přidělování asistentů je principielně vymyšlené úplně blbě.

Offline DruI
5593 příspěvků moje polička 09. zaří 2025 21:54

Ale tak alespoň má to naše dítě smysl pro humor, i když v psaném projevu ještě furt obrací písmenka. Zatímco jsem trpěla na třídních schůzkách, tak mi doma nakreslilo komix o balóncích :o)

Online Evaeva
příspěvků moje polička 09. zaří 2025 22:02

Já z našich školkových schůzek dorazila velmi spokojená, skoro až nadšená, z paní učitelek, ačkoliv plavání se školkou nakonec neklaplo. (Ale aspoň to zkusil ) Školní máme zítra, ale tam jde muž

Offline mirajo
2674 příspěvků moje polička 09. zaří 2025 22:14

DruI Ale ten je!

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 09. zaří 2025 23:13

DruI to je super

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 09. zaří 2025 23:17

A ja som dnes na rodicku mladsieho bola milo prekvapena. Mladsi skolu nezvlada emocne moc dobre, je vidiet, ze je cerstvo 6 rocny. Nic si nepamata, meno ucitelky, co mal na obed, ani s kym sedi..tak som sa trocha obavala. A ucitelka mi povedala, ze je velmi sikovny a mudry a hlasi sa! (To je pre mna totálny sok, poznam ho ako hanbliveho a vecne sa za nas schovavajuceho).  No ale rec a grafomotoriku ma stale slabsiu, na tom musime zapracovat. Ale prekvapilo ma, vraj s recou ma problem tretina triedy. 

Online Evaeva
příspěvků moje polička 09. zaří 2025 23:18

Mrakoplas s kým sedí nevěděl ani náš druhák

Offline Karja
44779 příspěvků moje polička 09. zaří 2025 23:25

EvaevaTak to holky jsou po mně, ty vedej, s kým sedej, kde pracuje jejich máma, kde bydlí jejich babička, kdo jsou jejich bratranci, co bylo k obědu, kdo ho jak snědl, kdo vedle koho seděl na obědě, kdo umí říkat R, kdo neumí, kdo chodí na jakej kroužek. Asi je to dědičný! Ale co je za úkol už nevědí! Jen tyto lidský příběhy:D. Btw. 

Online Pinot Noir
29959 příspěvků moje polička 09. zaří 2025 23:30

Karja R. by si s holkama rozuměl. . On navíc neváhá se o různé informace ze svého/našeho života (včetně všelijakých interních, které bych radši nechala doma) podělit, takže já sice vím ze školy všechno, ale oni tam bohužel taky. 

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 09. zaří 2025 23:32

Evaeva haha si ma ukludnila!

Karja starsi vie tiez vsetko. Ale sme dnes so sestrou zhodnotili, ze asi aj mladsi toho vie vela, ale nechce sa mu odpovedat. Tak na vsetko vravi: neviem. Otravuju ho otazky a chce sa nas zbavit

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 09. zaří 2025 23:34

Pinot Noir starsi hlasi aj kazdemu okoloiducemu kam a kedy ideme na dovolenku. Uz sme navysili poistenie domacnosti :D Snad tam nie je vylucenie poistneho plnenia za ukecane dieta. 

Offline Karja
44779 příspěvků moje polička 09. zaří 2025 23:37

Mrakoplas No jasně, typickej chlap!

Online Pinot Noir
29959 příspěvků moje polička 09. zaří 2025 23:38
Online Evaeva
příspěvků moje polička 10. zaří 2025 06:52

Mrakoplas u nás ví mladší. A když dostane od bráchy prostor, tak i povíStarší totiž sice neví,. ale mele furt

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 10. zaří 2025 07:45

Evaeva tiez dobra kombinacia!

Offline Potrefenáhusa
38937 příspěvků moje polička 10. zaří 2025 08:02

Mrakoplas někdy je to fakt děsivý, tuhle jsme byli na nějakým pouličním divadle pro děti a jednu holčičku si vytáhli na podium, jak se jmenuješ? Anežka Navrátilová, nestačilo říct jenom křestní, kde bydlíš? Zase celá adresa, nemohla říct jen město...

(takže asi můžu být rada, ze název naší ulice nejde vyslovit a nerozumí mu ani dospěli?)

Offline letfenixa
10910 příspěvků moje polička 10. zaří 2025 08:58

Lukáško v prvej triede sedel a najviac sa kamarátil s Lily. V druhej s Laurou. A teraz v tretej sa s nimi ešte ani nerozprával, už je len pri chalanoch

Offline 711990
18323 příspěvků moje polička 10. zaří 2025 09:03

Gatita a bude mit na to narok? Uz se odklady povolujou jen detem narozenejm pozdeji nez v dubnu...a asistentka mu neuskodi:)