Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Evaeva
příspěvků moje polička 23. ledna 2026 14:17
Reakce na DruI:

continuity Získávání informací pro radost za učení nepovažuju, to provozuju doteď :o) a teda je to jedna z věcí, která mi pomáhala procházet školou bez nějaké souvislé přípravy, protože spoustu věcí jsem měla načtenou a zjištěnou mimo výuku. Já jako učení beru fakt jenom cílené opakování právě probíraného školního učiva.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 23. ledna 2026 14:19

žluťásek haha, tak zrovna geometrii bych zvládla To byl zatím asi i jediný případ, kdy syn hlásil, že ho ve škole něco fakt bavilo.

Offline letfenixa
10688 příspěvků moje polička 23. ledna 2026 14:38

Nepamätám si, ako som sa doma učila na 1.stupni, ale vždy sme mali úlohy. Ale na 2. už som sa učiť musela, teda v 5. a 6. ročníku som sa minimálne, aj som si zhoršila prospech, tak potom v 7. a 8. ročníku som sa denne priemerne 2 hodiny učila. Na gympli to bolo priemerne 3 hodiny. Ale ja mám veľmi zlú pamäť, tak som si musela veľa opakovať. Na VŠ som sa aj 2 týždne učila na niektoré skúšky. 

Offline Tabea
7490 příspěvků moje polička 23. ledna 2026 16:21

Dcera má teď ve 3. třídě na etiku ředitelku (lehce před důchodem) a říká, že o hodinách dělají tolik poznámek, že je bolí ruka. Její kamarádka už popsala sešit do konce. Ted psali písemku z křesťanství, tak jsem jí z toho zkoušela. Poznámky jsou na strašný memorování, jak mají křesťané při modtlitbě polohu hlavy (sklopenou, pohled před sebe, pohled vzhůru), jak mají ruce (sepjaté, vztyčené, položené přes sebe), tělo - klek, stoj, sed. Stvoření země, církevní charitativní organizace, ... A tímhle stylem je pak i písemka. Ale to jsem věděla už od kamarádky, jejíž děti ředitelku měly loni ve čtvrté třídě. Na písemku se memorovaly třeba osm stránek ve velkém sešitu. Spoustu věcí bych nedala dohromady já, ani muž, 

Včera jsem byla v hospodě s rodiči synových spolužáků. Tak tam hromadně lkali nad množstvím úkolů (minulý víkend celkem 8) a látky. Dle učitelky na IT mají každý den 20 minut trénovat psaní na klávesnici.

A to to není gympl, kde, jak slyším z okolí, děti doma drtí nejpozději od šesté třídy. Kamarádky dcera nechtěla v šesté fráninu, tak má latinu. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 23. ledna 2026 16:42

Tabea ta etika, to dceru lituju. To jí asi nic nedá, bude to akorát opruz. Přitom by to mohl být tak zajímavý předmět.

Jinak si myslím, že to učení je i dost o přístupu. Já se sice tolik neučila, hlavně, co mně nebavilo, ale taky jsem měla trojky i na malém gymplu. Jo, měli jsme spolužačku, co ty jedničky měla hodně zadarmo, měla pamatováka a ještě jí šly přírodní vědy. Naopak někteří spolužáci ty známky měli fakt vydřené.

Offline Tabea
7490 příspěvků moje polička 23. ledna 2026 17:42

Evaeva teď jsem se ptala dceřinné kamarádky, co berou u nich v etice. Tak prý talismany pro štěstí. Stejný ročník, jiná základka.

Offline letfenixa
10688 příspěvků moje polička 23. ledna 2026 17:55

Tabea L je tiež tretiak, tiež má etiku a vôbec neviem, čo tam robia. 

Offline DruI
5345 příspěvků moje polička 23. ledna 2026 18:35

Tabea Ježíš, ta etika zní ale strašně. To by mě teda zabilo (a kdybych se to někdy musela učit, tak by mi to zkazilo vysvědčení ;o) to je skoro jako ty písemky z informatiky, kde učitelé požadovali popsat polohu určitých ikonek ve wordu.

Offline Tabea
7490 příspěvků moje polička 25. ledna 2026 20:35

U nás teď tak krásně nasněžilo, že jsem dětem dovolila jít v osm ven. Ted jsem je musela zavolat, jinak by zůstali venku.
Škoda, ze zítra bude zas po sněhu. 

Offline Tabea
7490 příspěvků moje polička 25. ledna 2026 20:35

U nás teď tak krásně nasněžilo, že jsem dětem dovolila jít v osm ven. Ted jsem je musela zavolat, jinak by zůstali venku.
Škoda, ze zítra bude zas po sněhu. 

Offline dzizisketa
8733 příspěvků moje polička 25. ledna 2026 21:12

V pátek měla Šárka ukázkovou hodinu juda.

Šárka: "Paní učitelko (), já mám bráchovo obi!" 

Trenérka: "Jak se to stalo?" 

Šárka: "Máma to spletla." 

Tak jsme pobavily celou tělocvičnu hned při nástupu. Ale je to legrace,sledovat ty čtyřleté a pětileté děti, jak se škubají za kimona a vzájemně se zalehávají. Upřímně jsem čekala, že Šárka bude problémová cvičenka, i když ona tam chodí nadšeně, je dost tvrdohlavá a vznětlivá, ale šlape jak hodinky. Poslouchá, ví co má dělat a navíc jí to fakt jde. Tak mám radost. 

Offline JankaM
2980 příspěvků moje polička 26. ledna 2026 09:25

Může být bolest hlavy příznalek bližící se první menstuace? Dcera má 12, podle dalších příznaků tipuju že to už asi přijde a tak poslední týden si stěžuje že jí pořád lehce bolí hlava. Jinak je normální, pije i jí dost, sportuje. Jako vyřeší to slabší nurofen nebo ibalgin, ale dávat jí to denně asi nechci. Mě bolí hlava tak 3x ročně a sambo na to taky netrpí.

Holčička moje, ještě na MP jsem psala když se narodila, a už je velká .         

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 26. ledna 2026 15:10

JankaM může. Zvlášť když k tomu má i další příznaky. Ale nemusí to mít pokaždé. Jestli jí ta hlava bolí jen lehce, tak já bych jí ani nic nedávala

Offline continuity
41404 příspěvků moje polička 26. ledna 2026 15:25

JankaM

Tyden v kuse se mi zdá už docela dlouho. Pokud by se to opakovalo, neustupovali, zašla bych k lékaři. Změřila bych ji teď alespoň tlak, pokud máte někde tlakoměr. Pokud je nízký, může z toho hlava bolet a pak nám doktorka normálně doporučila kafe. 

My jsme si taky mysleli, že nepravidelná nepohoda bude cyklem a ejhle, bylo to spíš KFC. Zůstal jen ten šílený tlak. 

Jinak bych zkusila spíš paralen, jestli ji nezabere. Je to setrn jsi než ty ibuprofeny. 

Offline 711990
18254 příspěvků moje polička 26. ledna 2026 15:58

JankaM muze, ja mivam migrenu den dva pred zacatkem menstruace a mela jsem ji uz v tomhle veku, jen jsem to neumela popsat. A naopak bych ji leky dala, pokud si stezuje, protoze neni dobry nechat bolest rozjet.

Offline tv
4149 příspěvků moje polička 26. ledna 2026 19:51

Kluci jsou oba doma, nemocní. Začlo se zase vyšívat, Ježíše asi pamatujete, teď něco nového.

Offline tv
4149 příspěvků moje polička 26. ledna 2026 19:52

Nejdou mi přidat dvě fotky v telefonu .

Offline Catherinne
10690 příspěvků moje polička 26. ledna 2026 21:56

Moc děkuji za rady co na stroupky na hlavičce. 

Včera jsem mu to na hodinku a půl namazala mastným krémem od Weledy na obličej, krásně to všechno změklo a doporučovaným hřebínkem z Profimedu to šlo tahama všemi směry sundat. A fakt úplně všechno, i z té fontanely, tam to byl trochu oříšek. U toho mi spal v náručí, takže to určitě nebolelo. 

Až mě mrzelo, že jsem to nevyfotila před a po, mohla jsem to dát na kadeřnický IG jako nově nabízenou službu

Dík, jste zlatý

Offline Pinot Noir
29239 příspěvků moje polička 26. ledna 2026 22:55

Catherinne a začali by ti tam chodit lidi s dětma, jako jsou ty moje, ty teda spát, když na ně někdo sahá, nikdy nedokázaly, ani jako novorozenci. . Těm bys pak musela účtovat  příplatek za ztížené podmínky.

Offline Pinot Noir
29239 příspěvků moje polička 26. ledna 2026 23:37

Viktor se v sobotu odvážil ochutnat v McDonald's hranolky! V neděli jsme opět jeli na oběd tamtéž, ověřit, jestli si je dá znovu, a jo, takže jsem hned objednala pytel tenkých mražených hranolků a ještě v neděli večer mu je doma pekla a dnes si je poručil dvakrát! Opravdové jídlo!