Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Potrefenáhusa
38937 příspěvků moje polička 16. zaří 2025 14:55

Aranel

ja jsem si z toho blw vzala hlavne ty zásady bezpečnosti jídla z hlediska dušení, krájet nebo mačkat bobule, velikost a tvary soust...

jinak to poradí jsem pochopila, ze je záležitost kulturních zvyklostí a snažila jsem se to spis pojmout nějak pestře 

Offline Potrefenáhusa
38937 příspěvků moje polička 16. zaří 2025 14:56

continuity jo, na to potřebuješ zdroje, buď lidi nebo peníze 

Offline Aranel
6644 příspěvků moje polička 16. zaří 2025 14:57

Potrefenáhusa Jo, jo, je to tak, po 6. měsíci. Sakra já tam snad jdu rovnou zazvonit

Zuzuli Moje maminka už zavařila asi tisíc skleniček švestiček, jablíček, meruniček... jestli mu to nebude chutnat, tak nevím

Offline Aranel
6644 příspěvků moje polička 16. zaří 2025 14:59

Potrefenáhusa A to jsem taky slyšela, že koneckonců v Chile začínají avokádem a jinde zas něčím jiným, co zrovna je!

Offline Potrefenáhusa
38937 příspěvků moje polička 16. zaří 2025 15:00
Reakce na Aranel:

Zuzuli Moje maminka už zavařila asi tisíc skleniček švestiček, jablíček, meruniček... jestli mu to nebude chutnat, tak nevím

​good luck, nemusim říkat, jak to bylo u nás

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 16. zaří 2025 15:09

Aranel tak abych to vyvážila tak první dva jedli, jak kdyby konečně dostali něco pořádného. Starší snědl skleničku a půl učenou pro jeho věk, dal by i víc, ale pak blil. (ale na váze to nebylo vůbec poznat, dál si vesele padal v těch křivkách) Poměrně brzy začal vynechávat kojení, ale ne úplně, ale v roce se oba starší kojili jen dvakrát denně. Mimino jedlo taky velmi pěkně, i když ne tolik na množství, ale zase líp zvládal různé kousky. Ale mlíko mu přišlo vždycky o dost lepší, od narození se kojil tak dvakrát víc než bráchové a to mu vydželo do teď. U všech jsem teda čekala do toho 6m, kojit je jednodušší než něco vařit nebo krmit kupovanýmSnědli se i ty domácí přesnídávky, starší miloval i ty kaše, na které jsou dneska různé názory, jedl je dvakrát denně.

Offline Mohučanka
7364 příspěvků moje polička 16. zaří 2025 15:27

Evaeva cože? Dneska jsou různé názory na kaše? To si z před dvou let nepamatuju. Situace se zjevně mění každým okamžikem. 

Pamatuju si, jak jsem si zoufala, že neumím udělat příkrm a trvalo mi docela dlouho, než mi došlo, že stačí uvařit kus zeleniny, rozhňahňat ho vidličkou a zakápnout oliváčem

Offline Zuzuli
3810 příspěvků moje polička 16. zaří 2025 15:28

Aranel sklenicky s domacim ovocem neposoudim. Ty u nas zavarovala jen tchyne, hezky ovoce pul na pul s cukrem a pak se desne divila, ze ani ja, ani svagrova, jsme to kojencum nedavaly, kdyz jeji synove na tom tak hezky prospivali

I kdyz to mela i moje mama, ta se strasne divila, ze dceri davam samotne nastrouhane jablko. Ma se to tem detem prece osladit, aby jim to ovoce chutnalo

Mozna jako takovy dodatek k te debate, proc ty moderni matky radeji detem nedavaji tu poctivou domaci stravu jako driv 

Offline Makara
3662 příspěvků moje polička 16. zaří 2025 15:42

Tabea moje všechny tři zvládly osmileté církevní bez újmy. Na vyšším gymplu tedy občas měly zdravotní problémy v den, kdy byla mše.

Offline Tabea
8179 příspěvků moje polička 16. zaří 2025 15:47

Makara a měly nějakou církevní průpravu z rodiny?

Offline Tabea
8179 příspěvků moje polička 16. zaří 2025 15:48

Zuzuli já pořád přemýšlím, kdy byl ten zlatý věk domácí kuchyně.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 16. zaří 2025 15:52

Mohučanka no syn jí večeřel, tak prý je to moc energie takhle navečer a tak. On po ní dobře spal a chutnala mu, hubený byl furt. No prostě na všechno jsou dva názory minimálně

Offline Aranel
6644 příspěvků moje polička 16. zaří 2025 15:52

Zuzuli Jo, myslím, že ty švestky trochu přislazený jsou, ale ne půl na půl. Jablka jsou jen tak.

Mohučanka Konečně rada!!

Offline Aranel
6644 příspěvků moje polička 16. zaří 2025 15:53

Evaeva Ve zmíněném letáčku z porodnice je taky kaše psaná na večer.

Online Pinot Noir
29959 příspěvků moje polička 16. zaří 2025 15:57

Aranel já myslím, že jsem zhruba v těch 4,5 měsících začínala. První příkrm byla dýně, jak píše Mohučanka - jen uvařená a já myslím přidávala kousek másla. To jedli, tak potom jsem k tomu postupně přidávala trochu něčeho dalšího, jinou zeleninu, vařený žloutek, o něco později maso. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 16. zaří 2025 16:17

Aranel podle mě to musíš zkusit, co bude vyhovovat vám. Mladší kaši taky jedl (a taky líp spal), ale nebyl takový milovník, mimino jí akorát ochutnalo. Asi bych tím teda úplně nezačínala. Nicméně starší jí dostal asi po týdnu, jeho oblibu mixované zeleniny to nijak nesnížilo.

Nějak výrazně dřív než v tom šestém měsíci bych osobně nezačínala, zvlášť když z mlíka evidentně prospívá dobře Dneska se ten 6m doporučuje i u dětí na um, údajně dřívější zavedení nepřináší žádné benefity. Ale tak uvidíš, jak to budeš cítit.

A toho návodu od mohučanky se drž, to je velmi rozumné

Offline letfenixa
10912 příspěvků moje polička 16. zaří 2025 16:19

Moja mama vtedy vyčítala, že do presnidavky treba dať štipku soli, že vytiahne cukor. Veď dobré boli, chutili mi

Offline moora
8668 příspěvků moje polička 16. zaří 2025 16:25

Tabea 3 my kusy jsou taktez absolventy cirkevniho gymnazia, bez domaci prupravy

Offline Jos
příspěvků moje polička 16. zaří 2025 16:55

Aranel ja jeste mesic minimalne prikrmy neplanuju. Mlady pan ma 4,5 mesice a pred tydnem mel 7400g, celulitidu ma i na kolenou, takze podvyziveny se nezda. A pak pokedu klasika mekev, dyne, cuketa a dalsi zeleniny proste v pre rozmackat. A zbytek dostuduju az sni dost druhu zeleniny. 

Offline Aranel
6644 příspěvků moje polička 16. zaří 2025 17:02

Jos Taky naposiluješ, koukám!