Tak jsme měli dnes první školní den. A budu muset syna naučit křižovat se a otčenáš.
Vše o těhotenství a dětech
dzizisketa my máme levný skoro všechno, ale zrovna gauč byl drahý. Ale je v barvě čokolády (kvůli mně hlavně
) a dvě odplenkování už zvládl. To skákání uvidíme no.
Tak jsme měli dnes první školní den. A budu muset syna naučit křižovat se a otčenáš.
Kvůli těžkým písemkám?![]()
Tabea U jednoho dítěte trvá mateřská 28 týdnů, musíš na ni nastoupit 6-8 týdnů před termínem porodu, jinak se ti krátí.
Tabeatak nejak, pripocti nárok na dovolenou, která se čerpá návazně na mateřskou a vyjde z toho těch cca šest měsíců.
Ona teda ještě rodila téměř o měsíc dříve, takže z těch šesti týdnů stihla před porodem jen dva nebo tři.
Všechny důležitější dny (seznamovací den, první školní den, ..) začínají ve školní kapli. Dneska to bylo i s tím otčenášem, nejen čtení z Bible a výklad. Doufám, že mi to v budoucnu nebude moc vyčítat.
continuity asi už má toho matkování plný brejle.
Karja Potrefenáhusa Brožuru z porodnice tady někde mám
dokonce tam jsou články z obou týmů Evaeva . Zvenku mi přijde, že s tím blw se hrozně nadělá a asi se dost jídla vyhodí... ne? Půjčí nám sousedi ze druhýho 3x denně boxera? Samé otázky ![]()
Aranel můžete založit dětskou-boxeří výpomoc. Oni berou kočár na procházku, vy necháte boxera luxovat podlahu. ![]()
Aranel tak ono se kolikrát dost vyhodí i toho mixovaného. A nebo bude žádat přídavek, to podle modelu a momentální nálady
A taky se s tím dá efektivněji a efektněji ohodit stěna. Třeba dýní, jako jsme to měli několik let my. Teď tam máme teda tempery a něco bezového ![]()
Prosím tě, a to už je malý tak velký?! Vždyť se narodil tak před dvěma měsíci
Aranel no ty bláho, já furt, že jsi v šestinedělí
. Hrozně to letí!
Aranel To záleží, mně spíš u toho bwl přijde, že se toho musí sníst asi méně, jak to nefutruješ těma lžičkama. Nevím, teda když jsi položila dotaz vůbec mě třeba tato možnost nenapadla;). Asi bych to kombinovala no, pokud se to teda nevylučuje. Já jen třeba mám takový ojedinělý postřeh, já jsem začala poměrně brzo (určitě dřív než psali v brožuře:D) dávat ty ovocné příkrmy a to dítěti asi zachutnalo, pak už hrozně moc nechtěla kojit, byl to boj.Nevím, třeba to bylo z jiných duvodů, ale spíš bych řekla, že to bylo ve vztahu. Jak říká můj šéf "Karjo, zapoj selskej rozum":D:D:D Takže takhle nějak bych už postupovala se třetím dítětem, prostě hlavně at jsou ty zdroje dobré a zdravé, mimino najedené, víc bych se v tom neštráchala:D
continuity asi už má toho matkování plný brejle.
To je mozny, kamaradka se ted vrací do prace na plnej, mladšímu jsou čtyři měsíce, staršímu rok a tři čtvrtě, asi toho má po těch peti měsících doma už plny zuby.
Aranel :D. No tak ty máš to miminko kojený, to je to co píšu, tam není moc kam spěchat. Já jsem první nekojila, druhou jo, příkrmy jsem dávala asi tak nějak na stejno a pak se mi ta kojená sekla, chtěla už jen ty příkrmy.
Pinot Noir Naštěstí už ne. Už se blížíme k hranici 8 kg ![]()
Karja Právě on se nám ani nechce hrabat do talíře nebo tak, tak klidně počkám do toho půl roku. Malámalá je teda úkaz, asi jsi měla vynikající jablíčka nějaký! ![]()
Karja Jo ale určitě se to kombinuje, že mu dáš někdy nějakej rohlík do ruky.
Aranel nekdy v tom veku zacala moje dcera ozuzlavat banan. A moje babicka strasne vysilovala, ze tim to dite udusim, proto si to pamatuju ![]()
Ale ona prikrmum moc nedala, obcas neco ozuzlala, k obedu jedla sklenicky od hami a babylove (domaci prikrmy plivala, tohle jedine proslo. Doma varena mrkev jen vcelku, mixovanou v zadnem pripade nepozrela), az do roku jedla jen ty hladce mixovane, jak v tom byl kousek, plivala. Ona byla hlavne kojenec, jeste v roce a pul se kojila treba 10x denne a treba jogurt nechtela. Takze ja bych to asi nijak extra neprozivala, obcas neco nabidla a uvidis, jak to bude chutnat
Aranel myslím, ze u těch plne kojenejch děti se furt doporučuje přikrmovat od ukoncenyho 6m? Nase teda ani driv o jidlo zajem neměly a ty první měsíce to bylo spis takový ochutnávání a seznamování se.
Bez psa si to vubec neumím představit!
(Dlouho, nejen ty první měsíce)
a jidla teda vyhazujeme pořád hodně :-( i ty ruzny banány, ze kterejch si nekdo potrebuje jednou ukousnout apod
Tabea ona to hlásila hned jak otěhotněla, že se bude chtít vrátit, je tak domluvená i s manželem.
Já jsem dělala nějaké projekty během mateřské taky, ale ne takhle brzo. A taky se musel zapojit muž, to je dost podmínka, když člověk nechce rvát mimino do jeslí nebo chůvě.
Znám dvě ženy, co chůvu měly, od konce šestineděli. Asi bych si to s nima nevymenila, ale ono to o jde, když to má jedna jako prioritu. Je pravda, že obě měli kariéru, co se pod kariérou obvykle myslí - jedna vlastní firmu a druhá manažerský post.
Plus si teď uvědomuji, že ségra zapřáhla mámu. ![]()
.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí