Gatita haha, tohle má starší taky - mám žízeň, na (podává mi obal od sušenky),...
Vše o těhotenství a dětech
Z mych ctyr vnoucat se jedina Ema dokazala ve trech letech sama komplet a spravne oblect, kdyz mela kalhoty nebo leginy, neco po tretim roce zvladla i puncochace. Kluci si vetsinou oblekli neco zadkem dopredu a Adele (1.srpna ctyrleta) je dodnes jedno, ktera bota je leva a ktera prava.
999 Je ještě malej. A ty požadavky se různí podle tý který instituce. V dětský skupině to reklamovali často, že sám neobleče ani neobuje, bylu mu dva a něco. Ve školce o rok později říkali, že jsou ještě malí, ať je k tomu vedeme, když je vhodná chvíle, ale že jim rádi pomůžou. Já pomáhám doteď, rozuměj do 4, hlavně když někam jdeme a jsem netrpělivá, což je docela často.
starsi to chce docela casto jakoby kvuli ty peci, ze se ji libi bejt staraná a me to neva. Ve skolce si nikdy nestěžovali a ja ji radsi obuju, nez nad ni v ty šatně pul hodiny stat, zatímco mimino vytahuje holinky z police, roznáší cizi věci z kapsářů a ze mne leje v zimní bunde....
maly dite se hodne rado a hodne rychle svlíká a zouvá, to jsem zvědavá, az ted začne zima
Boli sme včera na svadbe, prvej v Lukáškovom živote. A teraz sme na ihrisku a spomenula som si na to temné obdobie našich životov, keď sa absolútne stranil ľudí, ani na ihrisko sme nešli, keď tam bolo čo len jediné dieťa. Takže zvládol svadbu, občas niekomu aj odpovedal, aj sa najedol, pil, tancoval, chodil sa pozerať na program, chodil sám na wc. Ano, v porovnaní s ostatnými deťmi bol málo kontaktný a komunikativny, ale ja už porovnavam (aj v škole) len samého seba so sebou samým. A tam posun je.
letfenixa to je obrovskej pokrok!
Gatita Tak to je malej šikovnej :-).
Zina My se asi budeme muset zamyslet, jestli mu dáváme ten čas :-). Chceme být rychle venku, tak mu pomáháme a jemu to vyhovuje :-).
999 to je takové dilema no. Já radím sundat bundu a počkat, když je čas, ale fakt klíčové je zajistit si tu tepelnou pohodu
Ale on je teda fakt malý.
Potrefenáhusa já čekám, dítě zatím přenáší keramické výrobky a krade značky ze skříněk. Zatímco druhé dítě si za pět minut zuje jednu bačkoru
on teda nemá sebemenší problém to udělat, ale snadno se zamyslí nad mnohem zajímavějšími věcmi. Takže pořád popoháním.
letfenixa super

999 Ha, jako upřímně u nás je starší taaak pomalá, že jako kdybych ji oblikala celou já, ušetřím si hodně nervu:D. Ja bych to v jeho věku tolik nehrotila, snažila byh se nějak aby byly učitelky spokojene jakžtakž, ale pokud by to bylo nějak na sílu pro mě nebo pro nej, tak se tim nezatěžuju.
Já nevím no, furt něco učit, tak to budou umět o půl roku později, že se to naučej samy:D. Já mám jediný štěstí, že jsme měly ve školce tak šikovne učitelky, spoustu věcí jsem měla úplně bez práce. Třeba jednou přinesla dcera nálepku, že už umí jíst příborem a jako u nás doma v ruce ho teda neměla.
Karja To si přesně říkám taky, díkybohu za tu školku a naše šikovné učitelky, ty za nás oddřou takové práce ![]()
999 za mesic triletej, si umi obleknout kalhoty. Pokud se za obliknuti pocita, ze ma obe nohy v jedne nohavici
Ponozky patou dopredu a tak...
Zato mi ted na prochazce vycetl, ze mu nemam rikat, ze jdeme "tam". ze mam proste rict jestli prava nebo leva,ze vi ktera je ktera a uz neni zadny mimino. Aby v zapeti udelal silenou scenu, ze mu nekoupim pliny s tlapkovou patrolou, protoze je miminko a chce pliny (nenosi pliny
)
A pak me u vecere odrovnal prohlasenim, ze ta vecere chutna jako bobek. Na napomenuti, ze takhle se o jidle nemluvi mi odpovedel "ale to je moje myslenka, to mi nemuzes zakazat takovou myslenku. Ja to proste tak mam, vis?"
Mladsi sa v case nastupu do skolky (3 roky a 2 mesiace) doma tvaril, ze absolutne netusi ako sa veci obliekaju. V skolke sa musel obliekat sam a tak sa to zazracne naucil za par dni. Tricko maval naopak pravidelne este tri roky. Ked som prenho prisla, vzdy sa opytal s nadejou v hlase:Maminka uz to mam dobre? Zvesil ramena so smutnym pohladom dole, ked som povedala Nie. Ale dockal sa a radost to bola velka :D Topanky opacne si chce obuvat obcas este teraz ked chodi do skoly ![]()
Zakazovat myšlenky, to teda fakt přeháníš. ![]()
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí