Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Evaeva
příspěvků moje polička 18. zaří 2025 15:11

Jos ta jeho vyřídilka mu bude k užitku. Ty písmena mu pak naskočí, ono to může jít naráz, jak posílí jazyk. 

Offline Aranel
6644 příspěvků moje polička 18. zaří 2025 15:21

Dnes jsem čelila nevýhodě velkého dítěte... kdo má poznat, že ta o hlavu menší a snad o dvě kila lehčí Kačenka, co už leze a staví se, je taky o 4 měsíce starší!! Navíc jsme taky exemplář "pro brambory do čepičky" Potrefenáhusa Podle průkazky kebule na 90. percentilu. Akorát mu ji nezvětšujou ještě ty vlasy, to jako opravdu zatím ne

Offline Potrefenáhusa
38937 příspěvků moje polička 18. zaří 2025 15:38

Aranel to mame my ted čtyřměsíčního bratrance s obri plešatou hlavou doufam, ze to tady nečtou...no ale aspoň ji ma cca kulatou, uf 

(Nase malý dítě je podle průkazky nad 97 percentilem)

Dneska spala poprvy ve skolce a zvládla to úplně skvěle!

Offline Zuzuli
3810 příspěvků moje polička 18. zaří 2025 15:41

Aranel to byla dcera, to male dite. Kdyz zacala chodit, mela asi sedm kilo, velikost 74/80, byla uplne plesata a nemela zadny zub. Cizi z ni byli uplne paf, ze tak malicke dite a uz beha... ale ona mela 13 mesicu

Kamaradcin mladsi synek, poradny kousek, vedle ni zcela nepravem vypadal na opozdeneho

Offline Potrefenáhusa
38937 příspěvků moje polička 18. zaří 2025 15:43

Zuzuli no to jsme viděli včera na hřišti, obřího chlapečka, podle chování i pohybu max rok a půl. Byl větší než naše skoro tříletý dítě 

Offline Aranel
6644 příspěvků moje polička 18. zaří 2025 15:52

Potrefenáhusa je skvělá!

Zuzuli 13 měsíců bez zubů?? Ale ty fotky si pamatuju, ta hlavička jak kolínko

Offline Zuzuli
3810 příspěvků moje polička 18. zaří 2025 16:05

Aranel jj, driv chodila nez mela zuby

Ted jsem v konverzaci s kamaradkou dohledala, ze prvni zub mela v roce a dvou mesicich 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 18. zaří 2025 17:28

Zuzuli aspoň jste museli dlouho čistit, viď.  Vzhledem k tomu, jak se pereme i s šestiletým, to vidím jako velkou výhodou 

Aranel

Zuby mají hrozný rozptyl dle tabulek 

Offline Myrtila
5367 příspěvků moje polička 18. zaří 2025 17:48

Aranel Zuby se hrozně liší, naše děti měly první zub ve 4./5. měsíci a starší měl ve 14 m 14 zubů (hezky se to pamatuje a byli jsme zrovna poprvé u zubařky - prý jestli bude mít vůbec co kontrolovat ) a v roce a půl už je měl všechny. Mimino nasadilo ze začátku docela rychlé tempo, v 7 m měl 8 zubů, a na tom počtu se zatím zaseknul. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 18. zaří 2025 18:21

Myrtila mimino má ve dvou letech 12 zubů, začal tak nějak normálně, ale poslední půl rok nepřibyl ani jeden 

Offline Zuzuli
3810 příspěvků moje polička 18. zaří 2025 18:44

Evaeva absence zubu na cisteni byla rozhodne benefit

Silene u toho pak rvala. Jeden drzel, druhy cistil. Prestala rvat ve dvou letech, kdyz Svojtka dotiskl Proc si musim cistit zuby. Jak jsme si tu knizku procetly, razem prestala rvat a drzela. Ona to proste potrebuje vsechno videt a pochopit. Asi proto tak miluje od mala encyklopedie.

Offline Potrefenáhusa
38937 příspěvků moje polička 18. zaří 2025 19:43
Reakce na Aranel:

Potrefenáhusa je skvělá!

​Ja se strašně bojím, ze to zakřiknu, ale zvládá to fakt skvěle, jen řve hodně doma

no, mela jsem s tim spaním obavy, ale uplne dobry

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 18. zaří 2025 20:28

Zuzuli kéž by to takhle fungovalo i u nás! Kluci milují encyklopedie, před spaním čteme hlavně ty. Zejména mladší chce všemu porozumět (Mami, kde se vzalo to první zrníčko ovsa?), ale na ochotu čistit zuby to vliv nemá Jako je to lepší než, když byl batole, ale stejně je to každodenní boj. 

Offline Pinot Noir
29959 příspěvků moje polička 18. zaří 2025 20:41

Potrefenáhusa je šikovná

Offline letfenixa
10912 příspěvků moje polička 18. zaří 2025 21:02
Offline Potrefenáhusa
38937 příspěvků moje polička 18. zaří 2025 21:23

Evaeva ja čistím bez výčitek svědomí u mobilu, to byla taková úleva, když to udržely samy 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 18. zaří 2025 21:33

Potrefenáhusa to by akorát řval, že na to blbě vidí

Offline Potrefenáhusa
38937 příspěvků moje polička 18. zaří 2025 21:38

Evaeva to u nás řve ta druhá, co na to chce vidět taky 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 18. zaří 2025 21:43

Potrefenáhusa no tak ten by samozřejmě chtěl svůj a mimino by chtělo všechny najednou My mu to nějak ošmrdláme, ale jako tvl už mu bude šest, má na výběr klasický a elektrický kartáček,...

No ale očkování dává bez jediného zaváhání a dokonce si už zvládá umýt vlasy šamponem

Offline Potrefenáhusa
38937 příspěvků moje polička 19. zaří 2025 04:31

Evaeva u nás se to mytí vlasů zlepšilo z nuly na 100 od okamžiku, kdy bylo dítě ochotny si v ty vaně lehnout na záda.maly dítě to furt nedává, takže tam je to bohužel taky s pláčem a nejlip ve dvou, aby ji ten druhý pomohl mít zaklonenou hlavu. Nabízím mytí v kuchyni ve dřezu, ze by si lehla na linku a minimalizovalo by se tak riziko vody v očích, ale to taky zatím bohužel neprošlo