Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline DruI
5593 příspěvků moje polička 25. zaří 2025 18:26

Karja Já jsem loni vůbec netušila, že ta speciálka existuje, na druhý břeh řeky jsem se po školách vůbec nedívala :o) Ono jako teoreticky to vypadá hezky, málo dětí ve třídě, hodně pozornosti, pedagogové, které nerozhodí meltdown, to je teoreticky to, co dcera potřebuje, ale jestli by jí to doopravdy sedlo je ve hvězdách. Muž prohlásil, že by dal na vyjádření odborníků. Ale taky je převážně toho názoru, že si chce naše současná škola jednoduše ušetřit práci.

Offline monis
1613 příspěvků moje polička 25. zaří 2025 18:27

Josjezis to je historka, predstava, ze se moje dite ve skole hada o chapadla s ucitelkou

Offline DruI
5593 příspěvků moje polička 25. zaří 2025 18:29

Jos To byla ale hloupá učitelka. Měla prohlásit, že tě chtěla vyzkoušet, jestli i přes vnější tlak vytrváš ve správném názoru a pochválit tě, že ses nedala a vyšla by z toho bez ztráty kytičky ;o)

Offline Jos
příspěvků moje polička 25. zaří 2025 18:38

DruI no nebyla asi nejbystrejsi. Vecne jsme psali tresty stylu padesatkrat napiste ze se nevyrusuje v hodine. Kolikrat cela trida. Jeste si pamatuju, jak si jeden spoluzak stoupl a prohlasil, ze jestli jeste jednou dostaneme takovy trest na doma, tak si to s pani ucitelkou tatinek dojde vydidit. Tatinek vlastnil nejaky bocni klub nebo vic, takove trochu podsveti. Bo a byl klid

No ale u vas mi to taky prijde jako selhani ucitelky. Vyletet muze kazdy, ale to nasledne reseni je dost zkratkovite. Jinak se spoluzaky nebo jinymi vyucujicimi (krouzky, suply...) dcera konflikty nema? 

Offline Mohučanka
7364 příspěvků moje polička 25. zaří 2025 18:47

Jos hustý! Jsi hustá, nemám slov Já byla vychovaná tak, že 1) učitel má vždycky pravdu, a 2) když ji nemá, platí pravidlo č. 1 ale začátek ZŠ jsem absolvovala ještě za komunistů, tak to možná bylo dobou...

Offline DruI
5593 příspěvků moje polička 25. zaří 2025 19:26

Jos Jako s dcerou je to složitý. Ona je hodně reaktivní a citlivá, takže strašně snadno vyletí. Ale většinou když se zklidní, tak s druhou stranou zase normálně komunikuje. Tahle učitelka je první, o které říká, že ji nemá ráda a že je zlá. Jako dcera je hrozně vztahovačná, ale zároveň se snaží být se všemi kamarádka, takže ji pak trápí když se jí některé děti vyhýbají a z toho taky vznikají konfliktní situace. Ale teda to jsou všechno věci, na kterých pracuje se svou psycholožkou a fakt jsem nečekala jak nám to vybuchne do ksichtu hned druhý týden v září.

Mohučanka Jo, v tomhletom, že učitel má vždycky pravdu jsem taky byla vychovávaná. Já vždycky říkám, že jsem v první třídě měla ve škole problémy (poznámky a špatné známky), pak jsem zjistila, že se po mně chce abych držela hubu a krok a od druhé třídy jsem byla vzorná jedničkářka. A to mě celá léta vnitřně tak sžíralo, že děti odmala učím, že chybu může udělat každý a nikdo není nezpochybnitelná autorita a očividně se to do nich vepsalo a já z toho teď mám hlavu v pejru :o)

Online continuity
43281 příspěvků moje polička 25. zaří 2025 19:36

Jos DruImůj táta byl vysvětlovat matiku do školy učiteli ještě šest let přes revolucí. Byla to priorita aritmetických operaci, ne diferenciální rovnice.  Tolik k neomylnosti učitelů, ale musí to dítě podpořit rodič. 

Moje děti ví, že nejsou neomylní (na druhém stupni už tento fakt nelze utajit ), ale hádají se jen výjimečně. Třeba starší se chytla s cestinarkou nad tím, jestli Čínská zeď vidět z vesmíru. 

Offline Aranel
6647 příspěvků moje polička 25. zaří 2025 19:39
Reakce na Mohučanka:

continuity mně taky přišlo hodně divné, jak může po třech týdnech výuky dojít k hádce mezi pedagožkou a sedmiletou žačkou, která se okamžitě řeší pobízením k přestupu na jinou školu.

(Jak vůbec může dojít k hádce mezi malým dítětem a učitelkou! Nejsem žádný pedagog, ale přijde mi to celé dost nepedagogické.)

DruI  

​ No přesně. Wtf. DruI taky mi to přijde nějaký podezřelý. Držím palce, ať se to vyřeší nějak co nejlíp.

Offline Jos
příspěvků moje polička 25. zaří 2025 19:52

Mohučanka tohle byla asi moje posledni revolta v zivote a bylo mi tech 8 cca. A BYLO to az po revoluci, takze nasi ani nesli na koberecek, naopak sli si dupnout, ze jdu jinam. Jinak jsem taky ticha holcicka sedici v koute. 

Offline Jos
příspěvků moje polička 25. zaří 2025 20:01

continuity paradoxne mi prijde, ze na stredni i vysoke bylo vic jedincu mezi kantory, co byli ochotni uznat, ze nejsou neomylni. Zakladka byla v tomhle mnohem zkostnatelejsi. Muj spoluzak (jasny asperger dnesnima ocima) vetsine matikaru opravoval vysledky, nekdy prepisoval i zadani . Zvykli si vsichni. A fyzikar mu radsi donesl cvika z Matfyzu, at nerusi vyuku. Ale u DruI jde jeste o neco horsiho nez jen zranenou jesitnost. Pochopila bych kapitulaci pred nezvladatelnym pubertakem, ale tady to je spis bezradnost. Blbe resena.  

Offline Mohučanka
7364 příspěvků moje polička 25. zaří 2025 20:12

Jos no moje první a poslední revolta na dané ZŠ byla situace, kdy učitelka rozdávala přihlášky ke zkoušce na výběrovou školu jen klukům, protože to byla škola se zaměřením na matematiku. A já jsem se přihlásila, že chci taky (čemuž nemůžu uvěřit ani po 35 letech ) a ona teda brblala, ale asi se bála, že to řeknu doma (táta býval školní inspektor) a vyhověla mi. Jak já tu základku nenáviděla! 

(Dostala jsem se pryč spolu s jedním z chlapců )

Offline dorota
1231 příspěvků moje polička 25. zaří 2025 20:31

Mohučanka K revolte. Mňa učiteľ angličtiny cca v 5. - 6. triede na ZŠ chcel poslať na školské kolo anglickej olympiády, povedala som mu, že tam nepôjdem. Ani som nešla. Na druhý deň sa ma pýtal, kde som bola, prečo som neprišla na súťaž (neveril mi, že neprídem), tak som mu pripomenula, že som mu hovorila, že tam nepôjdem. 

V 3. či 4. triede na ZŠ som si povedala, že nechcem už písať písaným písmom, ale tlačeným (nepamätám si dôvod rozhodnutia), a tak som začala písať tlačeným. Učiteľka mi to tolerovala, myslím, že sa ku mne vtedy pridal ešte nejaký spolužiak či spolužiačka. Nepamätám si, ako dlho ma to bavilo, neskôr som sa vrátila znovu k písanému písmu.

Offline MPLee
3042 příspěvků moje polička 25. zaří 2025 20:31

Jos já se ve druhé třídě chtla s třídní taky. Řekla jsem jí, že jestli si myslí, že je delfín ryba, tak je uplně blbá Naši šli na kobereče do ředitelny, že jsem hyperkritická. Ale s učitelkou jsem pak další 2 roky vycházela skvěle a psaly jsme si dopisy ještě dlouho po tom, co jsem ze školy odešla jinam. Pak už jsem teda nějak pochopila, že se to dá říct i v klidu a slušně, ale parkrát minto za školní docházku ujelo

Online Evaeva
příspěvků moje polička 25. zaří 2025 20:42
Reakce na DruI:

Evaeva Základku za Prahou nedáme, to bychom se museli přestěhovat. Ona dcera nedává bez kynedrilu cestu autem, co je delší než patnáct minut. Jako z organizačního hlediska by ta speciálka zase nebyla tak špatná, my ji máme čtvrt hodiny MHD ;o)

​Jasný, chápu!

No uvidíte, co ti odborníci. Druhá třída ve vaší škole není? Mluvili jste vlastně s někým z vedení nebo s psycholožkou nebo speciální pedagožkou ze školy (pokud máte)? Možná si to teda psala.

Offline Karja
44789 příspěvků moje polička 25. zaří 2025 20:50

DruI Mně to přijde nějaký pochybný, takhle když dceru popisujes, tak je to prostě takové komplikovanejsi děvče, ale nepřijde mi to nic hrozného, asi nevyrusuje, nebrání výuce, nebo jako neznemožňuje vzdělávání ostatních. Určitě si prostě nesedla, moje děti, hlavně ta starší taky nemají všechny lidi rádi, prostě jsou na to citlivější a jak si někoho zapíšou, tak ho tak mají. Takže věřím, že ta učitelka ji mohla nesednout a už se to veze. My jsme měli minulý rok přednášku o školní zralosti s tak protivnou učitelkou, nevyjadřovala se ani o dětech moc hezky, já nevím, jestli to byl vtip, ale já docela jako srandu docela poznám každou, i nepovedenou, tohle bylo takové jako nadnesení nad ty děti, na až posmívání, já pak úplně říkala kamarádce, ,,ty vado, co to bylo,, a ona ,,kde učí, tak tak děti nedám,, a věřím, že ta jako taky hodně dětem nesedne.takze pokud tvoje dcera prostě došla na takovouhle osobu, tak se jí nedivím, že to neklaplo. Ještě jedna moje kamarádka dělala asistentku pedagoga a ta řešila, že třídní učitelka začala být fakt na děti ošklivá, došlo to tak daleko, že to skutecne šla probrat s vedením, ukázaly se za tim nějaké neřešené psychické problémy a nastoupila na nemocenskou, dala se do kupy a byla dobra. Takze jako, ten příběh může být vselijaky, snad vám pomůže hodně ta psycholožka to víc objasnit;-)

Offline Jos
příspěvků moje polička 25. zaří 2025 20:51

MPLee ups. Ale vlastne to u vas vyresili vsichni skvele nakonec. 
Mohučanka

Offline Jitka77
1948 příspěvků moje polička 25. zaří 2025 21:17

DruI Nezáviděníhodná situace. Problém má ovšem škola, a to s učitelkou. Smysl by dávalo, abyste jako rodiče (nejlépe oba i s mužem) navštívili ředitele či ředitelku a poptali se, co dělají pro své učitele, jaká školení a celkově podporu jim zajišťují, aby byli schopni dobře dělat svou práci. Klidně empaticky, se zájmem, konstruktivně, třeba i popsat, jak vy pomáháte dceři zpracovávat emoce, vyjádřit uznání, že to mají těžké, povzbudit je, ať to s paní učitelkou nevzdávají, ale že by bylo dobré situaci nezanedbat...

Nadsázka, ale jen lehká. Někomu by se mohla rozsvítit v hlavě malinká žárovička aspoň.

Offline DruI
5593 příspěvků moje polička 25. zaří 2025 22:33

Evaevamluvila jsem s psycholožkou a výchovnou poradkyní. Paralelky máme dokonce dvě, ale možnost přesunout se do vedlejší třídy vůbec nepadla.

Karja A tak to ona zase dcera při vyučování vyrušuje, obzvlášť když se nudí. Ale to si zase myslím já, že by měla ta učitelka zvládnout těm dětem nějak rozdat úkoly a nějak je zaujmout, ne od nich automaticky vyžadovat pozornost a poslušnost.

Jitka77 No, ona má ta naše škola navíc ke všemu takové personálně turbulentní období, teď se obměňovala pomalu polovina učitelského sboru a stávající ředitelka ke konci roku odchází.

Online Evaeva
příspěvků moje polička 25. zaří 2025 22:59
Reakce na DruI:

Karja A tak to ona zase dcera při vyučování vyrušuje, obzvlášť když se nudí. Ale to si zase myslím já, že by měla ta učitelka zvládnout těm dětem nějak rozdat úkoly a nějak je zaujmout, ne od nich automaticky vyžadovat pozornost a poslušnost.

​Tohle si myslím taky. 

Jestli "celá škola" stojí za učitelkou a tím přesunem, tak asi fakt nemá smysl setrvávat. Chudák holka teda

Offline Karja
44789 příspěvků moje polička 25. zaří 2025 23:21

DruI Tak jako vyrusuje...dcera taky říká, že ve třídě pořád některé děti vyrusuji, žvaní něco k tématu. Synovec má za vyrušovani jednu poznámku za druhou, to bych nebrala tak nějak fatálne, pořád to jsou takové věci, co se resi ve všech třídách a nekončí na tom výuka.

Rano moudřejší večera, snad zítra budete vědět zas o kousek vic;-)