notna Já jsem měla náboženství v pohodě a ten přehled jakoby o těch biblických příbězích se mi hodil. Ale my jsme měli hrozně skvělého faráře, jako lidsky skvelý člověk, empaticky, prostě někdo. Ale i jsme chodily jako deti s mamkou do kostela, takže jsem věděla o co jde, i si myslím, že když jsem byla malá, tak jsem se večer modlila před spaním. Ale dcera nic z toho nezná, do kostela dnes už i ta moje máma chodí jednou dvakrát za rok. Nevím, jestli zvládne tu pokoru aspoň před Bohem nebo řekne,,ani to dělat nebudu,,. Zatím nevím, jak se k tomu postavit:D:D
Vše o těhotenství a dětech
Karja Nech to na ní, ona se k tomu postaví. Třeba to bude fajn. My jsme dceru na náboženství dali právě kvůli tomu, že to považujeme za součást vzdělání. Muž je bez vyznání, kvůli tomu jsme chodili před církevním sňatkem na katechizmus. Líbilo se nám to oběma, čekali jsme něco obdobného i pro ty děti. Po dvou letech mělo dítě plno svatých obrázků, citací z Bible a nějaké modlitby, ale znalosti žádné. Nebo teda měla, ale od nás, z domu. Tam jim neřekli ani jeden biblický příbeh. Nic.
Nech ji. Ona si už najde cestu.
notna Jak miluj Boha i Ducha? On je trojjediný, rozdílný, ale neoddělitelný. U nás dítě nesezdaných rodičů k 1 sv přijímání nepustí, tuším i nepokřtěné nepustí, takže do náblu ať si chodí do aleluja, ale bude jí to k prdu.
Nechala bych jí, však co. Stejně bych řekla že vůbec neví o co jde. Třeba se jí to bude líbit a když ne, tak to určitě řekne ![]()
Ještě můžeš dělat drahoty. Dovolím ti náboženství, ale jen, když budeš chodit i na angličtinu ![]()
Karja Naši kluci si čtou v Bibli před spaním. Z domu to nemají.
U nich je to teda vliv yt a americkych křesťanů v čele s Kirkem, bohužel. Jako, je fajn, že těm jeho diskuzím se studenty rozumí bez problémů, ale ten obsah.
Nezbývá nám nic jiného než do nich mluvit a mluvit a doufat, že z toho vyrostou bez následků.
Jinak biblickou dějepravu (kdo je kdo a příběhy) považuju stejně jako notna za součást všeobecného vzdělání.
Kan U nás to k tomu svatému prijimani taky dotáhl jen jeden spolužák z nasi skupiny, zbytek nevím proč ochladl nebo proc ja jsem tam vlastne nesla.Takže to mě vůbec ani nenapadlo, že by pripadalo v uvahu, pokřtěná taky není, ale třeba by si ten křest domluvila sama:D
notna my jsme měli právě každou hodinu nějaký biblický příběh. Njjak utrpne jsem to nebrala, ale já byla klidne dítě a toho faráře jsem měla ráda, vyzařovala z něj taková pohoda a klid.
Karja Tak ony ty biblické příběhy mají něco do sebe, já je jako malá taky měla ráda, tak buď se jí tam bude líbit, nebo ji exkomunikujou, až začne mít věcné připomínky ;o)
brrr Zlatej K-pop na tom youtub fakt:D. Teď řešila nějaké problémy s dospivajicimi detmi kámoška a já říkám, ty jo zlata tráva fakt, tyhlety novodobý problémy na to nejsme připravený...
Evaeva No jasný, už mi říkala, že stačí, že chodí do kostela jen jeden rodic a to já přece chodím a o Ježíškovi jak zil ji prece taky vypravim. Chodíme do kostela se jako podívat, když je někde nejakej peknej.....:D
Kdyz tu resite nabozenstvi, nemate nekdo Biblicke pribehy od albi? Ja na ne uz nejaky cas koukam, ale vaham, jestli pro dite z ateisticke rodiny to je dobre zpracovane.
brrr Bible - není tam teda specifikováno, která část, tak to dítko vzalo pěkně od Starého zákona. Je to u nás maturitní četba, vzhledem k tomu, že se starověké literatury je tam toho fakt málo, tak je to o dost jasná volba.
Na Kirka se budu muset zeptat, ale vzhledem k tomu komu, že zrovna tohle dítě si cenilo osobní svobody už od miminka (nejhorší trest pro ni byl ji omezit v pohybu) a pokračuje to doteď, nedělám si zas takové starosti..
Zuzuli my je máme, děti si pouští teda hlavně rozpravy zvířat vystupujících z Noemovy archy a rozhovor mezi velrybou a Jonášem
. A pak písničky, ty jsem viděla někde v nějaké recenzi označené za cajdáky, ale mně se líbí. Příběhy jsem asi ani všechny neslyšela... Jestli chceš, můžu ti nějakou ukázku natočit.
Anema A myslíš, že je to o pro deti 6+? . Naše holky si ty knížky hodně pouští
continuity Kluci na maturitu ještě asi vůbec nepomysleli,natož aby shaněli literaturu na seznamu. Ale čtou spíš Nový zákon, co jsem jim tak čuměla přes rameno.
Kirk je, doufám, rychle přejde.
Je tu nekdo, kdo sel po rodicaku rovnou na plny uvazek s tim, ze oba pracujete mimo domov bez babicek a nezblaznili jste se? Respektive muzete nastinit, jak ta organizace rodinne logistiky u vas vypada? Mne cim dal tim vic jima hruza. Mam rozjete pohovory ovsem vse samozrejme na plny, muj dojezd do prace bude tak 30 minut, muz kolem hodiny kdyz si k tomu prictu to vodeni deti do dvou instituci a ranni sceny mladsi (kazda skola navic na jinou stranu), tak mi to nejak nevychazi. Potrebuju uklidnit.
Anema diky, natacet nemusis, asi mi staci, kdyz napises, jake pribehy tam jsou. To jsem zatim nejak nedohledala
monis No, já nevím, já tě neuklidním, já lepím s bídou poloviční úvazek :o( Ale my teda máme ty děti náročné na údržbu, takže v institucích prostě nevydrží dost dlouho, jinak bychom se s mužem střídali, jeden ráno odvádí, druhý odpoledne vyzvedává, protože máme oba pracovní dobu značně flexibilní.
monis upřímně, neumím si to představit.
monis ja se hlasim. Jsme s muzem oba naplavy, rodiny mame 100km daleko kazdy jinym smerem a prarodice stejne jeste vsichni pracuji.
Nas teda zachranuje bydleni a skolka u metra, flexibilni pracovni doba a moznost HO, ale dite mame jedno. Jeden rodic vede rano a ten druhy pak vyzvedava, tim se da ten plny uvazek u obou nejak zkombinovat s provozem skolky.
Rano vstavame spolecne, jeden vypravuje dite a vede do skolky, druhy zatim odjizdi driv do prace. Pak vyzvedava ve skolce, zatimco ten ranni vodic je jeste v praci. Sraz pak vecer doma.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí