continuity no tak naše generace musela tkaničky umět před školkou, takže já to zvládala ve třech, že jo. Ale dneska to děti nepotřebují, takže logicky neumí
Vše o těhotenství a dětech
"...svět chápe realisticky, dokáže pochopit, že z pozice někoho jiného se může situace jevit odlišně." Tak to mě rozsekalo. To nezvládá ani hodně dospělých jedinců a nepodaří se jim to zvládnout ani dokonce jejich života. A prvňák by to měl umět
Jinak zírám jako continuity , kam se to posunulo. K normálnímu zápisu nebylo potřeba nic. Jen se dostavit. Pouze pokud někdo potřebal pomoc, vyhodnocovaly to učitelky v mš a individuálně dávaly doporučení, co dělat, jak to řešit. Asi je to blbý, když člověk potřebuje dítě dát jinam než na spádovou školu. Ale na spádové zapsat dítě musí, ne? Tam bych se vyprdla na nějaký trénování čehokoliv.
Potrefenáhusa hmm a tohle zase záleží především na učitelce, jestli z jednotlivých nezralostí bude dělat problém nebo ne. Někdy se nezavděčí sebepřipravenější dítě, kamarádčina dcera se teď v říjnu v první třídě dozvěděla, že neumí dobře číst
. No, nebyl to jedinej problém a po podzimních prázdninách jdou jinam.
Naše je skroro přesně o rok starší než vaše, řetízek jsme taky zkoušely a bez šance
. A to to byl její nápad, protože Bluey v jednom díle háčkuje.
Anema jj, přesně myslim, ze to vzešlo z bluey! Taky s tim prisla sama
Potrefenáhusa mi došlo, že je to vlastně docela koordinačně složitý, jak člověk musí ten háček pootočit.
notna na zápis není povinné vůbec dovést to dítě, nesmějí ho posuzovat, že by ho i na nespádovou státní školu nevzali kvůli nějaké neznalosti. Takže tohle je jen takové popruzení rodičů a dětí.
Já si teda podobný zápis pamatuju ze svého dětství, tak mně překvapuje, že vás to překvapuje
Já spíš nechápu, že se to moc neposunulo a leckteré školy se toho pořád drží.
Anema je, ale ja to pred školou uměla
Jinak naše dite jmeno i adresu zná, akorát tu ulici nema v zivote sanci vyslovit - tri souhlásky za sebou, to fakt leda na spádovce, protoze je to ulice přes půl města
notna tady se furt skloňuje, že je to nácvik na zápis (což je blbost, tam ani nemusíš osobně), ale já to spíš chápu jako obavu, aby to dítě mělo co nejhladší začátek školy, a to mi už přijde pochopitelnější.
Evaeva Zápis a pokus o oťuknutí dítetě od učitele byl, to jo . Ale nikdo předtím nedával žádné info, co by mělo dítě umět. Jestli tam to dítě mlčelo a stálo jako zařezaný nebo konverzovalo a něco předvedlo, bylo asi fuk. Jsem to brala jako společenskou událost.
kamarádčina dcera se teď v říjnu v první třídě dozvěděla, že neumí dobře číst
. No, nebyl to jedinej problém a po podzimních prázdninách jdou jinam.
Nekecej
vždyť plynulé čtení má být výstup až po třetím roce školní docházky.
Ty učitelky jsou fakt někdy nesoudný.
notna no jo, ale když se na to procvičování vyprdneš a škola na tom bude trvat, tak stejně nejvíc nešťastný bude nakonec to dítě :o(
Mně ani nevadí, když si škola dítě při zápise proklepne. Já zase chápu, že když mají třeba víc dětí s problémem, tak pak alespoň mají nějaké vodítko jak je rozdělit do tříd, aby to šlo nějak rozumně zvládnout.
Třeba na zápise ve školce jsem hned poctivě hlásila, že syn ještě nemluví a zařadili ho díky tomu do třídy, kde je paní učitelka, která má na děti s řečovýma problémama nějaké školení.
notna tady se furt skloňuje, že je to nácvik na zápis (což je blbost, tam ani nemusíš osobně), ale já to spíš chápu jako obavu, aby to dítě mělo co nejhladší začátek školy, a to mi už přijde pochopitejnější.
Jo, to taky chápu. Ale jestli učitelky v mš, který dítě znají, nemají pochybnosti, aby šlo do školy, nenervovala bych se. Chápu, že z mého pohledu zpětně se to lehce říká a ještě k tomu ty nejasné změny. Není to lehký.
Evaeva my máme větší děti a když šly na zápis oni, rozhodně se tohle nedělo. Takže se nedá říct, žeby se to od našich školních let (což byla hluboká totalita) nijak neposunulo. Praveze posunulo a teď to jde nějakým úplně jiným směrem.
Za nás nikdo nějakou školní zralost neřešil, ale ani se nečekalo, že cela třída bude bez problémů. Kdo měl problém, šel ke strojům, to komunisti vcelku podporovali.
DruI nevím, asi blbě četla "Ema má mísu, máma mele maso"
Každopádně ta učitelka z vyprávění zněla jako někdo, koho by vůbec neměli pouštět k dětem, natož čerstvým školákům.
Peklo zmrzlo. ![]()
Co tohle je za zadání? Jediná správná odpověď je nevíme a to je na X člověk, co to obhajuje "logickým" myšlením.

DruI Brala jsem to z toho pohledu, že tady jsou všichni rodiče soudní, nikdo nic nezanedbává, s dětma pracuje, když je to potřeba. Tak bych se nebála, že děti budou mít problém. Ale jak už jsem psala, mně se to lehce mluví. A taky do toho vůbec už nevidím, jen mě zaujal ten elaborát požadavků. On byl určitě už i u mého dítěte, ale nějak nás s tím nikdo neseznamoval, pokud se něco neřešilo u dítěte.
continuity A logicky je podle něj co? Že v dubnu platil o 7 méně než v březnu? ![]()
continuity to je preklep, ne? se chteli zeptat na brezen.
(jeste ten obrazek s telefonem, ktere vetsina deti ani nikdy v zivote nevidela)
notna jj, prý je to úkol na ciselnou řadu. ![]()
Mně to vůbec nenapadlo. Asi že nepíšu ty učebnice.
continuity no a taky si ze svých školních let pamatuješ, že pár dětí během první a druhý třídy někam zmizelo? Ja jo
Jinak k těm učitelkám ms- jsem to tady psala tenhle týden, ze u nás je ta diagnostika v listopadu, zápisy mezi půlkou ledna a února, to se ani nestihnes nikam objednat - kdyz jsem se jich ptala v září, odkázaly me na listopad
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí