Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline letfenixa
10916 příspěvků moje polička 26. zaří 2025 14:25

DruI som z celej situácie úplne zmätená,  že vobec to nastalo. Držím palce, nech to skončí pre vas čo najlepšie. 

Offline letfenixa
10916 příspěvků moje polička 26. zaří 2025 14:31

Písala som tu, že L nečakane prejavil na konci šk.roka záujem o krúžok angličtiny na škole. Tento záujem ho neopustil ani v septembri. Tak mali minulý týždeň v utorok  prvú hodinu, 5 v skupine, z lektorky sa vykľula kolegyňa prvostupniarka. A zrazu v pondelok telefonát od šéfky tej angličtiny, že kurz sa ruší, lebo tá kolegyňa odmieta niečo organizačné, pričom to viedla  už aj vlani. Avšak nastala možnosť, že by chodil v piatok do ZŠ, ktorá je pod našimi oknami. Tak som tu teraz bolo svedkom hystérie, že tam chce ísť, ale hanbí sa. Tak teraz tam je, pivedal, že tam bude max 15 minút, tak čakám pred tou školou naňho, že kedy vyjde.

Je to také náročné s ním. Ale som veľmi rada, že teda mi povedal, že sa hanbí a že to išiel skúsiť. 

Dnes sa to v škole tak vlieklo, až som mala pocit  že už je pondelok a toto ma už docista vycuclo.

Online Sweet Potato
40552 příspěvků moje polička 26. zaří 2025 14:35
Online Sweet Potato
40552 příspěvků moje polička 26. zaří 2025 14:36

DruI Tady se vyjadřuje hlavně skepse, ano, stalo se to nepříjemným způsobem, ale kdo ví, třeba to bude nakonec mít dobrý konec.

Online Evaeva
příspěvků moje polička 26. zaří 2025 15:08

Tak mladší nejdřív nechtěl nikam a teď má tři kroužky ve školce a tři po té a nechce se ničeho vzdát

Offline Jitka77
1948 příspěvků moje polička 26. zaří 2025 15:10

DruI Pokud škola moc nefunguje jako celek, pokulhává systémová podpora a třeba je mezi zaměstnanci i špatná atmosféra, záleží už potom jenom na učiteli, kolik zvládne dětem dávat ze svých sil, a to je kolikrát cesta k vyhoření...

Offline Gatita
8656 příspěvků moje polička 26. zaří 2025 18:00

Evaeva ja bych mu je dopřála, jestli to je schůdné.   Starsi dítě nikam nikdy nechtělo a nic ho nebaví dodnes. Většina pokusů končila scénou a umístěním na blacklist pořadatele.
 Tak ma motivačně nejaky kroužek s kamarádem, ale jediný výsledek je, ze nám to komplikuje život. Strasne složitá logistika a nadšeni se nekoná. Hodlám s tím v pololeti seknout a ani mě nikdo nebude muset přemlouvat... Ale mladší dítě, to by chtělo chodit vsude, je hrrr do všech sportů, strasne si to užívá. Ale samozrejme nemam cas ho nikam vozit, s vypětím sil dáváme ten jeden kroužek (fotbal). Dnes jsem byla šmírovat na Šutce v době, kdy tam byl se skolkou plavat, a vypadal u toho tak šťastně, že bych mu nejradši zaplatila nějaký kurz (se školkou je to jen na toto pololetí), ale byt někde v 16h je dost nedelatelné:-(

Online Evaeva
příspěvků moje polička 26. zaří 2025 18:06

Gatita ano, schůdné je to naprosto bez problémů. Ale nevím, on je typ, který zpracovává hodně vjemů, pořád se bojí,... Tak se bojím, aby toho na něj nebylo moc. Jeho psycholožka by nám to určitě nedoporučila Ale ano, jsem ráda, že najednou všechno chce, třeba se trochu otrká.

Co je trochu naprd, že každý den má aspoň jedno dítě něco. Ale jeden den mladšího pokryje kompletně babička a jeden má starší kroužek až v šest. Tak snad to nakonec bude fajn i z tohoto pohledu.

Online Evaeva
příspěvků moje polička 26. zaří 2025 18:08

Gatita nějaká maminka, která by syna vzala sebou na kroužek jejího dítěte, by se nenašla? Že bys na oplátku kluky přivedla třeba. Plavání teda asi ne, tam je to oblíkání a tak

Offline Gatita
8656 příspěvků moje polička 26. zaří 2025 18:13

Evaevano mne to je takovy blby, on se s nikym moc nekamarádí, takže já ty maminky ani neznam. Ma jen jednoho kámoše, ale ti ted mají čerstvě miminko, tak tam bych mela nabidnout pomoc spis ja:) U starsiho to tak ale mame, ze se střídáme s maminkou kamarada. I tak je to ale na pytel, protoze to je daleko, ne v místě bydliště. No je tu prostor pro racionalizaci:))

Offline Potrefenáhusa
38940 příspěvků moje polička 26. zaří 2025 18:42

Gatita nemaj kurzy i o víkendu? Ja tam kdysi na něco koukala 

Offline Gatita
8656 příspěvků moje polička 26. zaří 2025 18:59

Potrefenáhusa maj, mela jsem jeden vyhlídnuty, ale byl beznadějně plný. Koukam po kurzech, kde je málo dětí ve skupině, tak to je hned pryc. Tak to sleduji na další pololeti. Mne to prijde fajn,málokdy jsme cely vikend v luftu, tak by se mi to hodilo víc než v týdnu. 

Offline MPLee
3042 příspěvků moje polička 26. zaří 2025 20:52

Gatita kurzy, co zacinaji az pozdeji odpoledne maji v novych prostorach Tehaklubu, ted teda se to jmenuje Babypool, ale presunuli se az na Pankrac a dost zdrazili. Ale malo deti ve skupine teda maji

Offline žluťásek
8868 příspěvků moje polička 26. zaří 2025 21:13

Gatita já jsem chodila se synem do bazénu Juliš na Václaváku. Lekce v sobotu kolem poledne, obvykle byli max čtyři ve skupině, většinou po třech. Jedinkrát jich tam bylo víc. Bylo to přes Heybnikostrou.cz

Offline Gatita
8656 příspěvků moje polička 27. zaří 2025 08:36

MPLee žluťásek dekuju oběma! Musim syna někam dát, když ho to tak baví. A on se ty pohybové veci učí rychle, tak myslim, ze by to ani nebylo na roky dochazky. MPLee skoda, ze ten Rehaklub uz nemame blizko.

Offline letfenixa
10916 příspěvků moje polička 27. zaří 2025 09:03

Tak L včera na tej angličtine vydržal polhodinu (z hodiny) a povedal, že asi tam bude chodiť. 

Offline MPLee
3042 příspěvků moje polička 27. zaří 2025 11:37

Gatitataky nas to mrzi. Ale tom, ze bydlime kousek od metra, tak je pro nas schudny i ten Pankrac...

Offline Aranel
6647 příspěvků moje polička 27. zaří 2025 11:38

letfenixa To je hezký!

Offline MPLee
3042 příspěvků moje polička 27. zaří 2025 11:44

Melo nejake ze zdejsich deti ten postinfekcni zanet kycle? Syn to mozna ma, ale na rtg ani sonu zadny nalez nebyl. Ale od ctvrtka chodi zvlastne, vtaci spicku prave nohy dovnitr, pri behu dost vyrazne kulha. Nechce moc chodit, ze ho boli nozicka. Dela to i ve skolce, vcera mi po kratoucke prochazce skocil pred skolkou do naruce (balila jsem akorat vybavu z brusleni predskolaku), ze chce jit okamzite domu. Ve ctrvtek jeste brecel, ze nechce jit po obede domu a chce si dyl hrat ve skolce. Tak jsem ho vzala na vysetreni, ale nic nenasli...

A tu nasi skolku miluju stejne jako deti. Vcera jsem tam volala, ze potrebuju vyzvednout dceru o pul hodiny driv, jeste pred obedem, at teda zajedeme se synem do nemocnice. A ucitelky, ze je prece skoda aby s nama obihala nemocnici, at chvilku pockam. A domluvili se s rodicema od jeji nejlepsi kamaradky, ze si ji po obede vyzvednou. Ale ze ve 2 potrebuji odjet, tak si ji zase u nich doma vyzvedne ucitelka se svyma detma a pujdou na hriste a do cukrarny To je servis!

Offline Potrefenáhusa
38940 příspěvků moje polička 27. zaří 2025 12:04

MPLee nase to mela, nemohla se na tu nohu vubec postavit a na sonu to videt bylo