Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Online continuity
43258 příspěvků moje polička 15. zaří 2025 23:38

Pinot Noir at to Ríša zvládá! Ja myslím, že to bude dobrý, dokonce jsem přesvědčená, že když ho už nebudeš hlídat, co zapomněl, naučí se na ty věci myslet sám.

A z dva týdny nepraného tělocviku bych se před pubertou nehroutila. Co občas přinesou za opičí pavilon moje holčičky, škoda mluvit.

Offline DruI
5593 příspěvků moje polička 15. zaří 2025 23:43

notna Já si teda nemyslím, že to myslíš zle, ale jestli se můžu zeptat, cítila ses někdy, že "nejsi dost"? Protože tady fakt nejde o to, že bys to ty, nebo někdo z diskutujících, napsal takhle konkrétně. Prostě se tím, že sebejistě píšete jak by to mělo být, trefujete do citlivého místa člověka (v tomhle případě mě), který se zoufale zmítá mezi polohami "musíš toho dělat víc a víc se snažit" a "moc to řešíš, ber to s větší lehkostí". Možná vám tu sebejistotu správného řešení ve vlastní nejistotě prostě závidím.

Offline Pinot Noir
29959 příspěvků moje polička 15. zaří 2025 23:47

continuity víš co on teď zapomněl? To mě fakt trochu naštval - mají nějaký speciální předmět, kde plní různé výzvy, měsíční, týdenní, povinné, dobrovolné. K tomu mají takový deník, kam mají zapisovat, jak se jim při plnění výzvy dařilo, co se povedlo, nepovedlo, jaký měli pocit... Plus něco nakreslit, nalepit fotku, no crcání s tím plno. Vybral si výzvu "pečení", napekli jsme brumíky, bábovičky, srnčí hřbet, žluté i mramorové, dělal to pod dohledem, ale všechno skoro sám, učinil zápis, fotky jsme nalepili... Ráno to vzal do školy, protože přinést výsledek bylo součástí výzvy, no a zapomněl to celý den v šatně. Bylo to v pátek, takže jsme měli buchty na víkend.

Ale myslela jsem nejdřív, že si ze mě dělá srandu, že tohle není možný. No, je. 

Online continuity
43258 příspěvků moje polička 15. zaří 2025 23:50

Pinot Noir chudak malý

Offline notna
9471 příspěvků moje polička 15. zaří 2025 23:52

Pinot Noir Ty mě osočíš z toho, že jsem se o někom vyjádřila, že není "dost" a já překrucuji. A útočím? Jak jsem kdy na tebe zaútočila? Většinou se tady dočtu dost dehonestacni výpady od tebe na mě, když napíšu c nějaké debatě odlišný názor. Myslim, ze jsem ti snad nic osobního nikdy nenapsala. Tohle fakt nechápu :-(

Ano, uznávám, jsem urputná. Ale nevidím důvod si nechat líbit podsouvat mi lži, které jsem nikdy nenapsala. 

continuity No, je to protivný i mě. Ale fakt si tady nenechám podsouvat něco, co jsem nenapsala. A protože si taky pamatuju moc dobře, jaké to bylo s dítětem, které nejí a chodíli s nim každý týden nebo 14 na převážení, vyšetření v nemocnici atd., tak jsem prostě napsal svůj názor.

Online continuity
43258 příspěvků moje polička 15. zaří 2025 23:54

DruI k mateřství pochybnosti patří. U mě je to setrvalý stav, navíc já to beru spíš jako motor osobnostního růstu, vlastně docela pozitivní věc . 

Kdybych je neměla, to by teprve bylo špatně. 

Offline notna
9471 příspěvků moje polička 16. zaří 2025 00:17

DruI Několikrát jsem tu psala, že nejtěžší rozhodování pro mě je ve věcech, kdy tim ovlivňuji život dítěte. Moc dobře chápu nejistotu toho, jestli jako rodič dělám to správně. A jsem si jistá, že jsem tady nikoho nehodnotila. Psala jsem svůj názor. Hele, já už si to nepamatuju slovo od slova, hledat se mi to nechce. Ale nemyslím si, že bych napsala, že by to tak mělo být, ale že já bych to dítěti nedala nebo nenabízela. Ale to už fakt přesně nevím. At zase nejsem osočena z překrucování. Fakt by mě nenapadlo, ze z toho lze vyčíst hodnocení někoho.
Moje dítě co kdy pozřelo jako příkrm byla brokolice z dm. A zarytě trvalo jen na něm velmi dlouho. Představa, ze se takhle zamiluje do nějaké potraviny, která zrovna neni vhodná na dlouhodobější konzumaci, mě dovedlo k rozhodnuti tyhle věci proste nenabízet. 

Offline notna
9471 příspěvků moje polička 16. zaří 2025 00:30

A tohle u mě překročilo únosnou míru. Chodím sem jen tak pokecat. Být peskována, ze jsem si dovolila zapojit do debaty, číst lži, ktery jsem nenapsala a být za protivnou protoze světe div se, si to nechci nechat líbit, to nemám zapotřebí.

Offline Garfie
28597 příspěvků moje polička 16. zaří 2025 00:39

notna Já si vždycky říkala, že jsi přecitlivělá, ale pak se mi tady jednou stalo přesně to, na co si stěžuješ. Napsala jsem něco podle mě naprosto nevinného, neútočného, jen jsem vyjádřila názor a obdržela jsem podobnou reakci jako ty, navíc od někoho, od koho jsem to vůbec nečekala. Musím se přiznat, že jsem si na tebe v duchu vzpomněla a okamžitě se ti omluvila. Dodnes mě to trochu mrzí, i když už si nepamatuju o co přesně šlo. :-) Ale já se v tom teda (možná i poučena tebou) vůbec nebabrala a prostě jsem na to nereagovala, nebo se dokonce omluvila. A od té doby už se mi párkrát stalo, že jsem se raději nezapojila do debaty, nebo smazala, co jsem původně napsala. 

Při tom psaní fakt spousta názorů vyzní trochu jinak, i když by člověk naopak čekal, že to bude lepší než při osobní debatě. 

Offline Potrefenáhusa
38937 příspěvků moje polička 16. zaří 2025 06:16

notna mne by zajimalo, co bys na tu svačinu dala ty? (Nemyslim to nijak útočně , ale čistě pro inspiraci)

Ty deti maj po skolce vazne desnej hlad, i kdyz jsou chvili po obede, svačině (a to nase deti to tam fakt jedi), ten namazanej rohlík a okurku vazne nemuzes valet nekde v batohu celej den...schvalne jsem se vratila k tem tipům, co tu padly, pufovany rejzovy chlebicky pro mimina, jihlavský krupky (maj ale fakt skvely, jáhlový, pohankovy), ty ovocný proužky a přesnídávky ... ano, jsou to zpracovaný potraviny s množstvím sacharidů, ale zase si nemyslím, ze by si v tom množství na svačinu zasloužily výkřiky matky, proboha, čtete etikety a dávejte dětem skutečný jídlo

jako kdybyste viděly, co jedi některý malý děti tady na hřišti, mnohokrát jsem viděla třeba 1,5 roku stary batole sedící v kočáru s otevřeným balíčkem opravdických chipsů, tatranky, sušenky, limonády, lízátka, bonbony...to si myslim pufovanej rejzovej chlebíček a křupky pro mimina takovej kartáč vážně nezaslouží 

(A co si kupujou puberťáci v pauze na oběd v coopu před zakladkou, to už je úplnej úžas, mnozstvi i složení) 

Offline Kammila
773 příspěvků moje polička 16. zaří 2025 06:36
Reakce na DruI:

notna Já si teda nemyslím, že to myslíš zle, ale prostě se tím, že sebejistě píšete jak by to mělo být, trefujete do citlivého místa člověka

​no tak teď jsi tomu všemu nasadila korunu. Tady se probírá spoustu témat od hubnutí, nemocí, vztahů po děti. Pro každého může být citlivé téma ale něco jiného, takže nikdo tady nebude opatrně našlapovat jak v minovém poli a bude prostě psát. Ostatně samotná Pinot Noir píše zase jinde sebejistě ohledně vína, zahradničení - tam se zase může ona zdánlivě necitlivě dotknout někoho komu se v zahradničení nevede. A startuje tam ustavičně někdo? Ne..nejsme odpovědni za pocity druhých a už vůbec ne za to, že někdo slušnými příspěvky vyvolává v někom pocit méněcennosti. 

Offline olte
759 příspěvků moje polička 16. zaří 2025 06:42
Offline Potrefenáhusa
38937 příspěvků moje polička 16. zaří 2025 06:54

Kammila tak to ale bejva, ze na druhý straně drátu sedí živej člověk 

Offline Pinot Noir
29959 příspěvků moje polička 16. zaří 2025 07:09

Kammila to jsou ale úplně absurdní přirovnání. Mateřství může mít sice s pitím vína mnoho styčných bodů , ale nevyžádané rady a hodnocení v těch činnostech mají o dost jiný dopad a vyznění. 

Offline DruI
5593 příspěvků moje polička 16. zaří 2025 07:14

notna Já jsem ti jenom chtěla vysvětlit, jak tvoje psaní působí, když jsi se tak divila, že to některé z nás tolik triggruje.

Kammila Ale já jí to nevyčítám. Jen mi přijde, že když se tedy shodneme, že je v pořádku vyjádřit svůj názor, tak pohoršovat se nad tím, že se tím názorem může někdo cítit dotčený je až takové zbytečné.

Offline DruI
5593 příspěvků moje polička 16. zaří 2025 07:20
Reakce na Garfie:

Při tom psaní fakt spousta názorů vyzní trochu jinak, i když by člověk naopak čekal, že to bude lepší než při osobní debatě. 

​No a ono je to naopak. Si každý do toho psaní druhé strany dosadí svoje zkušenosti a šup, je to v troubě ;o)

Já jsem kdysi chodila na stránky, kde byli dvě skupiny diskutujících. Jedna skupina diskutovala pod články na hlavní stránce a druhá skupina diskutovala ve fóru. No a na fóru jsme si jednou dělali blbý fórky, že zrušíme hlavní stranu, někdo z hlavní strany si to náhodně přečetl, usoudil, že to myslíme vážně, zmobilizoval kamarády a vyrazili na křížovou výpravu chránit v diskuzi hlavní stranu. A fakt vydrželi jednu takovou blbou poznámku, která by jinak hned zapadla v proudu konverzace, řešit urputně, dlouho a do posledního muže. Dodnes mě to fascinuje ;o)

Offline Pinot Noir
29959 příspěvků moje polička 16. zaří 2025 07:25

Kammila a teda ještě k tomu vínu - ohradila jsem se třeba, když tu někdo na základě jediné láhve odsoudil celou vinařskou oblast, ale nikdy bych nenapsala (pokud se mě někdo vyloženě na názor nezeptá), nepij takový hnusný patok, vždyť je to dovoz z Moldávie za 15 korun dosypaný barvivy a aromaty, nalahvovaný pod moravskou značkou. A že tu taková vína bývají. 

Online continuity
43258 příspěvků moje polička 16. zaří 2025 07:31

Garfie no právě, mě se to děje taky, že příspěvek, který dokonce píšu s myšlenkou někomu pomoct nebo ho podpořit asi vyzní úplně opačně. Nebo js m napsala svoji zkušenost a dočetla se, že na to koukám, ze svého úhlu pohledu.  

Myslím si o tom svoje a nereaguji na vše. Já mám teda v tomto boji za vlastní názory dost zahul i v práci, na nějaké svaté války tady mi nezbývá sila. Ještě si pamatuji doby, kdy tady byly dvě paní, ktere vyjížděli slepice po flusu na vše, co jsem napsala. Takze může být i hůř. 

Beru to jako kolorit diskuzního fóra, dělo se to i jinde (a tím nemyslím novinky), prostě když píšu a nechci aby to mělo.kilometr, nedají se postihnout všechny nuance. 

Offline DruI
5593 příspěvků moje polička 16. zaří 2025 07:33

continuity No a když píšeš, abys postihla všechny nuance a má to ten kilometr, tak stejně přijde někdo, kdo ti vynadá, že je to moc dlouhý ;o)

Online continuity
43258 příspěvků moje polička 16. zaří 2025 07:38

Potrefenáhusa

jenže zrovna o těch etiketách nepsala notna.

Toto je přesně to, co vadí, když ji někdo hodí do toho druhého "tábora" a prisije ji vše, co tady zaznělo, ač ona některé věci ani nepsala a třeba s nima ani nesouhlasí. Ja vím, že se to v diskuzi sleduje obtížně, ale asi je lepší to nevytahovat, když přesně nevím. Ona je taky zivej člověk. 

Mne úplně jiná hrůza, když mne přijde svým extrémnějším názorem "podpořit" někdo s kým nesouhlasím, protože vím, že preste takto se to pokaždé otočí. To většinou odcházím preventivně