Gatita Elkonin a Maxík - bývají i skupinové lekce, my máme individuální. Elkonin je zaměřený na sluchové rozlišení a zpracování, hláskovou strukturu slov, Maxík je taková grafomotorika, příprava na školu.
Elkonin je super, za prvé u toho nejsem, takže mám každý týden 45 minut, kdy se po mně nic nechce, můžu si číst, nebo vyrábět trapná reelska na IG, nebo jenom čumět, za druhé to má od začátku výsledky. Začali počtem slabik ve slově, to mu šlo, tak to vzali hopem, pak se dělá rozlišení první hlásky ve slově, poslední hlásky, těch mezi a nakonec rozklad slova na hlásky. Je to vlastně opačný proces, než čtení, kdy se z hlásek skládá slovo. Mu to velmi pomáhá, má problém právě se sluchovým zpracováním a takový intenzivní trénink mu pomáhá. Neslyší rozdíl mezi Š, Č, Ž třeba, a po lekci Elkonina se to vždycky skokově zlepší. Hodně se to prolíná s tím, co máme dělat na logopedii a takhle mám zajištěných 45 minut, což je o dost víc, než naše celková logopedická práce za týden. Navíc pod dohledem odbornice, která krásně mluví, vyslovuje...a není máma, no. 
Maxík je horší, to máme jednou měsíčně, tam musím být být lekci přítomna, abych se naučila, co máme další měsíc DENNĚ dělat doma! Jsme na konci prvního měsíce, byla to taková sestava dýchání, cvičení na propojení hemisfér, uvědomění pravé a levé strany a nácviku držení tužky, a začátku psaní. Byla jsem k tomu trochu nedůvěřivá a věty o tom, jak s každým nádechem bereme sílu na další práci, které se mají pronášet, mi moc nejdou z pusy, ale ho to kupodivu baví, tak si říkám, že trénink sezení na zadku a poslouchání pokynů se hodí, a ty řádky teček má taky napsané každý den lépe.