Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Potrefenáhusa
38941 příspěvků moje polička 06. listopadu 2025 05:02

JankaM deti maj od léta taky pax a můžu doporučit, ovšem každá má dvě 50. Dole maj v každým tom sloupci čtyři šuplíky, kde maj složeny za sebou vsechno, trička, legíny, kalhoty i šaty, ja uz na sebe nic neskládám. pak v jednom police az nahoru, kde jsou v plasttovych úložných boxech na zip sezonní veci a veci po starsi pro mladsi, v tom druhym komínu je tyč na ramínka na ty mikiny a bundy

foto z procesu zabydlování 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 06. listopadu 2025 07:32

Potrefenáhusa bundy tam kluci nemají, ale jinak se vlezli do té jedné 50. Na víc nebylo místo.

Legíny mají taky na stojáka, ale třeba mikiny nebo kalhoty ne.

Offline Potrefenáhusa
38941 příspěvků moje polička 06. listopadu 2025 07:37

Evaeva my tam máme i některý naše věci, věci na plavání, děti osušky a ručníky a něco je i volný, ale to počítám, že se zaplní rychle, až budou starší 

jejich aktivně nošený oblečení je všechno v těch šuplících, i ty kalhoty, ale těch máme málo, zatím se branej (ale ja mam i svoje džíny v krabici poskládaný za sebou) 

Offline dzizisketa
9006 příspěvků moje polička 06. listopadu 2025 08:02

My šli včera na lampionový průvod se školou, pak bylo ještě setkání u občerstvení na zahradě, a když jsme se vraceli, tak Šárka povídá "co to je za světýlka?" Já:"Sousední panelák." Šárka: "Já ho vůbec nevidím!"

A Rosťa ráno při vybírání oblečení povídá "vezmu si to bažinové tričko", tak se podívám, jaké myslí, a bylo takové tmavší khaki. Bažinové

Offline monis
1613 příspěvků moje polička 06. listopadu 2025 08:13

Potrefenáhusa my mame pro deti taky pax, akorat se mi vic osvedcily ty siroke dratene kose pres celou sirku skrine. V horni casti mame taky policku a sezoni obleceni a ve stredu raminka. Musim rict, ze jim tu skrin zavidim. Svoji mam na miru od truhlare a je mnohem horsi (pax jsme resili az x let potom). Uprimne uvazuju, ze tam ten pax program nejak dobastlim dodatecne...

Offline Potrefenáhusa
38941 příspěvků moje polička 06. listopadu 2025 08:38

monis ja ty drátěný koše na celou šířku měla v Praze a přišlo mi to horší na manipulaci i na udržování systému a pořádku, takhle kdyžtak snad rozhrabou jenom něco? 
nam ty úložný prostory zoufale chybej, ja mám starou secesní skříň a prádelník, muž skrin, co sám vyráběl, takze se ji odmítá vzdát, ale co si budem, pax by byl lepší

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 06. listopadu 2025 09:10

Potrefenáhusa já hlavně chtěla, aby měl každý svoji skříň, svoje šuplíky... Oni mají taky všechno v těch pěti šuplících jako u vás. Ale to skládání tepláků nebo mikin na stojáka podle mě zabere více místa a není tam takový benefit jako u triček a pyžam. 

Trochu mě štve, že ten pax nemá úplné plnovýsuvy, že tam je těch pár cm schovaných.

Offline Myrtila
5368 příspěvků moje polička 06. listopadu 2025 09:11

My jsme si dali pax do ložnice, muž to bral jako takovou opravdu nouzovku, on by nejradši všechno z masivu, ale nakonec ho to přesvědčilo časem, jak je to celé takové praktické. Mně to teda vyhovuje moc hned od začátku. 
Teď pomalu začínáme přemýšlet nad zařízením pokojíčku pro staršího, zatím tam má jenom dočasnou postel a na zemi lego a bohužel pax se tam nevleze, protože je to pod šikminou, ale myslím, že cokoli tam vymyslíme, tak bude dražší a horší na používání. Tak během následujícího roku bychom to měli nějak vyřešit. 

Offline Potrefenáhusa
38941 příspěvků moje polička 06. listopadu 2025 09:24

Evaeva mne to prijde takovy hodne přehledný za sebou, i to tam dobre drží, ja uz jsem zvykla tak skládat uplne všechno 

Myrtila to místo je takový problematicky i u nas, ted začínáme řešit psací stůl (je mi jasný, ze nejspis moc pouzivanej nebude, ale rada bych, aby to místo uz mela, az půjde do školy ) 

Offline Potrefenáhusa
38941 příspěvků moje polička 06. listopadu 2025 09:26
Reakce na Evaeva:

Potrefenáhusa já hlavně chtěla, aby měl každý svoji skříň, svoje šuplíky... ​

to jsem přesně chtěla taky, i tak vidím v živých barvách, jak se u toho strkaj a bouchaj se těma dverma uprostřed ...

Offline Myrtila
5368 příspěvků moje polička 06. listopadu 2025 09:37

Potrefenáhusa No, taky si myslím, že pořídíme ergonomický stůl a židli a syn bude stejně mastit úkoly u muže v pracovně už tam pomalu přesouvá tvořeníčko od svého ikea stolečku. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 06. listopadu 2025 09:41

Potrefenáhusa stoly jsou u nás naprosto nezbytné, mají je pěkně všichni tři vedle sebe. Ale to je asi tím, jak máme všechno v jednom patře

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 06. listopadu 2025 09:43

Myrtila pod šikminu se dá vyskládat ta platsa, ale ta není zdaleka tak dobrá jako pax. Ale truhláři ti klidně udělají korpus na ty pax šuplíky a tyhle věci 

Offline Potrefenáhusa
38941 příspěvků moje polička 06. listopadu 2025 09:46

Evaeva jo, u nás je ten pokoj zatím jen na spaní a na oblečení, jinak zijem v obejvaku a u kuchynskyho  stolu 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 06. listopadu 2025 09:49

Potrefenáhusa starší byl vždycky takový individualista, takže ten si ke stolu kolikrát zalezl i v těch dvou sám. A ti dva jdou za ním, že jo. Navíc tam teď mají ty šuplíky na svoje poklady, to hojně využívají. 

Ale myslím, že je to může být fajn i u vás, ono se na ty úkoly hodí mít klidné místo, když bude třeba malá ochotná hrát si s tátou dole. U nás to teda úplně nefunguje, kolikrát mu bráchové skoro sedí na stole

Offline DruI
5593 příspěvků moje polička 06. listopadu 2025 10:06

Evaeva Dcera nejradši píše úkoly na zemi a to pak mladší samozřejmě nejradši sedí přímo na tom úkolu ;)

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 06. listopadu 2025 10:16
Offline continuity
43318 příspěvků moje polička 06. listopadu 2025 10:20

Já jsem zastánce vyhrazeného pracovního koutu, kde má to dítě především klid. Takže úderem nástupu do školy vyfasovala každá stůl. 

Cca první stupeň psaly úkoly v pokojíčku na stole, ale zkraje jsem tam seděla s nima. Pak nastalo dlouhé období, kdy se celá příprava do školy přesunula do postele. Starší se po několika letech vrátila zpět ke stolu, protože sedi u počítače. Mladší ho má aktuálně zasypán hromadou všeho a rýsuje na té posteli. Vyhlížím lepší zítřky i u tohoto dítěte. 

Offline Mohučanka
7364 příspěvků moje polička 06. listopadu 2025 10:22

Evaeva stoly jsou naprosto nezbytné i u nás, ale řekla bych, že u svého psacího stolu dcera nenapsala za ty dva roky a pár měsíců ani jediný úkol

Zato si ho velmi dobře dokáže zanést bincem. Když jsme uklízeli kvůli stěhování palandy a čištění koberce, našla jsem v takovém tom šuplíčku na vedení kabelů mech a sliz

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 06. listopadu 2025 10:24

Mohučanka věřím, naprosto