Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Evaeva
příspěvků moje polička 16. zaří 2025 10:06

Pinot Noir no tak já toho kupuju víc. Ponožky a trenky často, softshellky taky staršího úplně nepřežijí (ale zase má mladší spoustu exemplářů na chalupu ) a pak pár lepších triček. Ale přesně, základ máme, není potřeba shánět celý šatník.

Offline Pinot Noir
29959 příspěvků moje polička 16. zaří 2025 10:06

continuity Nám se kluci oddalují, malý stagnuje a velký teď roste před očima. Tuhle si vzal do školy omylem moje ponožky a seděly mu. Brzo už to asi taky nerozeznám.

Offline Potrefenáhusa
38937 příspěvků moje polička 16. zaří 2025 10:07

continuity ja vim...(a bude to asi jeste za dlouho) 

Ale ty hory hader, co tu neustále prehazuju vidlema, me dost drasaj

Offline Pinot Noir
29959 příspěvků moje polička 16. zaří 2025 10:08

Evaeva já fakt ani ty ponožky, teda pokud nespadnou do kategorie pro radost.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 16. zaří 2025 10:10

Potrefenáhusa ta jedna velikost mezi se skladuje dobře, tu mám v horní polici ve skříni. On by se vešel i do 98, ale ty jsem přesunula miminu, aby měl co nosit. Ale starší už to tak nemá, mezi šestým a sedmým rokem zesílil a občas je mi něco přes zadek malé, do té doby nevídaný jev. (U nás se teda kraťasy i dost ničí, takže letos bylo třeba doplnit.)

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 16. zaří 2025 10:11

Potrefenáhusa to má každý něco, hadry mi zrovna vůbec nevadí a třídím je ráda.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 16. zaří 2025 10:12

Pinot Noir no vidíš! Na mimino jsem jich tu měla dost, ale jak už je nosí třeba dva roky, tak jsou děravé.

Offline Pinot Noir
29959 příspěvků moje polička 16. zaří 2025 10:16

Evaeva jo, to je pravda, čím jsou starší, tím máme zachovalého oblečení méně. Mimina a batolata jsme měli úpravná, štítivá a decentní, po nich bylo všechno jak nové. Pro mě překvapivě oddělá R. během školy mnohem víc oblečení než za školkové éry.

Offline Potrefenáhusa
38937 příspěvků moje polička 16. zaří 2025 10:21

Pinot Noir já si to kolikrát pamatuju i docela zachovaly, ale když to vytahnu po dvou letech z krabice, je to kolikrát flekatej hadr na vyhození 

Evaeva no ja ja nejsem uplne systematik a určitě toho taky mame zbytecne moc 

Offline Aranel
6644 příspěvků moje polička 16. zaří 2025 10:22

Potrefenáhusa

Když už se tu probraly ty svačinky, doporučujete nějakej dobrej zdroj na příkrmy? Jako ne zdroj tý zeleniny , ale zdroj informací.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 16. zaří 2025 10:27

Pinot Noir no jako tričko bez fleků aby od šestého měsíce věku člověk pohledal. Ale ponožky jsou v pohodě

Offline rasaNori
8851 příspěvků moje polička 16. zaří 2025 10:28

Ještě k tomu jídlu, když vletím u nás do hrušky (něco jako coop), tak holkám vemu místo donutu třeba tvarohový nebo makový závin, a co jí ve škole, tak to absolutně netuším. Dělám jim svačiny tak, aby se mohly dělit s ostatními, a v pondělky a středy jim ještě doobjednávám svačiny navíc ze školy. Krabičky se vrací vyjedené, ale jestli to sní zrovna ony, tak to je ve hvezdách:D A jinak dostávají dupetky, biosaury, ovocné plátky, kapsicky od kubíka s ovocem a kaší, snažím se vyhýbat těm čistě ovocným. Pak milují na svačinu sushi, nakrájený fuet na kolečka, parenicu, babybel nezaujal. 

Teď na návštěvě poobědvaly kapustovou polévku, frgály s povidlama, zelňák a hromadu švestek. Jí skoro vše, takže když něco nechtějí, nemám problém. Naši včera dotáhli tiramisu, makronky a minizákusky, protože nestihli popřát mladší k narozeninám, a na dnešek zbyly 2 makronkya ani jim je nemůžu sníst, protože zbyly právě 2...

Offline Karja
44783 příspěvků moje polička 16. zaří 2025 10:28

Aranel Jo, brožuru z porodnice:D:D

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 16. zaří 2025 10:31

Potrefenáhusa my toho máme zbytečně mocteď navíc, když chci něco vyhodit po miminu, začala jsem uvažovat, jestli se to nebude hodit ségře jednou na zahradu. Takže to jde do krabice. Ale to bude boj někoho jiného Do sklepa se mi nejvíc osvědčily banánovky.

Offline Potrefenáhusa
38937 příspěvků moje polička 16. zaří 2025 10:31

Aranel ja jsem to uz uplne zapomněla, ale sledovala jsem na insta blw krok za krokem, myslim se to jmenuje ted jíme společně a nutrimammu a jeste nekolik pediatrických účtu, co mely v ty době taky maly mimina 

u druhyho uz to bylo o dost uvolněnější, zrovna včera jsem vzpomínala, jak jsem miminu v asi 4 měsících lovila z pusy kočičí granule, kterýma ho nakrmila starší sestra...

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 16. zaří 2025 10:34

Karja no asi tak. Navíc mi přijde, že se hodně upustilo od všeho typu vajíčko od sedmého měsíce a rajče od osmého. Nicméně je to potřeba si zvolit tábor bwl x klasika (nadsázka)Aranel 

Offline Potrefenáhusa
38937 příspěvků moje polička 16. zaří 2025 10:37

Evaeva ja jsem to tak nejak kombinovala, mne uplne strašlivě štvalo ty deti krmit, kdyz se se mnou praly o lžičku nebo mi to vyrážely z ruky....mnohem míň mi vadilo, kdyz se s tim nějak popasovaly samy a ja to jenom uklidila, takže začaly jíst samy celkem brzo, s mladším dítětem to bylo asi úplně splavný, tam to šlo nějak samospádem a ani si to nepamatuju

Offline Zuzuli
3810 příspěvků moje polička 16. zaří 2025 10:38

Potrefenáhusa kratasy mame taky 98, nektere 92/98. Takze ja cele leto mela dojem, ze mam fakt male drobne dite, co nosi takove kratasy a saty ma max 104/110... abych ted na podzim zjistila, ze ji ze vsech legin 110 lezou lytka a z tricek a mikin predlokti. Takze jsem vyrazila na nakupy a kupovala 116. 

Pak jsem krabici s vyrazenym oblecenim ve 104 a neco ve 110 vezla na pudu k nasim a hned jsem hlasila brachovi, ze si objednavam neter, aby to mel kdo jeste unosit, kdyz sestrenici se ted narodil druhy syn a o nase ruzove oblecky nestoji

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 16. zaří 2025 10:45

Potrefenáhusa no starší do 16m nekousal a dávil, takže to byla jasná volba Zároveň toho snědl dost. Ale převážně mixované měli ze začátku všichni, ti dva mladší se tak od roka krmili víceméně sami (starší od dvou a půl ).

Nejvíc kousků mělo mimino, ale proto, že si s tím uměl nejlíp poradit. Nemyslím si, že zrovna v našem případě by to bylo opačně. (Jako že by si s tím uměl víc poradit právě proto, že jich dostal víc)

Offline Karja
44783 příspěvků moje polička 16. zaří 2025 11:10

přišel vám někomu z MPSV taky odkaz na ten dotazník? Já jsem to otevřela, informace to podle mého mínění chce poměrně citlivé a to jsem viděla tak 10% toho dotazníku.