Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Gatita
8656 příspěvků moje polička 25. zaří 2025 07:45

monis přidám do statistiky: s jedním dítětem jsem full time zvládala hravě, ale museli jsme si s mužem rozdělit transporty do a ze školky. On to zařídil ráno, já běžela na 7 do práce, abych mohla skončit v 16 a vyzvednout. Syn býval poslední ve školce, nikdy jsem tam nepotkala žádné jiné maminky, nikoho jsem neznala a všechny společenské akce šly mimo nás, tak jsem neměla žádné "starosti" typu domlouvání návštěv a shánění dárků na oslavy narozenin. Žádné kroužky, syn o to nestál. Teď mám děti 2 a 0,8 úvazek a moc to nezvládám. Máme různe kroužky úplně blbě zorganizované (za to si teda můžu sána) a hlavně jedno dítě potřebuje spoustu péče typu logopedie, trénink očí, hodně teď trajdáme po doktorech, dostáváme úkoly ze školky, které nám fakt nejdou a nemůžu se na ně vybodnout, protože sama vidím, že by mělo dítě jinak velký problém. No a to si pak říkám, kdy to máme jako dělat? A to už nijak zvlášť neřeším staršího, který by asi taky občas potřeboval dozor nad školou. Občas ani nestihnu nakoupit... Chce to bezúdržbové zdravé děti a dobrou organizaci, jinak mi to přijde hrozný zahul:-/

Online viktorka_od splavu
49392 příspěvků moje polička 25. zaří 2025 08:02

monis na zkraceni uvazku mas narok ze ZP. pri pohovoru to samozrejme rikat nemusis. akorat ten zkraceny znamena stejne prace za mene penez. ja mela obe varianty, plny i s dojizdenim hodinu vlakem, dite ve skolce prvni a domu posledni kdy jsem z nadrazi bezela abych to stihla. tehdy mi to nejak neprislo, byla jsem asi jeste mlada a plna sil

edit: s nejakymi krouzky se to samozrejme neslucuje, ty byly bud ve skolce, nebo kdyz jsem mela ten zkraceny, to jsem dceru vozila docela daleko na gymnastiku

Offline JankaM
3111 příspěvků moje polička 25. zaří 2025 08:09

monis pokud oba mají práci od-do na daném pracovišti, tak fakt jedině jeden zajistit ráno a druhý odpoledne a využívat plně provozní dobu institucí, žádné po o, když třeba nechtějí spát.

Nejsem tedy příznivec x kroužků a rozvážení, tak prostě byly kroužky jen v družině a v dochozí vzdálenosti, však ono jim podle mě nic neuteče a můžou chodit až budou starší sami. 

Online Zuzuli
3818 příspěvků moje polička 25. zaří 2025 08:30

Prsi... takze u skolky byla zacpa. Ve slepe ulici. Provoz, ze skoro neslo prejit pres hlavni a nikdo se neobtezoval u prechodu pribrzdit. U skolky staly auta na blikacky vsude. Ve vjezdu, na chodniku, v druhe rade... a to nam ta sezona teprve zacina

Offline Pinot Noir
29962 příspěvků moje polička 25. zaří 2025 08:30

Já si při plném úvazku ještě k tomu v práci od - do vůbec neumím představit, jak bychom zvládli všechny ty logopedie, psychologie, SPCéčka, lékaře, o nemocnosti dětí nemluvě. Děkuju každý den za možnost mít v práci ten režim, co mám. Kromě ranní cesty do školy je jinak všechno teda na mně, protože muž právě tu práci od - do má. Obdivuju všechny, kdo to zvládají. 

Offline Pinot Noir
29962 příspěvků moje polička 25. zaří 2025 08:31

Zuzuli u nás taky

Online Potrefenáhusa
38940 příspěvků moje polička 25. zaří 2025 08:40

Ja ani s praci do 14:30 v Praze nestíhám vyzvednout obě děti, školka ma jen do 16:30

Online Potrefenáhusa
38940 příspěvků moje polička 25. zaří 2025 08:42

A stěžuju si, zimní krásný koely pojedou zpět, nejdou utáhnout přes nart a dítěti v nich hodně kloktá noha, ty boty jsou fakt k posrani 

Online Potrefenáhusa
38940 příspěvků moje polička 25. zaří 2025 08:44

Offline eM
1753 příspěvků moje polička 25. zaří 2025 08:48

Mám dotaz pro Brno a blízké okolí - nevíte náhodou o někom, kdo by měl volný sportak pro dvojčata? Sestře ráno rupla nosná konstrukce u jejich kočárku a pánové (2,5 r) jsou bez vozidla. Docela prekerka, komplikuje se dovoz/odvoz do DS a jejich poobědní spaní.

Fotky defektu odeslány kamarádovi se svarecskym vybavením, ale kdo vi, jestli to půjde spravit. 

Rozhazujem sítě po všech možných známých a sítích....

Offline monis
1613 příspěvků moje polička 25. zaří 2025 09:28

JankaM tak u nas po-o nehrozi ani kdybych pracovala na 4 hodiny, protoze se vyzvedava v 11:50. Presto ale tak tretina deti po tom obede zmizi

Potrefenáhusa a ta doprava do prace ti zabere kolik casu? Nase skolka ma taky do 16:30.

Offline DruI
5593 příspěvků moje polička 25. zaří 2025 09:54

Já si tu prosím s dovolením odložím. Nám letos problémy ve škole vygradovaly až nečekaně rychle. Dcera se v pátek pohádala s třídní učitelkou (mají letos novou), načež nám ve škole doporučili přestup na školu se specializací na děti s poruchama chování, ba dokonce aktivně zjistili, že tam mají vhodné místo a ať se tam informujeme. Tak jsem tam byla a máme domluvené, že se tam v pondělí přijde dcera na zkoušku ukázat. A já jsem v hrozné tenzi, jestli to vůbec půjde a jestli je to správné řešení. Na jednu stranu je mi jasné, že si u nás ve škole chtějí ulehčit život, na druhou stranu mám teď hroznej blok tam dceru znovu pustit, protože když si myslí, že je na ni ošklivej spolužák, tak jsem schopná jí přesvědčovat, ať si ho prostě nevšímá, ale nemyslím si, že by byl ideální postup ji přesvědčovat, ať si nevšímá paní učitelky. Takže jsem dceru na základě kašlíku a rýmičky omluvila, že je nachlazená a mám ji doma. Takže se týden stresuju a přemýšlím za tři rohy. Já bych teď fakt ocenila radu od někoho s funkční křišťálovou koulí.

Offline Sweet Potato
40550 příspěvků moje polička 25. zaří 2025 09:56

DruI Soucítím moc. Tohle je určitě moc těžké.

Online Potrefenáhusa
38940 příspěvků moje polička 25. zaří 2025 09:59
Offline Karja
44789 příspěvků moje polička 25. zaří 2025 10:01

monis Držim ti moc palce, já si myslím, že je to zvládnutelné, pokud máš šikovného manžela, co taky umí jako máknout a jít trochu "na dřeň". Jakože bude třeba ochotný najednou začít vstávat dřív, nebo dokáže vypadnout z práce včas, oblítá to vyzvednutí, nákup, prostě jak sviští taky on, jestli když má rýmu je mrtvej, nebo jede furt, vezme si OČR atd atd...

A taky záleží co děti no, naše školka a družina mají do 16:15 ale prakticky je mi to k ničemu, protože děti to hrozně blbě nesou, když jsou tam poslední, protože to znamená ne, že ten předposlední zmizí pět minut před nimi, ale že jsou tam poslední hodinu v 5 dětech a posledních 40 minut uplně sami..a na to si nějak ty moje zvyknout nemůžou. Ale to je asi specifikum vesnice, kámoška říkala, že jí dítě v Praze chodí denně o pul 5 z plné družiny;)

Držim palce, jasně, že zkrácený uvazek a možnost HO je prostě top, ale kde ti to v nové práci dají, že;) 

Offline DruI
5593 příspěvků moje polička 25. zaří 2025 10:01

Sweet Potato Těžké myšlenky, lehké tělo. Já už z toho stresu zhubla tři kila. Ještě jdeme zítra k naší psycholožce tak uvidím jestli mi nějak poradí.

Offline Mohučanka
7364 příspěvků moje polička 25. zaří 2025 10:04

Potrefenáhusa Jé, ty už jsi v práci? Hrůza jak to letí. Vrátila ses tam, kde jsi byla? A školku u pracoviště jste tedy zavrhli? Mně to dost pomáhá pracovat těch 7 hodin denně, ale my to máme výrazně blíž (20 minut metrem). Obě děti mají teď ústavy 10 minut od mojí práce, což je výhoda, ale nevýhoda je, že tím pádem obíhám 80% ran i odpolední já. Jeden kroužek si naštěstí vzala na svá bedra babička - ten, co začíná ve dvě

Ségra na maloměstě musela před 10 lety vyzvedávat dokonce do 4. Školka měla od 6 a rodiče si stěžovali, že nestíhají ranní směnu naše školka je pravý opak - když si připlatíš, může tam být dítě i do šesti, ale využívá se to jen málo. Já se snažím být tam do pěti. Pak přivezu obě domů a jsem zralá na ozdravný pobyt

Offline Karja
44789 příspěvků moje polička 25. zaří 2025 10:04

DruISoucitím s tebou, nemáte nějakou poradnu, dětského psychologa, kam pravidelně chodíte a mohla by ses  poradit? Ono kolikrát když si to všechno řekneš nahlas a probereš, tak si i sama na konci odpovíš. 

Offline Pinot Noir
29962 příspěvků moje polička 25. zaří 2025 10:11

DruI to je mi líto, uf, musí to být hrozně stresující. 

Offline continuity
43280 příspěvků moje polička 25. zaří 2025 10:12

DruI

Mne celá ta situace přijde divná. Škola vám domluvila místo jinde aniž by se s vámi domluvili? 

Ve které třídě je dcerka? Doteď to zvládala? Máte nějakou "diagnózu?"