letfenixa cvičit můžeš, ale jak si narostla už nezměníš. Toho růstu se právě využívá v dětství.
Vše o těhotenství a dětech
Karja moje kolegyně (z DDR) taky az v dospělosti zjistila, ze blbě stoji, protoze ma jednu nohu kratsi a taky by to tenkrat šlo srovnat, kdyz byla malá. Dokonce snad to tenkrat babička mame rikala, ze je malá křivá, ale nějak to zapadlo.
Ja vubec nevim, jestli jsou u nás nějací dobří fyzio. Když jsem mela problém s ramenem, tak jsem chodila. V té do be me bolelo i uvnitř kyčle. S víc, kdyz mi tam to raněno víc mordovali. I jsem to hlásila. Ale vtipně se všechno srovnalo po thajské masáži. Jedna kolegyně má strašný haluxy a strašný záda. Ta skolióza je vidět přes oblečení. Chodí dlouhodobě na recept na fyzio snad co 14 dní. Tak jsem se ptala, co jí doporučili na ty haluxy. A vyvalila na mě oči, že kvůli těm tam přece nechodí. (A ani nima nic nedělá, protože ty rovnici ponožky zkusila a bolelo to a cviky taky dělat nebude.)
Tabea prosím, co jsou to ty žaludy?
Lamicka žaludy jsou oprava haluxu od autocorrectu. Jdu na to. ![]()
Kdyby měla kolegyně (strašný) žalud(y), tak bych si moc přála to nevědět. ![]()
Just me bohužel s psychom.vývojem neporadím, ale myslím, že mateřství není v genech, je to spíš naučená dovednost. Pokud snacha neměla žádný dobrý vzor, ani třeba babičku, tetu... tak to nejspíš neumí. Taky jsme různí, mám kamarádku, která na plno věcí u dětí taky kašlala. Mrzí mě, že tohle řešíš. Mně se to u kamarádky taky nelíbilo a to to nebyla rodina.
Tabeajá mám jednu nohu kratší, ví se to od dětství, ale tehdy se s tím nic nedělalo - možná ani nevěděli, že s tim něco dělat jde?
I fyzioterapie se vyvíjí. to co víme dnes, jsme před 40 lety netušili.
Evaeva ja vim, taky jsem nebyla nadsena, ze syn sedel/lezl/stal asi behem mesice. Sice technicky asi spravne, ale zacal chodit strasne brzo. Nicmene zatim jsem nezaznamenala jakekoli problemy, je to takovy zivy, mrstny kluk, co je vecne v pohybu. Mimino se taky zda ok, toho fyzio ani nevidel, tak jsem to neurgovala.
kdyz jsem byla s tím raněnému ortopeda, tak mě položil na lehátko, nějak mi pomačkal zada, pak nějak zakroužil nohou a zatáhl. Pak se zas podíval, nebyl sokojenej, ze mi ji moc prodloužil a zas to napravoval. Vubec jsem to nestíhala, protoze to tam šlo strašně rychle. Ale na kortikoidovou injekci taky došlo, kdyz jsem měla jít příště na další, tak jsem to odvolala, protože jsem neviděla přínos.
Joszrovna sed, lezení a stoj přicházejí najednou. Ale vím, co myslíš, ne každý to udělá v šestém měsíci jako náš poslední exemplář ![]()
Just me
moc držím palce. DMO se snad nepotvrdí.
monis hezký! Nošení nejrůznějších klád frčí i u nás, to člověk najednou kouká, kolik ještě mají síly ![]()
My taky výletujeme. Dneska Úholičky - Levý Hradec a neplánovaně i zpět. Kočár je sice náš věrný společník, ale už to tolik neprožíváme. Proti nám šli s terénním a prý vypadá to trochu jako challange. My si ani nevšimli
Akorát nevím, jestli se to kvůli těm deseti minutám spánku vyplatilo
Na levém Hradci si kluci oběhli pátračku, dali jsme si kafe v krásné zahradní kavárně a ještě si dostatečně pohráli v cíli na hřišti.

Ve středu jsme šli z Běchovic do Hostavic. To je příjemná procházka i pro méně otrlé majitele kočárků. Po cestě je asi osm hřišť, v počernickém pivovaru výborně vaří a v cíli je příjemná kavárna. Druhá půlka prázdnin se vydařila, konečně jsme si užili slunce.

Evaeva ta kavárna na Levým Hradci je nej, my tam přesně takhle loni byli, svestkovna a kavárna pak
Potrefenáhusa to teda je! My švestkovnou končili, směrem tam jsme ji záměrně minuli. Příště to dáme i se stříbrníkem a maxihoupačkou. Na podzim je to tam krásné, ideální lokalita s těmi barevnými stromy.
Evaeva ach, tam to milujeme a je to tam krásný úplně celý rok. Na švestkovně v tom altánu je velké ohniště i s komínem, dají se tam péct buřty a hadi z kynutého těsta ![]()
My jsme dneska chodili nad Kyjemi/Hostavicemi, k rozhledně Doubravce. A pak až se stmívalo dolů na kyjský hřbitov, muž tam má oboje prarodiče a několik praprarodičů ![]()

dzizisketa my Doubravku už kvůli tmě nestihli, musíme tam ještě jednou.
Gatita Všechno, co popisuješ - predilekce, hypotonie, dráždivost apod. je mimochodem úplně typické pro děti s blokádami. Můžu se zeptat - bylo to u toho mladšího? Vím, že jsi psala, že toho teď dost řešíte. Ono to totiž může teoreticky souviset. Ty neřešený blokády z dětství můžou být příčinou spousty problémů, včetně různých obtíží fyzických i psychických, může se to projevovat jako poruchy řeči, učení, psychické obtíže a hodně dalších věcí. Mě to hrozně fascinuje, a zároveň mě mrzí, že se o tom tak málo ví, protože to ovlivňuje životní pohodu moc a moc.
Všem vám ty krásný výlety závidím, vypadá to z fotek úplně idylicky.
My jsme chtěli taky na výlet, a já tu místo toho dneska polehávám s bolestí hlavy a nízkým tlakem.
Do tý kavárny v Levým Hradci se chystám už roky a pořád nic, no snad to nejpozději příští rok prolomím![]()
Len já myslím, že to tam bude fajn i v zimě, třeba na svařák
Příští víkend je tam nějaká akce pro děti.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí