Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Karja
44780 příspěvků moje polička 10. zaří 2025 14:15

A ty známky nebudou už jako na žádném stupni nebo do kolikáté třídy? Vůbec to nesleduji.

Online Evaeva
příspěvků moje polička 10. zaří 2025 14:16

Karja zatím do druhé, výhledově na prvním stupni 

Offline 999
19842 příspěvků moje polička 10. zaří 2025 15:09

Vnuk má teď období, kdy se hodně přeslušněle dovoluje. Ale jenom na věci, na které se dovolovat nemusí :-)). Babičko, prosím tě, můžu sníst tu těstovinku? A tu druhou taky? Děkuji. A můžu se napít vodičky? A můžu si sednout vedle tebe na gauč? Děkuji.

Ale na to, jestli může stát na stole nebo seskočit ze zídky se pacholek neptá :-).

Online letfenixa
10910 příspěvků moje polička 10. zaří 2025 15:27

999 obdoba toho, že Lukáškovi sa ústa nezavru, každú kravinu mi.povie, ale že ho niečo bolí musím vypozorovať, nepovie to ani na priamu otázku.

Online letfenixa
10910 příspěvků moje polička 10. zaří 2025 15:31

Ja si to neznamkovanie predstaviť neviem, teda hovorím za seba ako za učiteľku, ale ak by mi to niekto vysvetlil, ako to funguje, tak ok, som pomerne pružna voči zmenám. 

U Lukaska mi to je jedno, hlavne nech je v škole spokojný, ale teda môžem povedať, že keď vlani z prvého diktátu dostal 3, tak bol ochotný si nechať vysvetliť, že prečo a na čo si treba dávať pozor a vsunula som do prihovoru (aj ďalších) to, že treba veľa čítať knihy, aby mal tie slová v hlave správne napísané. A čítať začal

Online Evaeva
příspěvků moje polička 10. zaří 2025 16:07

letfenixa je na to metodika. Taky existuje databáze "výrazů", které v podstatě nakombinuješ. Vlastně vznikají věty jako žák udělal velký pokrok v x, látku y zvládá s obtížemi,... To je teda můj neodborný pohled. Je to časově náročnější než známky, navíc musíš žáka dobře znát, to hodnocení tak trochu utvářet celý rok. Ale pro děti i rodiče to má větší vypovídající hodnotu, mělo by to lépe popisovat, jak žák využívá svůj potenciál.

Offline Zina
6324 příspěvků moje polička 10. zaří 2025 16:14

999 tohle období jsme měli taky a generovalo to v krámě hlášky typu "děkuju, maminko, že jsi mi koupila rohlík", já jsem teď moc šťastný. Ale když zahradní hadicí kropil víc psa než cukety a pes zamířil do obýváku, tak to se už nezeptal, jestli může s tou hadicí za ním, a rovnou to provedl.

Offline Zina
6324 příspěvků moje polička 10. zaří 2025 16:16

Evaeva a já si myslím, že dost učitelů nakrmí ChatGpt nebo nějakou jinou umělou inteligenci, trochu ten výstup poupraví a voila, budou mít hotovo

Offline Zuzuli
3810 příspěvků moje polička 10. zaří 2025 16:21

Zina to pouziti chatGPT jim pry primo radi na skolenich k tomu. Rikala ta ucitelka z me rodiny, jako argument, proc znamkovani a jednicky na vysvedceni pro babicky jsou lepsi.

Offline 999
19842 příspěvků moje polička 10. zaří 2025 16:29

Zina To je úplně přesný :-)).

Offline Sweet Potato
40538 příspěvků moje polička 10. zaří 2025 16:31
Reakce na Zina:

999 tohle období jsme měli taky a generovalo to v krámě hlášky typu "děkuju, maminko, že jsi mi koupila rohlík", já jsem teď moc šťastný. Ale když zahradní hadicí kropil víc psa než cukety a pes zamířil do obýváku, tak to se už nezeptal, jestli může s tou hadicí za ním, a rovnou to provedl.

Online Evaeva
příspěvků moje polička 10. zaří 2025 16:44

Zina no ale ty jí musíš dát nějaká data na základě kterých to udělá. Nicméně samozřejmě, koho to nebude zajímat, tak si vytvoří pár odstavců a bude je tam sekat jak ty známkynemyslím si, že to z blbých učitelů udělá dobré. Spíš je to takový signál, jakým směrem se má školství ubírat.

Offline Aranel
6643 příspěvků moje polička 10. zaří 2025 16:55

letfenixa Vidíš, tak bys tam nenapsala 3, ale vysvětlení, na co si má dávat pozor.

Offline notna
9471 příspěvků moje polička 10. zaří 2025 17:35

Dcera měla slovní hodnocení na prvním i druhém stupni. Na tom prvním stupni mi ten sloh hodnocení přišel velmi osobní, fráze se neopakovaly. Na druhém stupni to hodně osobní a dlouhé bylo od třídní. Měla je na matiku, ale hodnocení odráželo celou činnost ve škole, kolektiv, mimoškolní akce apod. Od ostatních učitelů na konkrétní předměty se hodnocení týkalo jen předmětu a bylo poznat, kdo to píše více osobně a kdo kopíruje formulace. Nevadily mi ani ty formulace. Informace o znalosti učiva a chování v hodině to podávalo dostatečně a vůbec se nedivím, když v tom množství žáků to nebylo co hodnocení, to originál. I tak to muselo dát neuvěřitelně moc práce. Kolik tak těch hodnocení mohli učitelé psát? Na škole byly v ročníku 2-3 třídy po cca 22 žácích.

Online letfenixa
10910 příspěvků moje polička 10. zaří 2025 18:10

notna aktuálne učím 180 žiakov. 

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 10. zaří 2025 18:28

letfenixa To dáš!  Začneš už v prosinci pod stromečkem, na silvestra si dáš pauzu, aby to nebylo vlivem bublin moc upřímné a do května máš hotovo. :D:D  sorry, dělám si srandu.

Offline Jos
příspěvků moje polička 10. zaří 2025 18:32

Gatita SPC logopedie je pekna pruda. Syn mel doporuceni od skolkove logopedky, potrebovala "papir" na to aby si ho mohla brat intenzivne a mela to potvrzene. Jinak nemame problem si hodiny platit. Poprve tam s nim muz byl v kvetnu, pak v cervenci, pak meli dovolenou a v srpnu se zacali pidit po foniatrii. Tu mame, ale v jenom uchu byl tehdy trochu zanet a vysledek tedy na toto ucho nwhodnotitelny. Takze ted!!! V zari chteji nove vysetreni. Jako klepne me z nich. A to je syn cerstve petilety a do skoly jde az za dva roky, ale rekcni rychlost je neskutecna .

Offline Gatita
8651 příspěvků moje polička 10. zaří 2025 18:49

Jos my se v tom plácáme. Nejhorší je, ze ty veci mají nějaký vývoj a nezacnes obíhat poradny hned, kdyz se čtyřleté dítě poprve zakoktá nebo ti  v porovnání s vrstevníky přijde něco jinak. Tak se zapíšeš na logopedii jako polovina děti a věříš, ze se to srovná. A v momente, kdy se ti to přestane zdát, už je vlastně pozdě. Mě trochu mrzí, že mě někam nenasmerovaly učitelky ve školce, já se v tom teď snažím na vlastní pěst zorientovat a objednávám nás k náhodným doktorům. Na tu SPC mě taky neodkázaly, je to takové šmudlo hledej. 

Offline Jos
příspěvků moje polička 10. zaří 2025 19:06

Gatita chodi syn na klinickou logopedii? Ono taky neni logoped jako logoped. Ucitelky nemaji potrebnou erudici, ale rict svoje postrehy rozhodne mohly. My mame vlastne paralelne dve cesty. Sama jsem syna zapsala ke klinicke logo a tam dochazime cca 1x za dva mesice. Tato logopedka je s pokrokem spokojena, zadna dalsi vysetreni nechtela. V nasi skolce maji smluvni logopedku, damu v duchodovem veku a ta problem vidi a poslala nam doporuceni do te SPC poradny. Ja to jen vitam, znamena to vic hodin a sanci, ze to syn vsechno dozene. Ale je docela tezke fo toho vlaku vubec naskocit. Puvodne jsem obvolavala X logopedii a misto meli jen v jedne, protoze nekdo vypadl. To same foniatrie, taky nekdo odpadl. 

Offline Pinot Noir
29959 příspěvků moje polička 10. zaří 2025 19:08

Gatita nikdo ti uceleně neporadí, my s tím systémem taky bojujeme, neměla jsem tušení o rozdílu mezi PPP a SPC, a že jsou SPC specializované. Poradili mi to na psychiatrii při té diagnostice autismu. Po celodenní docela stresové akci to při finálním rozhovoru doktorka zmínila, že bychom měli kontaktovat "SPC přímo pro vady řeči, ať se nezdržujete s PPP", divím se, že jsem to tam v těch emocích po tom, co mi vyložila, jak náš život bude dál vypadat, vůbec zachytila a uložila. Tohle nám neřekli ve školce, na logopedii, ani u praktika, lékaři ty procesy neznají vůbec.