Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline DruI
5593 příspěvků moje polička 25. zaří 2025 15:00

Evaeva Tak dcera měla odklad kvůli emoční nezralosti, ale ten druhý předškolní rok jí ve školce moc chválili jakej udělala pokrok a jak moc dozrála. Jako upřímně, já jsem čekala, že bude mít ve škole problémy, ale věřila jsem, že to půjde s trochou snahy zvládnout. A teda dokud nešla dceřina původní paní učitelka na nemocenskou, tak se to nějak dalo.

Offline DruI
5593 příspěvků moje polička 25. zaří 2025 15:07

notna Já si tu hádku taky dovedu představit. Protože dcera je dost svéhlavá a urputná a ještě úplně nechápe, kdy má smysl ustoupit. 

A v rámci objektivity, oni už mi loni naznačovali, že by pro dceru asi byla vhodnější škola s menším kolektivem, ale to jsem si teda říkala, pro které dítě by taková škola lepší nebyla. Navíc nic takového v okolí, mezi všemi těmi sídlištními školami, úplně nemáme, no.

Offline notna
9476 příspěvků moje polička 25. zaří 2025 15:23

DruI Učitelky ve školce, první učitelka a asi ani psycholožka, ke které chodíte, nemají zřejmě pocit, že by dcera nemohla školu zvládat. A ještli škola něco loni naznačovala, tak se měli vyjádřit konkrétně. A ne naznačovat a pak tři týdny po zahájení nového školního roku narhovat přestup. Přijde mi to divné.

Jak psala Karja , školy pracují s daleko více problémovými žáky. Dcera měla ve tříde spolužáka obdobného tomu z Karjiny historky. I židle někdy létaly. 

Online Evaeva
příspěvků moje polička 25. zaří 2025 15:23

DruI no právě, s jednou to šlo, s jinou nejde. Snad to vyřešíte ke spokojenosti všech

Offline DruI
5593 příspěvků moje polička 25. zaří 2025 15:38

notna Jasný, mně to taky přijde divný, ale já fakt nechci nic jiného, než aby byla dcera spokojená, což momentálně ve škole není, tak to budeme muset nějak vyřešit.

Online continuity
43281 příspěvků moje polička 25. zaří 2025 15:39

Pinot Noir to je samozřejmě možné, že záleží od diagnózy a nikdo z nás Drul a její dceru nezná. ale ta škola je jedina v celé Praze, tak mi přijde divné, že by vzali na telefonát dítě, o kterém nic nevi a které loni školu nějak zvládalo.  

Sama víš kolik lejster musis sehnat, aby se něco hnulo. 

Online continuity
43281 příspěvků moje polička 25. zaří 2025 15:42

DruIještě můžeš zkusit obejít základky v okolí,jestli nemají s podobnými dětmi víc zkušeností. Často už třeba nejaké integrované děti s asistentem ve třídě jsou (u nás byli vždy minimálně 2-3) a mívají je zkušené učitelky, které to zvládnou. Jen tohle nejsou řešení na týden.

Já si teda nemyslím, že ta speciálka bude rychle. 

Offline Gatita
8656 příspěvků moje polička 25. zaří 2025 16:00

DruI přijde mi to celé nějak zvláštní, moc narychlo...snažila bych se takové velké rozhodnutí nedělat pod tlakem.

Ještě tak kdyby žák opakovaně paralyzoval výuku kvůli nějakým záchvatům, házel židlema a podobně, ale tohle mi spíš přijde, že učitelce jen leze chování na nervy a uchýlila se k nějakému zkratkovitému řešení, jinak si to neumím vysvětlit. Ale samo nevím, o co přesně jde.

Offline DruI
5593 příspěvků moje polička 25. zaří 2025 16:03

continuity Taky to není úplně ideální zábava pro člověka se sociální fóbií :o) Ale jinak jako jo, i tohle mě už napadlo. Já ještě uvidím, co zítra z dcery vytáhne psycholožka.

Každopádně vám všem děkuju za účast

Offline notna
9476 příspěvků moje polička 25. zaří 2025 16:10
Reakce na DruI:

notna Jasný, mně to taky přijde divný, ale já fakt nechci nic jiného, než aby byla dcera spokojená, což momentálně ve škole není, tak to budeme muset nějak vyřešit.

​Jj, to úplně chápu. Tohle nezvládla škola a máte zbytečně starosti :-(

Online continuity
43281 příspěvků moje polička 25. zaří 2025 16:17

DruIjá věřím, že děti máme (v tom psychoanalytickém smyslu) proto, abychom překonávali své hranice. To zvládneš.

Offline Jos
příspěvků moje polička 25. zaří 2025 16:20

monis ja 0,6, ale realne tak 0,8 (v tom sluzby 24h) a druha prace v Praze. U nas to bylo tak, ze cca 20min ke skolce. Nekdy nas hodil muz a pokracoval dal cca 40 min (nebo jinam). Jinak ja autem, zaparkovat a dalsich 15 do skolky. Predavka ve skolce cca v 7.00. Vyzvedavani ja po 15.30, kdyz jaem slouzila/nevyzvedavala byval tam syn do 17.00 a vyzvedava muz (vetsinou jako posledni dite). Problem jsou nemoci, proto jsem mela "rezervu" v podobe uvazku. Casto slo vecer pred zavolat sefovi a domluvit se, ze prijdu jindy. To jsem si vozila na hlidani mamu nebo si muz bral HO. Na masli obcas

Offline Karja
44789 příspěvků moje polička 25. zaří 2025 16:28

Děti si ve škole nasbírala jablka a dneska vařily ve družině povidla....smajlík s padajici čelisti dolů. Škola tento rok navýšila kapacitu (o jednoho žáka) a rázem mají druzinarku navíc, takže se můžou víc rozdělit a tak. 

Online Evaeva
příspěvků moje polička 25. zaří 2025 16:28

DruI já bych taky zkusila jiné školy v okolí nebo třeba někde za Prahou vašim směrem. Ale mně se to mluví, když ty školy nemusím obvolávat

Online Evaeva
příspěvků moje polička 25. zaří 2025 16:29

Karja super! Vaše škola se mi líbí.

Offline Karja
44789 příspěvků moje polička 25. zaří 2025 16:58

EvaevaMně pobavilo, teď to hodnotil jeden otec, že děti potkal, když šly z místní pily, že jsou jak mravenci, že pořád někde něco shanej a odnášej:D. A to bylo přesné

Offline DruI
5593 příspěvků moje polička 25. zaří 2025 16:59

Evaeva Základku za Prahou nedáme, to bychom se museli přestěhovat. Ona dcera nedává bez kynedrilu cestu autem, co je delší než patnáct minut. Jako z organizačního hlediska by ta speciálka zase nebyla tak špatná, my ji máme čtvrt hodiny MHD ;o)

Offline DruI
5593 příspěvků moje polička 25. zaří 2025 16:59

Karja Ty jo, vy budete mít dobrej podzimní jarmark

Offline Karja
44789 příspěvků moje polička 25. zaří 2025 18:00

DruI

No to teda jo, ale dělá se vánoční a velikonoční, ty věci jsou objektivně fakt hezké, jakože se dají vystavit nebo tam jsou třeba křížaly, teď budou asi povidla. Co si budeme povídat, snažím se tam poslat prarodiče v ty dny:D.

Tak vám držím palce, ale předtím třeba vloni jste vůbec o té speciálce neuvažovali ne? Nebo vám o ní ani ve škole neříkali, ne? Já bych měla obavy, aby tam nebyly nějaké těžší případy, že by to nemuselo být dobře, jestli to prostředí běžné školy není lepší, ale to všechno zjistit až blize. Jaký názor na to má tvůj manžel na všechno? Jste za jedno? Teď měla nepříjemný přesun kamarádka s dcerou, v podstatě to začali řešit dva poslední prázdninové týdny a dopadlo to dobře, nabídli ji místo všude, kde je oslovili, vybírala si a je tam za první měsíc spokojená;-). Tak snad to u vás dopadne obdobně a bude to taky všechno dobrý;-)

Offline Jos
příspěvků moje polička 25. zaří 2025 18:02

Mohučanka ja se kdysi ve 2.tride parkrat pohadala s tridni taky. Vykulminovalo to jednou, kdy rekla ocividnou hliupost a ja se ozvala. Ona neuznala chybu. Tak jsem druhy den prinesla knihu, kde to bylo vyobrazeno (slo o pocet chapadel chobotnice, bazal )...Na to mi rekla at se seberu a vypadnu. U nas to proste dopadlo tak, ze jsem presla do paralelky. Tam mi ucitelka plne sedla. Jeste dodam, ze ta prvni ucitelka mela konflikty bezne. Myslim, ze pak brzy skolu opustila.