Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Karja
44796 příspěvků moje polička 08. listopadu 2025 08:36

MPLee continuity moje toho mají na cely list letos, včetně tabletu a mobilu. Ale ony běžne třeba něco nedostanou nebo něco navíc, ony vědí, že Ježíšek to ještě promýšlí, co je takhle pro děti vhodné. Vždycky nejvíc odvareny jsou z toho, co neměly napsáno a líbí se jim to....,,aha, tak on věděl, že se mi tohle bude líbit a budu si s tím hrát,,:D:D

Offline continuity
43317 příspěvků moje polička 08. listopadu 2025 08:45

Karjanavíc něco dostaly samozřejmě vždy, možná proto tak lehce prošly ty tři místa. Jeden rok starší jedno dokonce "půjčila" mladší.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 08. listopadu 2025 08:59

MPLee moje ségra jednou polepila celý sešítek výstřižky z katalogů

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 08. listopadu 2025 09:01

Karja kluci si toho moc nepíšou. Vlastně opravdový dopis dělali akorát loni, ale i když tam bylo pár věcí, všechno nedostali. Přesně, Ježíšek to promýšlí.

Offline MPLee
3042 příspěvků moje polička 08. listopadu 2025 09:05

continuityja jim zatim vDycky dala jeden a5 sesit a malovali do nej. Jsou mali, na list neuki namalovat vic veci a takhle pak ty sesity schovavam do krabice a az prestanou verit na jeziska, muze byt vtipny se podivat, co si kdy prali. Nikdy nedostali vsechno, ale ta prani byla rozumna. Loni to byly lyze, kombineza na lyze, dort, lego... predloni plysova lama a lanovka do pokojicku. Letos vede kadici plamenak a nejaky hnusny plysak v kouzelnem kotliku za 2,5k a k tomu samozrejme lego. 

Offline Muslik
577 příspěvků moje polička 08. listopadu 2025 09:59

U nas vanoce zatím vypadají nalevno, cerstve ctyrleta chce "barevný vlas". Ehm, co to je, jsem pochopila az kdyz jsem tuhle blbost viděla nekde v Tedi za 50kc nebo kolik. Kde na to prisla, netusim. Že si od Ježíška muze přát víc věcí netusi a rada ji v tom nadále nechám. 

Offline Potrefenáhusa
38941 příspěvků moje polička 08. listopadu 2025 10:49

Muslik jestli to jsou ty barevný copy, tak to nosí i tříletý holky u mladší ve školce 

Offline dzizisketa
9006 příspěvků moje polička 08. listopadu 2025 12:54

Rosťa se přiznal, že ho baví čtení, doufám, že mu to vydrží a budu mít doma společníka v knihomolství.

Offline Potrefenáhusa
38941 příspěvků moje polička 08. listopadu 2025 13:06
Offline barbucha blogger
35989 příspěvků moje polička 08. listopadu 2025 13:35
Reakce na dzizisketa:

Rosťa se přiznal, že ho baví čtení, doufám, že mu to vydrží a budu mít doma společníka v knihomolství.

​To je super!

Já si vždycky přála potomka (jakýkoliv generace) jako jsme byli my, co nám rodiče museli trhat knihu z ruky a zakazovat!! čtení po nocích... Zatím to teda dopadlo akorát tak, že se jim z ruky trhal mobil Tak ještě je šance s dvojčatama, ale moc tomu nedávám. 

Offline dorota
1231 příspěvků moje polička 08. listopadu 2025 13:53

dzizisketa To je super. Mám synovcov (jeden má 10 rokov, druhý 8), ktorých čítanie zatiaľ baví. Na víkendovú návštevu si prinesú aj zo dve knihy. Obaja už tento rok prečítali viac ako 50 kníh, dúfam, že im to vydrží čo najdlhšie. Veľmi ma to teší. A tiež to, že pred 4 rokmi sa k čítaniu vrátila aj moja mama (70+), namiesto pozerania TV po večeroch teraz číta knihy a lúšti krížovky, akurát včera som s ňou bola v knižnici zobrať nové knihy na čítanie.

Offline continuity
43317 příspěvků moje polička 08. listopadu 2025 14:10

MPLee no tak u nás dostali arch papíru velikosti A4 od vždy a když tam nezvládly namalovat víc věcí, dobře i tak. musím se podívat na ty první dopisy. Šlo mi o o to, aby se naučily ta přání trochu revidovat sami, než aby to za ne dělal nekdo jinej.

Offline MPLee
3042 příspěvků moje polička 08. listopadu 2025 15:33

continuity tak u nas loni "psaly" deti ve veku cerstve 2 a necele 4 roky. To se po nich chce tezko. Ale uz loni si dcera sice namalovala asi 10 veci, ale k 3 co chtela nejvic pak udelala hvezdicky. Jak televizi nemame, v obchodaku byli asi 5x za zivot, tak moc nevedela co si prat. Ted uz chodi na mavstevy ke spoluzakum, obcas vidi u nich nejakou reklamu nebo nejakou hracku co ji zaujme, ted ma ten katalog... tak si nechala sepsat na papir seznam a kdyz videla, ze tam je 22 veci, tak hned sama rekla, ze to je moc a ze si napise treba 10. Tak ted postupne chodi a skrta. 
Cerstve 3 lety si tam krouzkuje uplne bez rozmyslu, sle ten to ani neumi namalovat, tak jsem v klidu

Offline continuity
43317 příspěvků moje polička 08. listopadu 2025 16:00

MPLeejá vím, že se tomu těžko věří, ale moje děti taky kdysi měly 2  a 4 roky

Dělejte jak umíte, já jen, že znám pubertaky, kteří neváhají napsat si k Ježíšku o jabko, koženou bundu a značkové tenisky. Tomu jsem se chtěla dost vyhnout a nějak se mi to i povedlo. 

Offline Potrefenáhusa
38941 příspěvků moje polička 08. listopadu 2025 16:21

Mne ty jejich prani přijdou furt takovy pro ne abstraktní, ze vzdycky v tu chvíli něco plácnou a druhej den uz o tom nevi. Starsi teda uz asi mesic mluvi o tom, ze az bude mit svatek, pujde do hračkářství a vybere si tam nejakyho plyšáka, ale nejaky kloudný vánoční nápady z nich jeste nevypadly 

Offline Myrtila
5368 příspěvků moje polička 08. listopadu 2025 16:37

MPLee My synovi běžně bereme v hračkářství katalog lega, on si v tom listuje jako v časopisu a taky samozřejmě všechno potřebuje Tak mu vždycky říkám, ať si to dobře pamatuje, že pak něco z toho může namalovat do dopisu pro Ježíška a Ježíšek z toho třeba něco vybere. Takže rok listuje a prohlíží a pak si na to obvykle už ani nevzpomene a dostane lego podle našeho výběru.

Offline continuity
43317 příspěvků moje polička 08. listopadu 2025 16:43

Potrefenáhusajá jsem měla jedno dítě, které se rozhodlo už červenci a to druhé, které nevědělo ještě posledního listopadu. U nás se dopis měnil za adventní kalendář, takže to musela nějak sepsat. 

Člověk s nima mluví, takže nějak tuší, blbý bylo, když já už jsem měla dárky nakoupené a něco z nich vypadlo až pak.

Letos už mám taky prakticky hotovo, ještě bych potřebovala něco pro mladší, ale fakt nevím.... takže jestli z ni vypadne nějaké rozumné přání, tak to ještě zrealizuji.

Ona sama neví. u nás letos teda neví nikdo nebo je to z říše snů. 

Offline Karja
44796 příspěvků moje polička 08. listopadu 2025 16:46
Reakce na continuity:

MPLeejá vím, že se tomu těžko věří, ale moje děti taky kdysi měly 2  a 4 roky

Dělejte jak umíte, já jen, že znám pubertaky, kteří neváhají napsat si k Ježíšku o jabko, koženou bundu a značkové tenisky. Tomu jsem se chtěla dost vyhnout a nějak se mi to i povedlo. 

​Tak to nedostanou a příští rok to zkusej znovu;-). Já bych zas nerada, kdyby si to zrevidovaly na 4 veci, co fakt stojej za nic a vyhodnotila bych, že darovat z toho se dá jen jedna. Já myslím, že ty děti od předškolního. veku stejně pak vedej, co je reálné dostat, nebo jestli malamala doufá v tablet a mobil, tak to má blbý trochu;-)

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 08. listopadu 2025 17:24

Karja jako z mých dětí většinou skoro nic nevypadne, Ježíškovi psaly zatím jednou. Tyhle větší přání jako mobil ještě nemají, letos chtějí akorát beyblade. Víc věcí mi navíc vůbec nepřijde marných, aspoň si můžeš vybrat ty přijatelné. Jestli si v 15 napíšou o dárky za deset tisíc se podle mě nerozhoduje v pěti, kdy vůbec netuší 

Offline MPLee
3042 příspěvků moje polička 08. listopadu 2025 18:54

continuity jo tak ja nevim, jak dlouho tento system mate :-) Treba u me kamaradky psala dcera az loni,  kdyz byla ve 2. Tride. Do te doby nepsala... Me vlastne nevadi, ze si napise 15 veci, kdyz stejne minimalne 8 musim vymyslet a hned v lednu ma narozeniny. Spis mi prislo vtipny, jak s katalogem najednou zmenila uplne zamereni tech darku. 
ja si celou zakladku a stredni, dokud jsme prani psali, psala o ziveho ponika/psa/lamu, s jistotou, ze ho nedostanu ale prani to bylo, tak jsem to tam psala. A vlastne se mi asi i vic libi, ze maji napsanych treba 10 veci a nevedi, co z toho dostanou, ze to neni uplne nakupni seznam a zustava nejaky moment prekvapeni. Ale nemusi to vyhovovat vsem detem a samozrejme to bude jine u 3 leteho a 13 leteho skromnost tvych holek se mi ale moc libi! 

Karja u nas ten tablet letos bude, protoze nemame telelevizi, svuj telefon a pocitac jim pujcovat nechci a do ipadu 1.generace, co mame doma uz nejde vubec nic stahnout. Ale bojim se, ze to prinese spis mrzeni, ze ho nebudou mit k dispozici neomezene, ani kdyz bude jejich pak dostanou oba bezky, kazdy jedno leo, spolu albi globus a knizku, kazdy jednu hru... A teda asi budu muset sehnat kadiciho plamenaka, syn uz 2 dny nemluvi o nicem jinem. Treba ho to jeste prejde, ale hrozi, ze ne

Pinot Noir co jste to kdysi kupovali za interaktivniho plysaka? Nejakyho krecka?