Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline DruI
5593 příspěvků moje polička 24. října 2025 09:08

Pinot Noir Tý jo a Viktor fakt vydrží cvičit celých 45 minut? To je dobrej! My jsme s dcerou tyhle tréninky na počty slabik a rozlišování písmen dělali v rámci logopedie doma, ale musela jsem jí to rozkládat do několikaminutových bloků během dne.

Offline Potrefenáhusa
38941 příspěvků moje polička 24. října 2025 09:11

Evaeva nase dite je zcepeněly trémou vzdycky, tak v tyhle škole mi je to jedno, tam ji vzit musí, ale rada bych, aby si to prostředí trochu natrénovala, ostatně proto jsem ji tam i vcera vzala 

Offline Pinot Noir
29971 příspěvků moje polička 24. října 2025 09:11

DruI vydrží 

Offline Jos
příspěvků moje polička 24. října 2025 09:18

Potrefenáhusa nemam docteno ale vase ZS teda desna. Trochu se bojim, ze u nas to bude podobny. I kdyz...snad nekoho nenastvu, ale ja si o sportovkach nic moc nemyslim a pohybove je syn velmi dobry aspon. Ale tyhle cancy v mensim zkouseli uz pri prijimackach do MS. Zkouseli obrazky apod, a syn jeste nemluvil vubec! Vlastne mi reditelka rekla, ze syn bude mit problemy s adaptaci a at hodne trenujeme. No problem nemel, ucitelky ho porad chvali, ze to je jedno z nejlehcich deti pro ne. Coz samozrejme nic nevypovida o nejake budouci skolni zralosti, ale ze i dite co jeste nedavno apoustu veci neumelo se da dobre vzdelavat, kdyz se to spravne uchopi. Ta vase ucitelka je proste moje reinkarnovana babicka. Ta mi i odklad zaridila (jsem konec srpna), abych docvicila dle ni nedostatecnou anglictinu a mozna i pocitani do stovky . Akorat vyuka nebyla 3xtydne ale denne. Takze ji dekuju za ukazkovy imposter syndrom, protoze nasadila latku, kterou se uz 30let snazim preskakovat a nedokazu to. 

Offline Anema
1298 příspěvků moje polička 24. října 2025 09:19

Zuzuli Potrefenáhusa u nás na webu školy jsou nějaký doporučení, co má člověk s předškoláky dělat, ale spočívá to v podstatě v "povídejte si s nimi, čtěte jim, buďte s nimi venku a nechte je interagovat s jinými lidmi". O pracovních listech a domácím tréninku nic .

Jako jo, v hloubi toho webu se dá vyštrachat i takovej dost dlouhej seznam, co by prvňák měl umět, ale to jsem se rozhodla ignorovat, třeba tkaničky se určitě naučí zavazovat, jakmile bude mít takový boty. A bylo to tam určitě i loni, nelekli se zrušených odkladů, spíš mi to přijde jako takovej letitej relikt

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 24. října 2025 09:27

Potrefenáhusa náš právě taky. Naše škola má teď do zápisu ještě pět setkání s předškoláky, tak si myslím, že znát to tam bude dobře. Ale stejně, ten zápis vypadá jako zkoušení a tyhle tlaky on moc nezvládá.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 24. října 2025 09:28

Lenka22 ta skupina je neveřejná 

Offline Jos
příspěvků moje polička 24. října 2025 09:29

Pinot Noir nase skolkova logo(nastesti byvala) delala synovi setreni ve 4 letech a uz se s nim tahne, ze neumel barvy a neumel pocitat do peti ale jen do 3. Vsechno uz umi, ale tehdy proste ani nemluvil... a jeste mi do telefonu rekla, ze at se teda neurazim, ale ze je syn trochu zabrzdeny. A do zapisu pro nas ze je neohrabany ( to vubec pravda neni)Musim rict ze me to mrzi porad a hlavne jak pisu, ten jeji pohled se tahne se synem porad dal i nyni, kdy nastoupila nova logopedka. Ucitelka si prede mnou odlozila papir pro tu logopedku a u synova jmena byly i terminy, ze nerozumi vykladu a tak. A to proste neni pravda. Ted se me treba ptal, jestli vim co je to imperium

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 24. října 2025 09:30

Anema naše škola to měla na webu podle mě taky. V realitě to tak ale vůbec není. Tkaničky dokonce zkoušeli při tom zápisu, prý aby se zvládl převléct na TV, dostal za úkol to natrénovat přes prázdniny, neumí to do teď

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 24. října 2025 09:31

Pinot Noir i doma?

Offline Potrefenáhusa
38941 příspěvků moje polička 24. října 2025 09:33

Evaeva tkaničky

Offline Zuzuli
3826 příspěvků moje polička 24. října 2025 09:33

Anema tak to zvladam, dik

A dcera je pry jedine dite ve skolce, co umi zavazat tkanicku. Nedivim se, kdyz maji vsichni boty na suchace. Ona umi vazat masli proto, ze si doma porad vytvari nejake kostymy z satku a sal a potrebovala se naucit si to zavazat v pase, aby ji to nepadalo. Bez toho by to neumela taky, nebyla by ta potreba ji to ucit. Ale hodi se to, zavazuje tkanicky me

Offline Potrefenáhusa
38941 příspěvků moje polička 24. října 2025 09:39

Zuzuli nase dite umí uvázat liščí smyčku, mohli by je ty tkaničky naučit ve skautu, u nás pokusy matky naprosto selhavaj, zkoušela jsem ji naučit háčkovat řetízek (neúspěšně), a to bolelo hodně

ale je to těžký, ja často, kdyz ji neco opravím, odloží to a uz se k tomu nevrátí, ta cizi autorita je na to vazne mnohem lepsi 

Offline Pinot Noir
29971 příspěvků moje polička 24. října 2025 09:40

Evaevaco doma? Těch 45 minut? To nevydržím já.

Ne, doma jedeme fakt v tříminutových etudách - zopakujeme pět předložek s panáčkem z Lega, čtyři obrázky "co se čím dělá" atd. Toho Maxíka, to máme tak na 10 - 15 minut, to je maximum. Ale je to proto, že já to flákám a neumím ho asi dost motivovat. Pořád říkám, že kdyby měl nějakou schopnější matku a ne mistryni salámismu, mohl být už jinde.

Třeba to testování v SPC trvá přes hodinu, možná hodinu a půl a má ve zprávě, že je soustředěný, takže on s tím nemá problém.

Offline Anema
1298 příspěvků moje polička 24. října 2025 09:44

Potrefenáhusa a jak o tom tak přemýšlím, od vaší školy by mě neodradilo to, že ten seznam mají, ale jak vehementně ho prosazují. U nás jsem nikde předem (na DOD, zápise na nečisto nebo ukázkových hodinách pro předškoláky) o tom neslyšela ani slovo, byť na webu to vlastně taky je. Ale je to těžké, když alternativ moc není...

Zuzuli přesně, co potřebují, to se naučí

Online continuity
43322 příspěvků moje polička 24. října 2025 09:57

Starší dítě neumělo mašličku do půlky druhé třídy. Na tuhle donebevolajici nekompetenci přišla až druzinářka a pověřila svého syna, který ji to naučil to odpoledne.

Byla z toho tak rozvrkocena, když přišla domů, že mladší se tuhle zázračnou věc rovnou naučila v necelých šesti. 

Offline Potrefenáhusa
38941 příspěvků moje polička 24. října 2025 10:02
Reakce na Anema:

Zuzuli přesně, co potřebují, to se naučí

​tam prave já vycházím z obavy toho jakoby lehce zabrzděnýho stydlivyho dítěte, který bude čerstvě šestiletý, mne na ten odklad moc neprijde, ale nerada bych, aby hned nekdo nastoupil, s cim vším ma problem, ta naše spadovka ma skoro 30% žáků se speciálními potřebami, podle me maj fakt strach, ze si k tomu přihrnou jeste ty nezralý děti 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 24. října 2025 10:13

Pinot Noir tak to jo

Syn se ve školce vydrží soustředit, jak je potřeba. Akorát občas utíká do svého světa. Ale doma je problém i deset minut