Jako on muz jako korporatni zamestnanec to HO mit muze, ale jemu to z pracovnich duvodu hodne nevyhovuje az i kdyz mi ted slibuje jak si to HO bude treba 2 dny v tydnu brat, tak mi je jasny, ze po case to nadseni ochladne a bude remcat. Ja se zase nechci omezovat tim uvazkem, protoze chci pricetnou praci...
Vše o těhotenství a dětech
Karja já myslím, že jo, na náboženství se to bude hodit určitě
. Ale i tak, teď to tu poslouchám a ty zásadní příběhy (Stvoření světa, Noemova archa, Mojžíš, Jonáš a velryba, Vánoční příběh, Ježíšův život, Zmrtvýchvstání a Seslání Ducha svatého) jsou tam namluvené hezky a detailně, takže jsou docela dlouhé (přes 5 minut). Na každé stránce je hodně podrobností, hodně postav a zvířátek, příběhy i přímo v obrázku, třeba to, co se dělo před ukřižováním a Ježíšovu smrt jsem teď objevila úplně v pozadí Velikonočního příběhu, jak je Golgota s kříži. Takže pokud je to téma zaujme, rozhodně to pro školní věk je, spíš než těch 4+, což mají uvedené na titulce.
edit: Zuzuli příběhy viz výše
. To Zmrtvýchvstání se jmenuje Velikonoční příběh (ta stránka na fotce), ale jak píšu, ukřižování je tam jen v pozadí, samotný příběh začíná příchodem žen k prázdnému hrobu.

Karja Pusť holkám Život Briana od Monty Pythonů, ať jsou na naboženství připravené.
Já chodím na 0,8, tedy na 30 hodin po-čt 8-8-7-7 a ráno jsem v práci na 6.30, nejpozději na 7. A mám toho dost, protože muž teď má novou práci, kde má pevnou pracovní dobu a vrací se domů až po 17 hod., takže se ani nemůžeme vystřídat, kdo je bude mít na tu náročnější odpolední část. Už se těším, až do ledna půjde tchán a tchyně do důchodu a aspoň jeden den v týdnu budou pravidelně vyzvedávat.
dzizisketa odpoledne ti přijde náročnější? Já o tom vlastně nikdy víc neuvažovala, ale tak nějak mi přišlo horší je ráno na čas rozvést tam, kam je třeba. Přecejen odpoledne je trošku volnější, míň striktní. (Když teda nemá každé dítě tři kroužky, jak ty moje
)
monis bez HO a flexibilni pracovni doby by to neslo. U nas kdyz se zvednes ve tri, ze jedes do skolky, nikdo ani nemrkne.
monisjá jsem šla ve dvou a půl letech mladší na plný do celkem náročné práce (HO nebyly a pracovní doma ve městě minimálně do 16), každé dítě v jiné školce od sebe 30 minut mhd. Ale my jsme měli hypotéku a už jsme ten druhý příjem dost potřebovali.
Muž dělal dvanáctky, takže po nočni a z volna vyzvedával, ja jsem potřebovala vyřešit 7 dní v měsíci. Tchýně z toho vyzvedla tak 2x a celkově to fungovalo tak napůl. Po půl roce přitáhla starší neštovice, to už přijeli k mladší naši že Slovenska. Po roce byly v jedné školce, to jsem pak už měla holku ze sousedství, která je vyzvedla a dovedla domu a pulhodku pohlídala. I tohle neuvěřitelně pomohlo.
No nerada na to vzpomínám, ale dnes říkám, že přežít se dá hodně.
monis ja si to představit neumím, ale my mame dve deti ve dvou institucích ve dvou různých městech a muž ma dvakrát týdně pevnou pracovní dobu delší než je otvírací doba skolky
ale vyšli mi maximálně vstříc a dali mi dva HO i při zkráceným úvazku, stejně se bojím, jak to budem pytlikovat, protože babičky bydlí obě v Praze a nehlídá ani jedna
monis Já mám úvazek 0,8, HO je u nás utopie, máme sice pružnou pracovní dobu, ale máme i píchačky. Do práce to mám od dveří ke dveřím tak hodinu a čtvrt jedna cesta, do práce chodím v cca 6.15, což znamená vstávání v 4.30 nejpozději. Ráno děti vodí děti do školky přítel, já mám na starosti odpolední šichtu. Úvazek jsem si už chtěla zvýšit, ale děti mají pět kroužků (z toho dva naštěstí ve školce, ale ty zbejvající tři jsou v jiným městě) a třikrát tejdně potřebuju z práce vypadnout už po jedný, takže plnej zatím asi nehrozí. Prarodiče máme 350 km daleko, nikdy děti nevyzvedával někdo jinej než my dva.
monis zkusila bych to ukecat aspoň na 35h. Pracovala jsem necelý rok 40h týdně, když jsem měla obě děti v jedný školce pár minut pěšky od domu, do práce na kole asi 15 minut a byl covid, takže děti nechodily na žádný kroužky. Byla jsem na to sama a dodělávala ještě po večerech, když děti spaly. A rozhodně to teda nedoporučuju.
monisnam teda pomaha obcas moja mama ale to skor kruzky, ak zacinaju skoro. Isla som tiez na plny 8,5 hodiny. Rano vodil sambo, poobede som vyzdvihovala ja. No mala som toho po case dost, par zruteni incl. V praci su nastastie rozumni sefovia a mozem si brat HO podla potreby a pracovnu dobu si mozem upravovat podla potreby (ziadne pichacky nemame a nikto nevyzaduje dodrzanie pracovnej doby).Takze by som sa pri vybere prace rozhodovala aj podla toho ako na teba firma v tomto smere posobi, ci by bola neskor mozna dohoda. Na pohovore som sa neodvazila sa nieco take spytat. Bala som sa, ze by ma to diskriminovalo (coz by takmer vsade bola pravda) a vyplynulo to az po case.
No a k tejto teme mi dnes dorazila knizka Přetíženy. Este tak najst cas kedy ju precitam ![]()
Karja
Náboženství! To je super....hele, ale mně třeba ta výuka náboženství do teď chybí, kdyby byl nějaký "kroužek", tak se s radostí přihlásím. Žijeme v křesťanské zemi a je dobré znát souvislosti, je to super pro chápání historie, umění, filosofie....pokud teda nebudou mít nějakýho pošuka.
Teda my teď tady máme pro dospělé kroužek "čtení z bible", ale to asi není úplně to co si představuju...![]()
monis za meho mladi to bylo normalni, HO nebyl, v nasem uradu jedina uleva o pul hodiny kratsi pracovni doba pro matky. Nastesti skolku i skolu jsme meli blizko a jednim smerem. Vodila jsem rano a vyzvedavala odpoledne, cesta do prace tak 45 minut. Ze skoly uz pak deti nejak chodily samy. Babicku tchyni jsme meli totalne nepouzitelnou, nasi mohli pomoct jen o prazdninach. Prezili jsme.
monis Kamrádka s mužem to měli tak, že si posunuli pracovní dobu, jeden začínal brzy ráno a pokrýval tím pádem odpoledne a druhý zase chodil na později, takže zvládl děti odevzdat, ale odpoledne byl v práci dlouho. Švagrová měla podobný systém se spřátelenýma matkama, jedna děti vodila, jiná vyzvedávala. To ranní vodění (případně vyzvedávání, ale to ráno je takové jasnější) se možná dá domluvit i s nějakým studentem, nenašla bys někoho v okolí?
Karja Pusť holkám Život Briana od Monty Pythonů, ať jsou na naboženství připravené.
![]()
Tym som kazila spoluziakov na bohosloveckej fakulte
.
Karja, ja by som sa nebala, po hodinach nabozka s mojou dcerou sa podla mna katechet strha este dnes v noci zo zlych snov, skoncilo to tresnutim dverami a strachom katecheta vysvetlit mi preco, takze mala do konca roka hodinu volna (u nas je to sucast rozvrhu).
A konfirmaciu mi odmietla tak teologicky podlozene, ze som len sklapla opatky a pochvalila za kriticke myslenie....
Prosím, prosím, ze nas budes zasobovat jej prihodami a skusenostami na poli teologickom? Prooosiiim....![]()
Na Slovensku je povinne volitelny predmet náboženstvo/etika. Prvé 2 roky mal L náboženstvo, v 3.ročníku je príprava na prvé sväté prijímanie, tak som ho intenzívne zopár mesiacov spracovávala na etiku, lebo ako nepokrstene dieťa slobodnej matky, to by s našim dekanom bolo o upalenie na hranici
potom v 4.ročníku nech sa sám rozhodne, to už mi bude zas jedno. Akurát že to nie je Náboženska výchova, ale katolícka. Prípadne evanjelická, tí sú na škole 4.
letfenixa a proč nechodil na etiku od první třídy?
Mrakoplasme prave porad rika muz, at to s tim zkracenym uvazkem na pohovoru vubec nevytahuju, ze se tim budu predem diskriminovat. Ja jsem ted zase v rozpolozeni takove feministicke nasranosti na to, jak do tebe spolecnost huci, at mas aspon dve deti, ale pak se hlavne chovej, ze je vlastne nemas. Takte ja to vytahnu![]()
monis Společnost hučí? A kde?
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí