Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Evaeva
příspěvků moje polička 24. října 2025 11:34

continuity u nás je taková přednáška v rámci DOD. Řekla bych, že i rodiče nějaké informace chtějí, akorát jsou blbě podávané. Taky by klidně mohli říct, že když dítě neumí napočítat do pěti, tak s ním prosím trénujte to a to. My si s tím sice ve škole poradíme, ale jemu to pomůže. 

Předškolní příprava pořád probíhá v MŠ, doma žádné pracovní listy fakt neděláme. 

Online viktorka_od splavu
49392 příspěvků moje polička 24. října 2025 11:35
Reakce na monis:

Potrefenáhusa a kam zmizely, jako ze byly presunuty na pomocnou skolu?

​ano u nas z prvni tridy takhle jeden chlapecek "zmizel", v pololeti mel velkou 4 na vysvedceni a byl presunuty do pomocne skoly.

Offline Zuzuli
3826 příspěvků moje polička 24. října 2025 11:37

Nebo jsem si vzpomnela, jak jsem ve druhe tride mela nejvic cernych puntiku za zapominani. My totiz meli tridu mimo hlavni budovu, jelo se tam hromadne autobusem. Ja byla rano v hlavni budove v druzine a zapomnela v ni aktovku. Zadny dozor si toho ani cestou na zastavku, ani pak v autobuse nevsiml, ze ji nemam na zadech. A tridni mi pak dala cerny puntik za kazdy sesit a ucebnici a pomucku, co byla v te aktovce v druzine, ze to nemam.

Online continuity
43321 příspěvků moje polička 24. října 2025 11:40

Gatita delas to dobře. pro mozek je určitě lepší každý den deset minut než na vletět na to jednou týdně na hodinu. Ta soustavnost je důležitější než čas. 

Online viktorka_od splavu
49392 příspěvků moje polička 24. října 2025 11:42

Zuzulizastupci z nasi tridy byli v sedmicce v takove te detske vedomostni soutezi, ktera se vysilala v televizi. ty deti co tam pujdou byly vybrane podle kazne, ne podle tech vedomosti. ja mela ty puntiky.. no takzejsem pak koukala v televizi, jak nas tym je duty jak bambus, zatimco mne vsechny otazky prisly uplne snadne(doted si pamatuju "bohyne lovu a soucasne znacka siciho stroje - Minervu jsme meli doma

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 24. října 2025 11:44

Zuzuli mně hodně pomohlo ty učitelky vidět učit. Naší jsme teda nakonec neviděli, ale i tak jsme věděli aspoň koho ne

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 24. října 2025 11:45

Zuzuli já měla v páté třídě důtku za pozdní příchody. Musím říct, že mně to rozhodně nenapravilo

Offline Potrefenáhusa
38941 příspěvků moje polička 24. října 2025 11:47

Gatita ja myslim, ze dyl to ani neni reálný, aspon nase dite rozhodne takovej casovej úsek nezvládne 

A jak píšou ostatní, lepsi denne chvilku nez jednou týdně dve hodiny 

Offline Gatita
8657 příspěvků moje polička 24. října 2025 11:51

Pinot Noir Já se už dobu trápím, že jsme nějací postižení. Aspoň podle toho, co naznačují učitelky ve školce. Dítě nezná základní pojmy (bratr, matka), neví, jak se jmenuje jeho bratr (prý "Pavlík"), že neumí počítat do pěti (no to měli tenkrát bohužel pravdu, ale už to dohnal), neví, co je větší/menší. Maminko, můžete trénovat, aby poznal, co je větší a co menší?  Já už z toho byla na prášky, jak to, že neví větší/menší? Hledala jsem na internetu různé syndromy, dyskalkulii... V té poradně nakonec v této oblasti (snad jako v jediné) žádné problémy nezjistili. Dítě samozřejmě ví, co je větší a co menší, ale asi nepochopil, že k těm obrázkům má dělat puntíky - jeden puntík u nejmenšího obrázku, dva u prostředního, tři u největšího,... tak asi vypadal jako ňouma, navíc tam chodí asi dost šikovné děti. Rodiče jsou např. jaderní fyzici, učí na matfyzu a podobně. Já mám humanitní vzdělání

Offline Zuzuli
3826 příspěvků moje polička 24. října 2025 11:57

Evaeva moji rodice doted lituji, ze me nedali do druhe tridy. Tam byla ucitelka, takova hodne pecujici, deti oslovovala kotatka... ona asi na prvni pohled vypadala jako blazniva stara panna, ale ve finale bych mozna byla strasne spokojena. Protoze ja sla na jinou skolu i proto, ze kdyz mene dokazala moje ucitelka zaujmout, tak jsem se na nejakou praci ve skole vykaslala a delala o hodinach bordel spolu s kluky, co nakonec vyleteli i z ucnaku. Protoze proc se snazit, kdyz to, ze jsem napred a uz to ucivo prvni druhe tridy umim, nikoho nezajima, ale cerne puntiky za kazde zapomenute pravitko stejne dostanu... ja totiz uz od detstvi mam fakt problem s uznavanim autorit, ktere z meho pohledu autoritou nejsou, jen kvuli jejich pozici. Ale ty slvele ucitele jsem fakt zboznovala.

No bojim se, co nas s nasim mladetem ceka. Dost se v ni poznavam a geny od tatinka ji to taky uplne neusnadni

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 24. října 2025 12:00

Zuzuli já po třetí třídě přecházela na jinou školu. Ve druhé jsme měli skvělou učitelku, kterou ale někteří rodiče vyštípali. Ve třetí to pak šlo do kytek.

Offline notna
9485 příspěvků moje polička 24. října 2025 12:03
Reakce na continuity:

notna jj, prý je to úkol na ciselnou řadu.

Mně to vůbec nenapadlo. Asi že nepíšu ty učebnice. 

​Taky by mě to nenapadlo přečíst jen zadání, ale když jsi psala, že někdo v tom vidí logiku, hledala jsem v čem tak asi

Offline notna
9485 příspěvků moje polička 24. října 2025 12:09

Hlásím, od nás po celou dobu školní docházky nikdo nezmizel. Ale ono nebylo kam. V naší vesnici byl jen první stupeň, na druhý se dojíždělo do vedlejší vesnice. Jsme to měli pestrý

Offline Gatita
8657 příspěvků moje polička 24. října 2025 12:10

Evaeva Já myslím, že běžné děti, které nemají žádné potíže a mají pečující rodiče, nic už mimo MS doma drilovat nemusí. Takové děti mají doma pastelky, knížky, rodiče je vezmou na výlet, děti znají barvy, zvířata, dny v týdnu, umí si něco spočítat...

Já se starším synem doma taky nic nedělala. Ne že bych nechtěla, ale on to totálně bojkotoval a teda asi to ani moc nepotřeboval. I když pastelku držel jako kopyto, neuměl nic nakreslit a první básičku jsme učili horko těžko měsíc před zápisem. On tyto věci prostě odmítal dělat, nějaké písničky ho nezajímaly. Ale vnitřně jsem tušila, že problém nebude. Možná tak s psaním, ale paradoxě píše krasopisně. Ani paměť nemá špatnou, přestože jako malé dítě neuměl jedinou říkanku. Ptala jsem se ho, jak je možné, že v ČJ nedělá skoro žádné chyby v i/y, když v životě nepřečetl knihu a nemá to "nakoukané". Tvrdí, že si to pamatuje ze školy. 

Offline Anema
1298 příspěvků moje polička 24. října 2025 12:11

Zuzuli to jsou příšerný historky, ale pořád doufám, že tohle bylo za nás běžný a teď už jen výjimečný. I když výjimky pořád existují, viz zkušenost mé kamarádky. Tam se po vybraných dětech vozí neskutečně, ale zase jí i lidé ze školství řekli, že to není normální, a ředitelka školy, kam přestupuje, rovnou prosila, ať to dotáhne a pošle jim tam inspekci.

Offline Pinot Noir
29971 příspěvků moje polička 24. října 2025 12:12
Reakce na continuity:

Peklo zmrzlo.

Co tohle je za zadání? Jediná správná odpověď je nevíme a to je na X člověk, co to obhajuje "logickým" myšlením. 

​No hele, nedávno se tu podobného nesmyslu pár lidí zastávalo, že to podporuje myšlení a kreativitu. Mně to připadá jako stejný případ, opět nesmysl. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 24. října 2025 12:14

Gatita ano, vidím to taky tak. A i ta povinná školka by měla pomoct "běžným dětem neběžných rodičů". S těmi speciálními případy holt člověk trénovat musí, to je jasné.

Offline DruI
5593 příspěvků moje polička 24. října 2025 12:15

Zuzuli To je právě děsný jak moc závisí na tom, jakou učitelku dítě dostane.

Mně teď moje maminka vyčítá, že jsem dceru nenaučila slepě uznávat autoritu paní učitelky, ale já prostě nejsem schopná říct, že paní učitelka má vždycky pravdu a má se vždycky poslouchat na slovo, když si to sama nemyslím.

Offline Kokoska
35096 příspěvků moje polička 24. října 2025 12:18

Taky si nepamatuju, ze by behem prvniho stupne nekdo ze tridy zmizel. To az na gymplu v prvaku jednoho spoluzaka tak vydeptal matikar, ze kluk ty skoly nechal. 

A jak tady ctu to umi - neumi, tak mi to pripomina ten stary vtip, zapis v zakovske knizce:

Ucitelka: Vas syn nic neumi! - Otec: Proto ho posilam do skoly.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 24. října 2025 12:18

Pinot Noir zrovna tohle mi bylo jasné hned, protože ty slovní úlohy často nedávají smysl Myslím, že školní dítě by nezaváhalo