Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Online Pinot Noir
29971 příspěvků moje polička 24. října 2025 12:18

U nás pár dětí během prvního stupně zmizelo do zvláštní školy. 

Offline notna
9485 příspěvků moje polička 24. října 2025 12:19
Reakce na Zuzuli:

Ja toho od skoly na prvnim stupni fakt moc nechci. Aby se naucili cist, psat a pocitat a bylo jim tam dobre. Ja vim, ze je dcera chytra a sikovna, jen potrebuje pohodove bezpecne prostredi, kde se nebude bat projevit.

​Přijde mi, že to máš srovnané a víš, co je pro dceru dobré a co pro ni chceš. Možná se mýlím, ale jak jsi tu psala už víckrát o rodičích, přijde mi, že oni mají ty hodnoty a nároky na děti úplně jinde. Dril, poslušnost apod. Já bych je do výběru školy netahala. Sorry za nevyžádanou radu.

Offline DruI
5593 příspěvků moje polička 24. října 2025 12:20

Evaeva No, třeba moje dítě by nezaváhalo a začalo by vysvětlovat, proč to nejde spočítat ;o)

Online Pinot Noir
29971 příspěvků moje polička 24. října 2025 12:21

Evaeva tak jestli má jeden příklad podporovat kreativitu, pak by měl i každý jiný. Tady by teda s touto logikou měla být správná jakákoliv odpověď, kterou si dítě dokáže obhájit, klidně esemeskou do StarDance.

Offline Potrefenáhusa
38941 příspěvků moje polička 24. října 2025 12:22

Ja tu úlohu furt nechapu, napadlo me, jestli tam neni nejak zohledněny únor a min dni, ale ne 

Offline DruI
5593 příspěvků moje polička 24. října 2025 12:23

Pinot Noir No a to si myslím i já, když si to dítě dokáže obhájit, tak je jakákoli odpověď správná ;o)

Offline DruI
5593 příspěvků moje polička 24. října 2025 12:25

Potrefenáhusa Já myslím, že myšlenka je, že v dubnu platil o dalších sedm korun méně, aby to byla ta řada. Ale fakt je to bez nějaké další informace prostě nelogická úloha.

Offline Anema
1298 příspěvků moje polička 24. října 2025 12:30

Pinot Noir ty jo a mně by strašně zajímalo, z jakých učebnic, resp. metod výuky ty příklady jsou. Opravdu, neironicky. Protože ten první mi přišel logický, jen jinak zapsaný, ale nepravda to nebyla. A tohle je totální nesmysl, jediná správná odpověď je "nejde to určit", ještě jak to se tváří jako slovní úloha . continuity asi nevíš, z jaké učebnice to pochází?

Online Evaeva
příspěvků moje polička 24. října 2025 12:39

U nás ve třetí třídě udělali jednu třídu pro ty slabší. Ale nevím, jestli to znamenalo větší podporu nebo jestli nad nimi zlomili hůl 

Offline Řvousenka
1042 příspěvků moje polička 24. října 2025 12:40

Zuzulizastupci z nasi tridy byli v sedmicce v takove te detske vedomostni soutezi, ktera se vysilala v televizi. ty deti co tam pujdou byly vybrane podle kazne, ne podle tech vedomosti. ja mela ty puntiky.. no takzejsem pak koukala v televizi, jak nas tym je duty jak bambus, zatimco mne vsechny otazky prisly uplne snadne(doted si pamatuju "bohyne lovu a soucasne znacka siciho stroje - Minervu jsme meli doma

​Já jen, že Minerva je bohyně moudrosti, řemesel, umění a války

Offline Tabea
8192 příspěvků moje polička 24. října 2025 12:55

Já jsem taky ze školy na větvi. Syn má teď v 5. třídě IT. Zarazil mě už první požadavek, kdy si měli přinést do školy 1GB USB stick. S tím, že jde koupit v drogerii Müller. Koupila jsem normálně 256GB, dítě přišlo opět, že to má být fakt 1GB. Tak mi náš personalista věnoval jeden stoletý reklamní že šuplíku. Další zpráva byla, že ten program, co budou mít na tom USB na trénování psaní všema deseti nefunguje na iPadu, co si teď měli všichni pořídit, ale že je potřeba mít doma extra počítač na to. S monitorem a externí klávesnicí. Teď se učili o částech počítače. S německými výrazy, co neznal můj muž ani IT (55 let) u mě v práci. Jako příklady operačního systému jim nadiktovala DOS, Unix, linux, windows xp, 7, 8, 9, 10, 11. Musím říct, že mě to fakt bolí, mu tohle rvát do hlavy. 

Offline Potrefenáhusa
38941 příspěvků moje polička 24. října 2025 12:59

Tabea au 

Offline continuity
43321 příspěvků moje polička 24. října 2025 13:00

Tabea moje dítě přišlo na gymplu s prezentací, kde příkladem operačního systemu byly Windows 2000. Zhruba tak starý byl i zbytek informací. 

Jediné, co bylo jakž takž validní byl síťový ISO/OSI model, s kterým jsem se já seznámila ve čtvrťáku na vysoké škole a věnovali se mu celý semester, aby to k něčemu bylo. 

Pak byl u nás můj táta a zjistil, že to stejné dítě neumí používat v Excelu znak $. 

Kdybych tam chtěla učit informatiku já, tak nemůžu, protože mám papír jen odborné předměty z elektrotechniky.

Online Zuzuli
3826 příspěvků moje polička 24. října 2025 13:01

Naprosto nezavisle s touhle debatou mi ted kolegyne, ktera pomalu dokoncuje interiery jedne nove skolky, ted vypravela, jak dostala vcera velice pasivne agresivni email od budouci reditelky te skolky, ze to cele je uplne spatne. Ze ona dela ve skolce petatricet let, tak to vsechno vi nejlip, jak ma byt navrzena. Nabytek musi byt uplne jinak, zachody taky, je tam moc oken (ta budova uz stoji, jen se dodelavaj vnitrky), ale uplne nejvic ji chybi u dveri policka na zvonek! Ze na to je zvykla, mit tam zvonek a na deti zazvonit, aby zacaly poslouchat a prisly

Offline continuity
43321 příspěvků moje polička 24. října 2025 13:05

Tabea

Jako chápu, že na tabletu se všemi deseti nenaučí, ale požadavek pořizovat domu konkrétní techniku? 

1GB USB klíč může souviset s tím, že jim větší pamet nepřečte to zařízení, kam to vkládají, ale teda má to kupu jiných řešení než tím otravovat rodiče.

Offline Tabea
8192 příspěvků moje polička 24. října 2025 13:16

continuity oni i k tomu tabletu mají všichni mít klávesnici. Dle vychovatelky z družiny děti loni trénovaly psaní na tabletu. Nevím, proč nejde mít program, co by na tabletu fungoval. Když to někdo řekl na rodičáku, že jako proč to řekli až na začátku roku, že je třeba ještě další počítač. Tak se třídní moc divila a pak prý že asi učitelka to brala tak, že dřív byl v domácnosti pc, na kterým si rodiče něco dělali. Dneska kdo má laptop z práce, tak do něj nemůže strkat cizí usbečka nebo nahrávat nějaký sw. A většina lidí si vystačí s tabletem nebo mobilem a nemá ještě extra werk. Já pro jistotu, kdyby HR nic nepřinesl, objednala USB z Amazonu. Musela jsem vzít 5ks, míň koupit nešlo. Jenže samozřejmě nemáme v mackbooku USB 2.0 slot, takže jsem ještě objednala adaptér.
Nakonec stejně používal ten 256 GB a bylo to ok. 
K user sw jim nadiktovala "programy na zpracování textu, tabulkové kalkulátory, database, grafické programy". Jenže dítě si to vůbec nespojí s wordem nebo accessem. Protože to už si neříkali. 
Bojuju s tím, jestli mu mám cpát do hlavy jen to aktuální a případně anglicky, nebo dělat jakoby nic a diktovat mu windows xp. 

Offline Tabea
8192 příspěvků moje polička 24. října 2025 13:17

Zuzuli ten zvoneček by si paní učitelka mohla pověsit kolem krku. 

Offline viktorka_od splavu
49392 příspěvků moje polička 24. října 2025 13:29
Reakce na Evaeva:

Pinot Noir zrovna tohle mi bylo jasné hned, protože ty slovní úlohy často nedávají smysl Myslím, že školní dítě by nezaváhalo

​nevim jak dnesni "skolni dite", ale tyto kraviny byly jednim z duvodu, proc jsem zakladku nenavidela a ucitelky povazovala za slaboduchy DruI moje maminka je naopak z tveho/naseho tabora:-))

Offline continuity
43321 příspěvků moje polička 24. října 2025 13:35

Tabeajá jsem nad výukou informatiky na všeobecných školách zlomila hůl už dávno, ale na tom gymplu si špatné známky uzmuze dovolit. Co potřebuji do jiných předmětů, jim vysvětluji nějak průběžně. Koncepce žádná, na informatice se učí prezentace v canvě, do jiných předmětů dělají referáty v power pointu, ale žeby jim někdo řekl, jak má taková prezentace formálně vypadat, tak to vůbec. 

Dítě v deváté třídě(!) se před týdnem rozčilovalo, že je zastupující učitelka vrátila ode dveří, aby se odhlasili ze svých zakovskych uctu. Byli zcela konsternovani tím, co to po nich chce. Tvl, informatika od treti třídy a žáci ani netuší, že když pracují na sdíleném počítači mám se odhlásit.

O těch heslech, které chodí na papirkách s tím, že se nesmí měnit, už ani nemluvím. 

Maturovala jsem z informatiky před 30+ lety, počítače byly v plenkách, ale ta výuka byla po té didaktické stránce mnohem lepší a to nás učili kadejaki nadšenci ne studovani učitelé. 

Online Pinot Noir
29971 příspěvků moje polička 24. října 2025 13:38
Reakce na DruI:

Pinot Noir No a to si myslím i já, když si to dítě dokáže obhájit, tak je jakákoli odpověď správná ;o)

​No vždyť jo. Jestli se dá obhájit, že v tabulce se v prvních dvou sloupcích čte 5 a 7 jako 5 a 7 a v dalších dvou sloupcích se 1 a 2 čte jako 12, tak tady obhájit jakýkoliv výsledek je hračka. Něco mi ale říká, že paní učitelka bude mít o výsledku jasnou představu.