Pinot Noir no tenhle by u nás zapadl
ale chápu, že to je domácí práce
Vše o těhotenství a dětech
Pinot Noir cha, kdybys videla obrazky nasich kluku, kdyz jim bylo 6... hruza. Viki si svuj cas a cestu najde, moc obdivuju, co pro nej vsechno delate.
Pinot Noir Go, Viky, Go! ![]()
Nejsou to poslední kabelky?
Kokoskano, my toho moc neděláme, upřímně. Logopedii doma flákáme totálně, on moc nespolupracuje. Sice to neumí tak hezky říct, ale taky je ten typ, co nesnáší, když mu někdo poručuje.
Takže na něj musím nenápadně při hře, třeba trénování předložek u Lega a tak. Ale já jsem pořád přesvědčená, že tyhle věci stejně naskočí dřív nebo později samy, že nejdůležitější je prostě s ním mluvit. A ty programy Maxík a Elkonin nám nabídla paní z SPC, která ho má na starost, takže jezdíme k ní do obýváku a pro hledání kurzů jsme nemuseli hnout prstem. A speciální pedagožka ve školce je super, nevím, jestli je to ve školkách standard, ale věnovala se mu jednou týdně už loni a letos si bere jako skupinku všechny odkladové předškoláky plus Viktora jiný den i individuálně. O loňské činnosti jsem dostala zápis a bylo to velmi podrobné, včetně srovnání 1. a 2. pololetí, takže žádná čárka za splnění povinnosti, ale opravdová péče. Jsem za to vděčná. Myslím, že zrovna tohle, ať už dělá v těch lekcích cokoliv, ho posouvá nejvíc. Ten kontakt s dalšími osobami, ta nutnost spolupráce, vykročení mimo jeho zajeté koleje, podle mě to má pozitivní vliv, i kdyby to vůbec nebylo zaměřené na řeč.
Pardon za elaborát zas. ![]()
Tabea nebo možná tašky, igelitky, to je taková typická věc, co nepatří do lesa. Možná jsi na to kápla. ![]()
Pinot Noir jsem ti to právě chtěla napsat, není teď důležité jak kresli, ale že vůbec kreslí. ![]()
Když to bude dělat, bude se i zlepšovat, to je prakticky nevyhnutelné.
Pinot Noir super, že máte tyhle podpory. Ty děti fakt kolikrát líp spolupracují s cizími a jestli to má několikrát týdně, tak toho musí mít až nad hlavu
V naší školce je asistentka pro děti s omj, prý pracuje i s dětmi, co mají problémy s řečí, ale osobní zkušenost nemám.
Pinot Noir - moc hezky se to čte. ![]()
Pinot Noir jo, prijde mi, ze s některýma detma je ta domácí příprava kolikrát fakt na pendrek, jinde to jde (bohužel nabo bohudík) líp
Tabea nebo možná tašky, igelitky, to je taková typická věc, co nepatří do lesa. Možná jsi na to kápla.
Pinot Noir taky mne napadly igelitky![]()
Pinot Noir no stejne. Je fajn, ze jste kapli na sikovne a ochotne lidi, tak at to dobre pokracuje!
Potrefenáhusa to platí univerzálně, ale časem se to zlepsuje. ![]()
Ať se přihlásí ten, komu dítě nikdy nad úkolem nebrecelo, nechytlo hysak nebo rodiči nevynadalo.
I s tím mým dítem, které se samo připravilo na přijímačky to byl na prvním stupni očistec. Takze věřte v lepší zítřky.
continuity hysterák chytne (teda loni, letos zatím ne), ale pak sám od sebe jde a udělá to. Zrovna tenhle bůhví proč rád cvičil i tu logopedii. Mladší teda bohužel není takový ![]()
Evaeva to je takový typický průběh. Oni nejsou úplně blbí, jen to některým trvá dýl.
Mladší potřebovala na tu změnu postoje k úkolu víc času, což je v devět večer trochu potíž, ale taky se to hodně zlepšilo.
Já si teda pamatuji i samu sebe. ![]()
continuity jo, to me překvapilo, ze ty úkoly haprujou i u těch svědomitých Montessori typu
my byly v úterý cestou na logopedii v luxoru, rikam, můžeš si vybrat, co chceš...tak necim zalistovala a rika: fuj, to jsou nejaky úkoly, to nechci! (Ale vybrala si pak nejaky kratky pohadky o vesmíru, to ji ted docela zajima
)
Potrefenáhusa fuj, úkoly ![]()
continuity já jsem právě příjemně překvapená, že ho do těch úkolů nemusíš vůbec nutit. Ne, že by se vždycky chtělo, ale čekala jsem to mnohem horší
(mladší to asi vynahradí)
Potrefenáhusa jaký pohádky? Bylo by to zábavné i pro druháka na samostatné čtení? Zatím se mi moc nedaří najít něco, co by ho bavilo a zároveň to zvládl přečíst.
Evaeva hele nevim, je to veršovaný, divnej font, trochu neprehledny, krasny to je, ja se na to uplne soustředit nedokážu, ale to teda se priznam na máloco z toho detskyho čtení

continuity jo, to me překvapilo, ze ty úkoly haprujou i u těch svědomitých Montessori typu
Jj, stačí, když jim něco nejde (nebo si jen myslí, že jim to nepůjde) a neštěstí je hotovo. Ale to se naučí, jsou ještě malinkatí.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí