Dcera má teď ve 3. třídě na etiku ředitelku (lehce před důchodem) a říká, že o hodinách dělají tolik poznámek, že je bolí ruka. Její kamarádka už popsala sešit do konce. Ted psali písemku z křesťanství, tak jsem jí z toho zkoušela. Poznámky jsou na strašný memorování, jak mají křesťané při modtlitbě polohu hlavy (sklopenou, pohled před sebe, pohled vzhůru), jak mají ruce (sepjaté, vztyčené, položené přes sebe), tělo - klek, stoj, sed. Stvoření země, církevní charitativní organizace, ... A tímhle stylem je pak i písemka. Ale to jsem věděla už od kamarádky, jejíž děti ředitelku měly loni ve čtvrté třídě. Na písemku se memorovaly třeba osm stránek ve velkém sešitu. Spoustu věcí bych nedala dohromady já, ani muž,
Včera jsem byla v hospodě s rodiči synových spolužáků. Tak tam hromadně lkali nad množstvím úkolů (minulý víkend celkem 8) a látky. Dle učitelky na IT mají každý den 20 minut trénovat psaní na klávesnici. 
A to to není gympl, kde, jak slyším z okolí, děti doma drtí nejpozději od šesté třídy. Kamarádky dcera nechtěla v šesté fráninu, tak má latinu.