Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Pinot Noir
29970 příspěvků moje polička 12. listopadu 2025 20:01

Makara no já bych potřebovala vstupenku do školy, kam chodí jeho brácha, myslela jsem, že by mu to mohlo pomoci, když se nepředvede u "přijímeček", ale asi nic teda.

Offline Karja
44796 příspěvků moje polička 12. listopadu 2025 20:23

Pinot Noir Držím palce, on vždycky překvapí nakonec;-). Mně to z toho popisu první tridy přišlo takové náročné, jako náročnější než běžná základka, tolik čtení, odpolední výuka a tak, nějak jsem právě myslela, že pro Víkiho zvazujete ještě něco jiného;-)

Offline Karja
44796 příspěvků moje polička 12. listopadu 2025 20:36

Jo jinak kdo si říkal, že je u nás nějaký klid a mír. Tak není, nebo vlastně možná bude víc vlastně. Dcera už absolvovala první hodinu náboženství, domluvila si to sama a já se to dozvěděla ex post, jen mám te paní smskou potvrdit souhlas.....Těma angličtina se také otevřelo ,,zkusila jsem si to a je to prostě blbý, prostě chci odhlásit,,. Já jako myslím, že když se teda přihlásila na to náboženství, že si dokáže odhlásit z angličtiny, že vlastně ani nevím proč to diskutuju. 

Offline Pinot Noir
29970 příspěvků moje polička 12. listopadu 2025 20:37

Karja první volba je speciální škola, ale šance na přijetí je loterie, z uchazečů se bude losovat, 7 dětí z minimálně 50. Pokud by se dostal do Ríšovy a domluvili bychom se s ředitelkou na nějaké podpoře, nebo úlevám (budu s ní mít na to téma schůzku), tak by druhá volba byla tahle škola. Je náročná, ale je to pořád malá škola, jsme tam platícím klientem a on teď žije v tom, že půjde na stejnou školu jako brácha, takže nástup by byl pro něj jednodušší. Když to neklapne, tak už nám zbývá jen spádová ZŠ, monstrum s pěti třídami po 28 dětech v každém ročníku. 

Offline Karja
44796 příspěvků moje polička 12. listopadu 2025 20:38

Pinot Noir no to máš pravdu, tam by ten individuální přístup byl lepsi, budu vám držet palce moc na ty první dvě varianty;-)

Offline Pinot Noir
29970 příspěvků moje polička 12. listopadu 2025 20:41

Karja on navíc podle mě nebude mít problém s čtením, matikou, ani angličtinou, on bude mít daleko větší problém se šatnami, kde je najednou 200 lidí. 

Offline Aranel
6649 příspěvků moje polička 12. listopadu 2025 20:41

Evaeva Já bych to nosítko možná brala...

Offline Karja
44796 příspěvků moje polička 12. listopadu 2025 20:47

Pinot Noir Jj, to máš rozhodně pravdu

Offline Pinot Noir
29970 příspěvků moje polička 12. listopadu 2025 20:50

A ještě se samozřejmě pořád dívám po dalších školách, tak kdybyste měli info o nějaké zázračné škole pro inteligentní dysfatiky, sem s tipy!

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 12. listopadu 2025 21:00

Potrefenáhusa no mimino má taky 26, aspoň doufám, že mu ty zimní 26, co máme doma 14 dní, ještě budou

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 12. listopadu 2025 21:06

Pinot Noir nedělají v té vaší spádové nějaké akce pro prvňáčky? Že by poznal to prostředí? Samozřejmě ty dvě varianty jsou lepší a budu držet palce, ať se zadaří. Je otázka, jestli by to opravdu byl takový problém ta velikost, přijde mi, že ty děti na prvním stupni vlastně "žijí" jen v té své třídě, do jídelny je vodí, družinářka je tam s nimi, dokonce jim krájí maso... Ale samozřejmě nevím, jestli ta vaše spádová škola je vůbec schopná mu poskytnout potřebnou podporu, protože bez té to určitě nepůjde.

Offline DruI
5593 příspěvků moje polička 12. listopadu 2025 21:17

Evaeva No, já si myslím, že zas tak moc jen ve své třídě nežijou. Ráno se v šatnách musej prodírat mezi ostatníma dětma, na naší spádovce nemohli rodiče po prvním dni ani do šaten a po prvním týdnu už děti musely chodit sami, na angličtinu byli dělení a do té druhé třídy taky přecházely sami. Ta školní jídelna je prostě z podstaty velkej a rušnej provoz i když je tam s tebou družinářka a pak když jde dítě z družiny, tak jde do šatny taky samo.

Pinot Noir Já bych vám přála, aby vyšla ta Ríšovo škola a bylo to to správné řešení. Jinak bych alespoň obhlédla okolí, jestli někde v okolí nemáte školu, kde je první stupeň třeba v samostatné budově, aby to nebyl takový velikostní masakr. My tu třeba jednu, kde je první a druhá třída ve vlastním pavilonu máme.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 12. listopadu 2025 21:23

DruI menší škola by byla samozřejmě lepší. Jen jsem chtěla trochu zmírnit obavy. My tu pořád máme i jednu prvostupňovou státní ZŠ, bývalo jich víc. To je určitě o něčem jiném.

Na aj jsou u nás dělení až v druhé třídě a ohledně vyzvedávání je otázka, jestli třeba neumožní dohodnout jiný režim. Já si myslím, že nakonec bude stejně klíčová ochota té školy to s Vikym zvládnout ku jeho prospěchu.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 12. listopadu 2025 21:23

Aranel máš sz

Offline Karja
44796 příspěvků moje polička 12. listopadu 2025 21:36

Dostala jsem v pondělí od dcery takové přáníčko s bonbonem...tak jsem ji děkovala a říkám jí, to je lakavej bonbon, kde jsi ho vzala a ona, že měla Daša narozeniny a dala jim ho. To je paní uklízečka, uklízí ve škole i ve školce a pak mi potvrdila i mladší, že dala všem dětem bonbon....to vychází na pět plných tříd deti, to mi přišlo fakt hezké;-). 

Offline Pinot Noir
29970 příspěvků moje polička 12. listopadu 2025 21:36

DruI u nás je taky škola rozdělená, mladší děti, ale nevím, kolik ročníků, jsou v nové budově. Je to tam moc hezké, zápis jsem tam absolvovala už dvakrát, potkali jsme milé učitelky. Jako průšvih to vůbec nemusí být, stejně záleží, na koho narazí, takže zdejší ZŠ předem neodsuzuju, jen se mi zkrátka malá soukromá, navíc s oběma dětma na jednom místě, líbí víc a speciální škola přímo pro jeho poruchu úplně nejvíc. V té je to teda opravdu ale otázka loterie.

Offline Gatita
8656 příspěvků moje polička 12. listopadu 2025 21:42

Pinot Noir ja ti napíšu sz, jo? 

Offline Pinot Noir
29970 příspěvků moje polička 12. listopadu 2025 21:43

Gatita jasně 

Offline DruI
5593 příspěvků moje polička 12. listopadu 2025 21:57

Pinot Noir Jasně, stejně je to jak píše Eva hlavně o ochotě školy s ním pracovat. Ale fakt bych mu přála, aby se dostal k dobré učitelce a do vstřícného kolektivu.

Offline letfenixa
10919 příspěvků moje polička 13. listopadu 2025 06:37

DruI to je zvláštne, u nás musia učitelia chodiť po žiakov a odvádzať ich až do 9.ročníka.