Tak za sebou mame důkladnou oslavu 10.narozenin. Dite pozvalo vsechny kluky ze třídy, kteri se tak těšili, ze přišli o hodinu dřív, takze doraziĺi dřív nez já s dortem. Byl to hrozný šrumec, vzdycky když jsem otevřela nejakou skříňku, byl tam schovaný nějaký kluk (hráli na schovku nebo co). Pak jsme je vzali kousek autobusem na laser game, porad jsem počítala hlavy, aby se někdo neztratil, bylo to jak školní výlet. Dítě štěstím bez sebe, nejlepší narozeniny ever. To bylo v 19.00. Teď v 21.45 usedavě brečí v posteli, ze bude mit omezeny internet na mobilu. Na mobilu, ktery jeste ani nema... no asi si půjdu dat velky kus čokolády na nervy.
Vše o těhotenství a dětech
Gatita ty vado klobouček dolů, hlavně za ten závěr!:D
Karja no jako nezavděčíš se. A mně jsou velkooslavy z duše protivné, tak to bylo hodně přemáhání. Jenže syn má vážně skvělou třídu, ti kluci spolu opravdu kamarádí, fakt se k sobě chovají moc hezky, přestože jsou každý jiný. Syn chtěl jmenovitě pozvat všechny. Tak mi prislo, že si to jakoby zaslouží. Ale ten konec, no![]()
U nás bol dnes jarmok. Lukaskova trieda tam išla s tým, že budú mať 'rozchod', vlani nemali, chodili s triednou ako kutiatka s kvočkou, a ja som šťastná, že sa toho nebál. Museli byť s niekým, tak bol s kamarátom, s ktorým už minulu nedeľu hral online hru.![]()
Na niečo sú nejedaci dobri. Nekúpil si nič na jedenie, takže mu nebolo zle.
Muslik svatý Jan by se mi líbil, ale bojím se, že mně vypískají s tím kopcem. Na ten Nižbor se ještě kouknu, něco v okolí jsem tam měla vytipované. Ale oni už se začali těšit do jeskyní, tak to asi jen tak nepřetluču
ja teda psala zkratkovite pro me Svatý Jan rovnase i solvayovy mlýny, kde se dá zaparkovat na poli cca kilak po rovině lesem a udělat tam libovolné okruhy; značka ideal
dzizisketa ježiš, tam už se mi mladší taky zasekla, úplně s tebou soucítím, byly to hodně horké chvíle! Navíc, jak je tam vždycky tak velké publikum. Od té doby jim vždycky před návštěvou vyhrožuju, že ještě jednou a už tam nikdy nejdeme
.
Jo a včera večer jsme měli doma úplně ukázkovou Muffin z toho dílu, jak vynechá odpolední spánek. Ale určitě je to věkem, ne povahou! ![]()
![]()
dzizisketa my mame ukázkovou bluey a bingo, zvlast ta bingo je přesná. Ale Muffin ![]()
tuhle byla takhle zasekla už docela velká holčička (tak 7?) na velký provazový prolejzacce v olomoucký zoo, myslim se tam pro ni nakonec musel vypravit tatínek
Potrefenáhusa mne se zasekla Adela. Samozrejme pres varovani, at uz dal neleze, ze tam na ni nedosahnu. A kdyz jsem ji sla zachranovat, zakopla jsem o ukotveni jednoho lana a flakla sebou do pisku. V tu ranu bylo dite samo skoro dole a s ostatnimi detmi a matkami cumelo, co to babi vyvadi..
Já jsem kdysi lezla pro dítě do třetího patra takového kostkového bludiště v nakupaku. ![]()
Kokoska to jso obětavá babička ![]()
my ted byli v mirakulu, trochu jsem se toho bala, ale maly dítě se do žádných rizikových podniků vubec nepouští, max 1.patro a sjet po klouzačce
Potrefenáhusa mimino se pouští naprosto do všech rizikových akcí, když jdou bráchové
Takové to lanové 3d bludiště jsme s ním prolezli asi třikrát, je to teda docela náročné. Ale když není moc dětí, pouštím ho s bráchy. Jinak do výšek moc neleze, ale tohle vlastně není výška, jak je to zajištěné, to proběhne naprosto beze strachu.
Evaeva docitam milion stran a mimino ma dva roky? To kedy ![]()
Já jsem tedy taky na opačném spektru, tak od tří čtyř let jsem je vypustila nebo takové atrakce prošla nejdřív s nima a pak jsem o nich celé odpoledne nevěděla
. V mirakulu jsme tedy nebyli ale věřím že tam by to bylo stejné.
Kdyby jste v Mirakulu přespali, tak by stě to možná stihli projít. Jednou. ![]()
Nejhorší je, že některé tunely začínají uprostřed hradu a končí někde na obvodu a nevíš pořádně kde.
Ale zabaví se tam i dospely, to zas jo.
Mně se vloni touhle dobou zasekl syn na prolézačce ve velké výšce, nahoru vylezl a dolů se bál. Já v 8. měsíci, nevylezla bych tam, ani jsem na něj nedosáhla. Dlouho jsem ho přemlouvala, aby přelezl jeden mostek, přes který se bál zpátky.
continuity mne to tam prislo superbozi, jeste jsme tam byli ted v září v patek, obcas trochu pršelo, takze na hodně místech uplne sami ![]()
az teda na tu strašlivou cenu (lístky jsme dostali
a maly dite jeste prošlo tesne zadarmo pod 90cm meridlem)
Mrakoplas ještě ne, za měsíc přesně ![]()
![]()
Navíc, jak je pohybově šikovný, tak mám pocit, že ta mminí fáze byla tak před milionem let
Evaeva Nam uz mimino zacina mluvit ve vetach a v lednu frci do skupinky
Pritom mam pocit, ze ji letos cekaji prvni Vanoce, akorat ze uz treti![]()
Evaeva tak to by měl dostat jinou přezdívku!!
Aranel to by se pletlo
Navíc je to fakt moje mimino, když to porovnám, jak jsem ve stejném věku brala staršího.
Suya on začíná příští týden
ale jen na dvě dopoledne. Ale věty teda neříká, pokud za větu nepovažuješ třeba "uí dějaja bác au" (jel jsem na kole, spadl a odřel se)
Mluvení není jeho silná stránka, ale nejdůležitější slova (me - moje, taky a ehe - mlíko) umí. Kluci v tomhle věku taky mluvili ve větách, on říká tak 25 slov.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí