Podle me je proste ten systém uplne zoufale nepripravenej, jak asi všichni cekali do poslední chvíle, ze ta novela neprojde
Vše o těhotenství a dětech
continuity já bych vsadila boty, že ségra u zápisu básničku říkala a něco i kreslila. Akorát nebyly tak známé tyhle tabulky, které podle mého vůbec nejsou určené rodičům. Vždyť i notna píše, že si to dítě trochu oťukali. notna ono je to fuk i teď, co dítě předvede, zvlášť když jsou zrušené odklady.
Potrefenáhusa nebo v jaké formě. Vždyť senát původně půlku věcí zařízl, než ho přehlasovali
Evaeva když je to fuk, proč je to hlavní náplní schůzky s rodiči? Školství fakt zamrzlo už dávno.
Potrefenáhusa a kam zmizely, jako ze byly presunuty na pomocnou skolu?
Potrefenáhusa Já myslím, že máš pravdu. Ale tak snad to, už kvůli těm dětem, nebude takový průser jaký by mohl být.
Potrefenáhusa pamatuji dva kluky, kterým šla matika a fyzika, ale nešlo psani. A když jednomu z nich dál fyzikar na pololeti jedničku, řešila to celá škola, protože je přeci ctyrkar.
Pak si pamatuji holku od kolotoču, která k nám chodila tři měsíce a byla o tři roky starší. A ještě jednu, která k nám propadla a pak ji přeřadili do osobitné skoly to se nám všem ulevilo, protože fakt strašně smrdela.
Pinot Noir no co na to říct. To dítě vzít musí, případně nevzít na základě kapacity, dítě k zápisu ze zákona ani nemusí osobně. Podle mě je to slouží k nešikovnému informování rodiče, v čem by to dítě mohlo mít ve škole potíže, na čem by se dalo zapracovat... Já tu tabulku dokážu číst i jako pomůcku pro učitele, co čekat od jednotlivých dětí.
Jako moje máma vždycky říká, že doufala, že já už se budu po té revoluci učit jinak a zatím se moc jinak neučí ani její vnuci. Změny jsou ale pořád je to málo.
monis jo, podle me šly buď do zvláštní, nebo muž tvrdi, ze ho v pulce první třídy přesunuli do dyslekticky třídy (do zvláštni teda nechodil
)
continuity u nas zmizel kluk, co pil inkoust a jedl bílou lepicí pastu
První schůzku ve škole jsme měli v červnu, ne v říjnu. na zápis šel muž, vůbec nevím, co se tam dělo, ale rozhodně jsme předem nic nenacvicovali ani netrenovaly. Básničku asi nejakou uměly ze školky. Ve školce dělaly nejaké pracovní listy, dokonce se na to vybíral příspěvek 200Kc na papír a tonery, tak mne pak zaskočilo, že když nám to pak dali, bylo toho tak 20 listů celkem. ![]()
Škola dělala adaptační dny, ale ty byly kvůli dětem, připravily pro ně nějaký program, ukázali jim školu a zahradu.
continuity u nas zmizel kluk, co pil inkoust a jedl bílou lepicí pastu
No tak to by u nás museli někam přesunout půlku třídy ![]()
continuity ja bych rekla, ze deda platil za telefon v unoru, breznu i dubnu tech 590 v ramci nejakeho pausalu a logicky mi tam vubec nesedi tech sedm korun minus. Nejaka specialni nabidka operatora?
Evaeva pojem (pred)matematicke představy jsem prvně zaslechla až tady, jak to řešíte.
Zuzuli no tak třeba v únoru poslal dvě smsky nad paušál nebo jednu do Stardance -nebo kolik to tak stojí. ![]()
Potrefenáhusa u nas odeslo po druhe tride nekolik deti. Ja a dve spoluzacky jsme sly na jazykovku a dalsi tri, ctyri slabsi deti presly na vyrovnavacku.
Zuzuli Jazykovku nepočítám, tam jsem šla po druhý třídě taky, ale odcházely ty slabší nebo divný děti
pak teda jeste vyhodili par deti z ty jazykovky
Pinot Noir Podle mě deláš, co můžeš. Mám to stejně. My máme problémů jak máku, jsme na nejlepší k cestě ke školním neúspěchům a nabalování různých dys-, které se vyvíjejí z logopedických nedostatků. Takže bychom kromě logopedie měli pilovat asi pět dalších oblastí. Já mám posledních 14 dnů pocit, jak hezky a soustavně se nám daří pracovat. Ale je to tak 15 - 20 min denně. Děláme takové cvičení na tu koktavost, pak nějaká minuta dechových cičení a asi tak jedno cvičení na zrakovou percepci nebo něco jiného ze sešitů od Bednářové. Já jsem na to děsně pyšná, přijde mi to jako velký výkon, takhle po celém dnu v šest večer. Ale je to tak desetina toho, co bychom měli dělat. Musím to nějak vymyslet, hodil by se ještě jeden den volna v týdnu, aspoň než půjde do školy. Ono jakoby není úplně dobré jezdit na nějaké ty stimulační programy v čase večeře, ty děti potřebují také nějaký oddech.
A ještě jsem chtěla dodat, že "matka salámistka" je možná lepší než saň. Tyhlety cvičení se musí dělat v klidu. Já když cítím, že se mi pění krev, protože syn dělá blbosti a nesoustředí se, tak radši končím![]()
continuity na předmatematických představách pohořel Viktor při nějakém prvním testování ve školce (tehdy jsem ten pojem slyšela poprvé). Sice věděl, že 20,5 + 11,5 je 32, a uměl si odvodit, že když 20 cm je 0,2 metru, tak 50 cm je 0,5 metru, ale nechápal pojmy víc a míň. ![]()
Naštěstí to speciální pedagožka během další práce s ním pochopila, že v předmatematických představách problém nebude.
Evaeva pojem (pred)matematicke představy jsem prvně zaslechla až tady, jak to řešíte.
Tak to se klidně vsadím, že zná tak 10% dnešních rodičů a to možná ještě přeháním ![]()
Ja vcera volala nasim, jestli by se mnou nesli na ten den otevrenych dveri na zakladku a nejakou debatu s vedenim skoly, protoze ja ani netusim, na co se ptat a na co se divat. A vyslechla jsem si takovy hejt na ceske skolstvi, ze jsem se fakt neuklidnila. Ja i bracha jsme zakladku menili, mame vlastni zkusenost s tim, jake to je narazit na carodejnici. Ja toho od skoly na prvnim stupni fakt moc nechci. Aby se naucili cist, psat a pocitat a bylo jim tam dobre. Ja vim, ze je dcera chytra a sikovna, jen potrebuje pohodove bezpecne prostredi, kde se nebude bat projevit. A prijde mi strasne, ze tohle neni uplna samozrejmost vsude.
Tata mi treba vcera zopakoval historku o tom, jak sel v me prvni tride na prvni tridni schuzky a tam mu ma ucitelka rekla, ze jsem moc sikovna a vsechno umim, ale jeho ukolem jako rodice je to, aby me presvedcil, ze to vlastne neumim a ucitelka me to tak muze naucit... jsem si totiz dovolila do prvni tridy prijit s tim, ze umim cist a psat
tehdy me ve druhe tride zachranilo, ze ucitelka byla na dlouhe nemocenske a za ni prisla na zaskok strasne mila duchodkyne a od treti tridy jsem chodila jinam a mela uplne bajecnou tridni.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí