Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Tabea
8192 příspěvků moje polička 27. zaří 2025 13:32

MPLee tak ty učitelky je třeba na rukou nosit!
Držím palce, ať nožka rychle přestane bolet. 

Offline 711990
18326 příspěvků moje polička 27. zaří 2025 13:32

MPLee tonda se vubec nemohl postavit, brecel, nehejbal se. Delali jen rtg a to bylo cisty, coz prej ma bejt a dostal tu diagnozu. Sono delali az pri kontrole.

Offline MPLee
3042 příspěvků moje polička 27. zaří 2025 13:43

711990 Potrefenáhusa tak to on chodi i beha, ale zakopava a tu nohu vtaci hodne dovnitr, coz nedelal

Online Evaeva
příspěvků moje polička 27. zaří 2025 14:13

MPLee syn měl dvakrát po rýmě bolavé koleno, jednou dělali mu rtg, nic nenašli, diagnózu nedostal, akorát měl brát Ibalgin/nurofen pár dní. Přešlo to asi za tři dny. Prý kdyby se to stalo ještě jednou, budeme to řešit, říkala Mudr. (Jak jsem se neptala).

Offline Muslik
574 příspěvků moje polička 27. zaří 2025 15:55

Dceri včera objevili ve skolce vsi. Ehm. Koupila jsem ji nějaký paranit sprej a jeste nějaký druhý, na stejné bazi, prostě vse co bylo v lékárně, omyla dvakrát hlavu, našla dva v tu chvíli už mrtvy broucky a hnidy asi tri, píšou tam za 8 - 9 dnu zopakovat, máte s tim někdo zkušenosti, prostě teď to mám nechat v mezidobí uplne být? Jakože stačí fakt takto easy postup, že jedna aplikace a pak až druhá s takhle velkým odstupem?

Online continuity
43283 příspěvků moje polička 27. zaří 2025 16:11

Muslik u nás to stačilo. 

Jde o to, že paranit zabije ty vsi, ale ne vždy hnidy a než se veš vylíhne a pohlavně dospěje trvá to tech 10-14 dní cca. 

Offline 711990
18326 příspěvků moje polička 27. zaří 2025 16:14

Muslik musis koukat po hnidach a stahovat je z vlasu. Mne se to podarilo ve chvili, kdz jsem jeste nemela hnidy a jen jsem zabila vsi a bylo hotovo, totez u Tondy. Ale je potreba to denne kontrolovat.

Online Zuzuli
3818 příspěvků moje polička 27. zaří 2025 17:02

MPLee nase to mela a chodit uplne prestala. Vlastne pri kazdem pohybu brecela, ze to moc boli, nesla ani obleknout. Nastesti bylo teplo a stacily saty. Na rtg a sonu byla, nalez byl, ale presne to nevim, byl tam s ni muz a ja to nejak vytesnila. Byla s tim doma skoro tri tydny, nez bylo to sono ciste.

Offline Tabea
8192 příspěvků moje polička 27. zaří 2025 17:19

Muslik určitě neuškodí, když ty vlasy budete pročesávat tím vším hřebínkem nad umyvadlem. To uvidíš, co v hlavě ještě bylo. Jinak ten interval sedí a funguje. 
U nás děti dovalily vši dvakrát a vždycky fungovaly ty olejové přípravky. Jed jsem žádný nepoužívala. Nejhorší to teda bylo u mě, jelikož jsem si to na dlouhý vlasy dávala sama. Ale taky to klaplo. 

Offline Mohučanka
7364 příspěvků moje polička 27. zaří 2025 17:26

Muslik u nás pomohl krátkodobě paranit, ale nadobro vyčesávání hřebínkem, který bere i hnidy. Držím palce.

Offline monis
1613 příspěvků moje polička 27. zaří 2025 18:41

Muslik ja na doporuceni odsud koupila nitfree terminator a kazdy den vecer vycesavala 3 hlavy a po tydnu byl klid. Paranit mam vyzkouseny, ze nezabije ani vsechny zive vsi. Hlavne porad vycesavat, na jeden zatah se to na dlouhych hustych vlasech neda.

Offline MPLee
3042 příspěvků moje polička 27. zaří 2025 20:14

Tabea to rozhodně! Jsou tu fakt skvele a v cele skolce je takova strasne super atmosfera. Ta ucitelka, co si vyzvedavala dceru, ani neni z jeji tridy. 
a presto si nase sousedka mysli, ze jsou hrozne line a nedelaj pro deti nic navic, protoze letos nechteji prijimat deti s plenkama

Offline Potrefenáhusa
38940 příspěvků moje polička 27. zaří 2025 21:44

MPLee to ani nesmi, ne?

Offline Gatita
8656 příspěvků moje polička 27. zaří 2025 21:48

MPLee to máte skvělou školku, to je těžký nadstandard:)

Offline MPLee
3042 příspěvků moje polička 27. zaří 2025 21:55

Gatita mame a vazime si ji! Beru to jake sakra nadstandart, jeste za tu cenu, co se tu plati. Fakt bych si moc prala, aby tu i syn mohl celou skolku dochodit

Potrefenáhusa nevim, me by to ani nenapadlo. Ale v druhy skolce ted vzali 18m dite plne na plenkach a jezdici v kocarku. Protoze bojuji o kazde dite, jen aby je nesloucili prave s nasi skolkou... 

Offline Garfie
28597 příspěvků moje polička 28. zaří 2025 04:04

MPLee Skvělej servis!

Offline Gatita
8656 příspěvků moje polička 28. zaří 2025 08:59

MPLee to je opravdu skvělé, učitelky na rukou nosit! My se školkou terno neudělali, školka není špatná, nemůžu říct ani popel, ale není to ono. Učitelky jsou unavené, málokdy řeknou o synovi něco hezkého, navíc ta smíšená třída synovi asi moc nesedí. Nic zlého se tam neděje, ale když to srovnám se skolkou, kam chodíval starší, je to takové neslané nemastné, a hlavně dítě tam má jen jediného kamaráda, od kterého ho ještě učitelky všemožně separuji, že jsou prý kluci spolu divocí...

Zato se školou jsme měli velkou kliku. Malá třída, šikovné deti, úžasná učitelka, která je perfektně sehraná s asistentkou. Neřešíme žádné problémy, syn tam chodí rád, všichni kluci spolu drží. Ma to tu navic takový vesnický ráz, takže zapomenutý tělocvik nebo učivo ti vzdycky někdo donese. Icitelka s detmi jezdi na svp prodlouženou pres vikend, aby si to poradně užili. Spi s nima v tělocvičně, dela jim nocni bojovku ve skole. A maji skvely kolektiv, po skole se treba vsichni kluci seberou a jdou k nekomu na navstevu a jako koledníci tu obcházejí a navštěvují se, je to jak z Mikulasovych patálií.

Offline Pinot Noir
29962 příspěvků moje polička 29. zaří 2025 16:27

Dnes mi Viki nakreslil úkol, který dělali ve školce - měla jsem spočítat objekty na obrázku, zapsat počty, a říct, které nepatří do lesa. Identifikovala jsem ponožky, dýně a to zelenočervené nevíme, protože V. si nemůže vzpomenout na to slovo. Rukavice to nejsou.

Ale čumím, jak to nakreslil, protože on vlastně nekreslí, pokud vezme tužku do ruky, tak výhradně kvůli číslům. Překvapilo mě, že nakreslí stromek, pravidelné čtverečky... Samozřejmě to na šestileté dítě není žádný výkon, ale já jsem potěšena. Celkově se hodně zlepšuje, mluví pořád katastrofálně, ale porozumění se lepší očividně. Dostal pochvalu i na logopedii a pracuje teď docela intenzivně (2x měsíčně logopedie, každý týden Elkonin, ve školce si ho bere do práce dvakrát týdně speciální pedagožka), má to asi svoje výsledky. I když podle mě je jeho vývoj hlavně záležitost času.

Tak jsem se jenom chtěla podělit o radost.

Online Evaeva
příspěvků moje polička 29. zaří 2025 16:30

Pinot Noir fén?

Je to skvělý! Mám taky radost. Na šestileté dítě mi ten obrázek přijde tak akorát. R. kreslil asi výrazně dobře, ale na nástěnce u nás ve školce by V. nijak nevyčníval.

Offline Pinot Noir
29962 příspěvků moje polička 29. zaří 2025 16:54

Evaeva tak na nástěnce vybočuje hodně výrazně, je to ve srovnání s ostatními obrázky vždycky opravdová hrůza. A nebo tam nemá obrázek vůbec.