Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Potrefenáhusa
38941 příspěvků moje polička 13. listopadu 2025 09:52

Evaeva však jo, dneska dostala misku piškotů, ale to by fakt musela vstávat nevim kdy, aby šlo normálně snídat, to většinou nestíháme ani se starsi, když chodej pozdejc, ony navrch potrebujou bejt chvíli vzhůru, aby neco snědly, takže často stejne jedi až v tý školce 

mne na tý cestě nejvíc vadí to řízení, uz sedět ve vlaku je pak pohoda 

starsi ted byla 3 dny doma s nejakou nemocí, tak dneska v práci to je vyloženě za odměnu

Offline Karja
44796 příspěvků moje polička 13. listopadu 2025 09:57

rasaNori Máš to vejce nějak okouknuté, jestli je to fakt hodně hodně dobrý pro už ty sedmileté děti? Oni na webu píšou od 5 let, tak asi jo. Já musim vyložit fakt nějakou bombu místo toho telefonu, ona je přesvědčená, že ho dostane...

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 13. listopadu 2025 09:58

Potrefenáhusa no vidíš, mně se bude stýskat. Teď mám navíc dvě volná dopoledne týdně, když se zadaří. Nebudu lhát, po tom se mi bude stýskat nejvíc Ale beze srandy, režim, kdy jsou děti dvakrát týdně doma, a třikrát v instituci (a já mám třeba jedno dopoledne volno), by mi dlouhodobě vyhovoval. Akorát to není shodné s nějakou pracovní seberealizací

Offline Karja
44796 příspěvků moje polička 13. listopadu 2025 09:59

Potrefenáhusa Tak to zvládáte dobře, je fakt, že jak člověk ví, že v té školce dostanou v 9 svačinu, nemusí ty snídaně tak hrotit;). Tak jen tak dál! Ted mi říkala kámoška, že dostala jeden den v kanclu a zbytek má HO, ty jo, ve velkém uřadě zkostnatělém, hustý jako svět:D:D:D

Offline continuity
43317 příspěvků moje polička 13. listopadu 2025 10:00

Karjazávisí jaké je to o dítě, mladší byla taková hodně plyšáková a ňuňací, ta ho dostala určitě až ve škole. Starší by ho neocenila ani v pěti. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 13. listopadu 2025 10:02

Potrefenáhusa já myslím, že kluci by měli hlad. Oni jsou zvyklí snídat, i toho snědí docela dost, ale mladšímu to prostě strašně trvá. Dneska jedl tak dlouho, že jsem si myslela, že ho muž nechal dýl spát, když jsem vstala. Starší je v pohodě, vypravuje se celkem rychle, do školy navíc běží (nemusí, chodí brzy)Jsem zvědavá na mladšího příští rok, to bude jiné kafe.

Offline Karja
44796 příspěvků moje polička 13. listopadu 2025 10:02

continuity jj, ona je v hračkách ještě takové dítě, normálně si ještě vytáhne panenku a jedou v kočárku na výlet;)

Offline Potrefenáhusa
38941 příspěvků moje polička 13. listopadu 2025 10:09

Evaeva

ja u toho musela neco delat do prace, to zas ne, ze bysme si 3 dny stavěly lego a koukaly na pohádky, až takový terno to nebylo 

Offline continuity
43317 příspěvků moje polička 13. listopadu 2025 10:20

Karja no to by mohlo klapnout. 

Nechceš se podívat po nějakých dětských tabletech? Za mých dětí byly takové jednoduché udělatka, bylo tam pár edukativnich aplikaci, bylo to nerozbitné a nestalo to moc peněz. 

Offline DruI
5593 příspěvků moje polička 13. listopadu 2025 10:21

Potrefenáhusa Já taky potřebuju bejt chvilku vzhůru, abych něco snědla, takže já snídám až když se vrátím domů než začnu pracovat. A teda děti to mají stejně, takže je oba krmím po ránu jogurtem, aby snědli alespoň něco.

Offline Jos
příspěvků moje polička 13. listopadu 2025 10:22

continuity no me poliva pot uz ted. Abych vcas zaparkovala, dovedla dite do skolky a sama byla tak cca 7.15 na hlaseni (s ulevou tech 15min) tak musime vyrazet z domu 6.20. A to nevim, kam do skoly dam starsiho. Doufam, ze druzina bude kdyztak uz od 6.30. Samozrejme se nejak prostridame s muzem, nekdy nas hodi autem vsechny apod. Ale nebude to vzdy. Nastesti uz ted trenuju, ve skolce si preji dochazku do 8hod, tak vozim syna tak na 7.30. A nejak to i s miminem zvladame, akorat u skolky se smi parkovat jen chvilku a ne cely den, jak bych do budoucna potrebovala. 

Offline Jos
příspěvků moje polička 13. listopadu 2025 10:26

Evaeva no ja planuju chodit max na 3dny v tydnu. A sluzby treba spis patky nebo tak. Denodenne se dvema detma a domacnosti....nejsem superman. Dokonce jsem i premyslela, jak by to bylo v Praze. No a asi bych si tolik nepomohla. Skola/skolka sice bliz (pokud bych dala spadovou, coz tady u nas bych tolik nechtela), ale pracoviste nejblizsi aspon 40min mhd a jine nemocnice mnohem dal. A ty kolony, tady je to pohoda. 

Offline Karja
44796 příspěvků moje polička 13. listopadu 2025 10:29

continuity asi ani ne, ona tablet moc nezná, moc děti v okolí to nemají, takže po tom neprahne a na takové to "klidné" hraní si ona hodně vyrábí, kreslí a tak...ona chce ten telefon prostě na whatsapp, youtube, fotky, videa, to bych tím dětským tabletem stejně moc nezaplácla. Ale řekla bych, že má na tyto kratochvíle ještě chvíli čas.

Offline continuity
43317 příspěvků moje polička 13. listopadu 2025 10:30

Karja no to rozhodně. 

Offline Janulik03
20347 příspěvků moje polička 13. listopadu 2025 10:31

letfenixatak to si neviem predstaviť, naši ôsmaci chodia po škole sami , myslím že iba na tréning idú hromadne.

A prváčka neviem, musím sa spýtať, 

Offline dzizisketa
9006 příspěvků moje polička 13. listopadu 2025 10:45

U nás se vstává v šest, odchod 6.45 až 6.50 (ráno vodí muž, já už jsem v tuhle dobu v práci). Hladové jsou děti hned po probuzení, často hlásí už při slezu z postýlek, že mají hlad. 

Offline letfenixa
10919 příspěvků moje polička 13. listopadu 2025 11:09

dzizisketa detto, až teda na to, že vodim ja.

Offline 711990
18326 příspěvků moje polička 13. listopadu 2025 11:23

moora ja sem tenhle tvuj trik uz mnohokrat vyuzila! 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 13. listopadu 2025 11:35

Potrefenáhusa závisí, co znamená něco. Ti dva starší si docela vyhráli, takže hodinu přes den, hodinu po obědě a hodinu až dvě večer jsem dala. Ale museli tu být oba. S mimiňákem si to neumím představit ten míň spí a s nimi se tolik nezabaví. A hlavně, jakmile zmerčí, že sedím u počítače, je konec.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 13. listopadu 2025 11:40

Jos to bych musela chodit na celý den, to by tak tři dny šly. Ale do toho se mi nechce, takže spíš budu pracovat každý den, ale míň. No uvidíme, zatím jsem odložila i ten jeden den, ale na ty volná dopoledne si nechci moc zvykat (ne, že by tu nebylo, co dělat)

Ale příští rok už budou oba starší ve škole, takže těžko budou dva dny doma, že jo. A s jedním to trochu ztrácí pointu.