Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Pinot Noir
29239 příspěvků moje polička 22. ledna 2026 16:22

žluťásek my diktáty nevede, ale jak jsme měli tu chřipku, na kterou navazovaly Vánoce, tak jsem koupila takový sešitek na procvičování vyjmenovaných slov, a to musel vyplňovat, myslím, že tohle je potřeba procvičovat. Jinak žádná příprava u nás zatím neprobíhá, jen úkoly, se kterými to velmi často dopadá tak, že sice ví, že má úkol, a ví, na které straně učebnice úkol je, ale učebnice zůstala ve škole.

Ale někteří rodiče teda jedou doma poctivě, mají nakoupené stejné učebnice, jako se ve škole používají... Když vždycky slyším, jak dlouho připravovali své dítě na test, připadám se jak nejhorší flink na světě, protože já se o testu dozvím vždycky až zpětně. A je mi těch dětí teda líto, vždyť se vrací ze školy nejdřív o půl šesté, kolik jim pak zbyde volného času? 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 22. ledna 2026 16:28

Karja určitě

Já si osobně myslím, že pro život je to lepší nastavení než ze všeho stresovat 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 22. ledna 2026 16:29

Karja určitě

Já si osobně myslím, že pro život je to lepší nastavení než ze všeho stresovat 

Offline letfenixa
10688 příspěvků moje polička 22. ledna 2026 18:03
Reakce na Mohučanka:

Karja

Já jsem se na konzultaci zeptala paní učitelky, jak se dcera chová, když si neví s něčím rady, protože doma se v té situaci zhroutí (jako doslova, padne na gauč, židli, zem, nevím, co si myslí, že tím vyřeší, jde o problémy typu "kolik je 7+6") a paní učitelka se na mě tak zvláštně podívala: No já jsem si ještě nevšimla, že by si s něčím nevěděla rady  

Já s ní taky nic neprocvičuji, akorát občas dělá domácí úkoly a jednou za čas si mají zapsat slovíčka do slovníčku. Nosí jedničky, sem tam dvojku, tak to beru, že je všechno v cajku.

​toto si presne popisala Lukáška. Vo štvrtok a v piatok si bez problémov v hotelovej izbe urobil poslanu robotu. Potom vracal, tak bol ešte v pondelok u našich. A keď si išiel robiť pondelkovu robotu, tak najskôr sa hádzal on, potom tu lietali zošity a učebnice a kňučal. A potom mi kolegyňa povie, že na angličtine bol najaktívnejší

Offline letfenixa
10688 příspěvků moje polička 22. ledna 2026 18:44

DruI no to aj moja mama podchvíľou rieši, čo a či sa s malým doma niečo učím, naposledy cez vianočné prázdniny. Skusaniu nasobilky sa moc nevzpieral, ale precvicovaniu vybraných slov áno. A potom napíše diktát na 1. 

Offline notna
8998 příspěvků moje polička 22. ledna 2026 19:47

Karja Chápu tě. Taky mě znervozňovalo, když jsem jsem slyšela, kolik kdo dělá domácích úkolů nebo se učí, protože u nás bylo něco čmárání na uvolnění ruky v první třídě a pak akorát pravidelně číst měli. Jinak nic. I po nemoci to s dětma na tom prvním stupni zvládali dohonit v rámci výuky, nedostávali jsme nic domů. A mně ta vaše škola dost připomíná tu naši. Určitě můžeš být v klidu. u nás teda byla výhodna slovního hodnocení, si člověk jednou za čtvrtletí početl, že je to v pohodě.

Offline Gatita
8420 příspěvků moje polička 22. ledna 2026 20:18

žluťásek myslím, že s mladším taky budu za matku, co s dítětem dře týden na písemku. Ne každý to má zadarmo. Vlastně to vidím až teď, jaká je klika, když člověk pomalu ani neví, že má doma dítě školou povinné. Máme prostě kliku, nejen na super učitelku, ale i na hlavu, do které vše skáče samo. Tak chápu, že když rodič vidí, ze v tom dítě plave, že ho v tom nenechá. 

Jinak diktát jsem zkoušela se starsim v první třídě. Asi tak jednou. A teď ve 4. jsem se párkrát vytasila se sešitkem na vyjmenovaná slova. A bylo tam slovo, které jsem neznala, tak jsem byla happy, že i já se něco naučila! 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 22. ledna 2026 20:24

Gatita jako my syna doučujeme občas i prvouku loni jsem zjistila, že neumí mláďata hospodářských zvířat (tele, jehně...), letos tam mají nějakou zeleninu nebo co Ne, že bysme nějak dřeli, myslím, že maximálně hodina týdně nad rámec úkolů (dohromady samozřejmě), ale úplně bez práce to není.

Offline Karja
43551 příspěvků moje polička 22. ledna 2026 20:44

Evaeva Ale zrovna prvouka je predmet ze kterého občas přijde nějaké upozornění, že deti něco neumí, nebo at se douci doma, více se zaměří...to je úplně podceňovaný předmet;-)

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 22. ledna 2026 20:50

Karja já to vůbec nečekala, protože já to za předmět vůbec nepovažovala na tom prvním stupni, všechno jsem věděla. Akorát teda měsíce jí pamatuju, jak mně mamka učila. Ale on má prostě jiné zájmy, kytky nebo zvířata ho nikdy nezajímali a na planety nebo prvního člověka na měsíci se zatím nikdo neptal

Offline Karja
43551 příspěvků moje polička 22. ledna 2026 21:10

Evaeva Tak to dopadne jak sambo, ten má normálně základní výpadky znalostí z přírody...myslela jsem si, že je nějaký anomal, ale byla tu teď jeho sestřenice s přítelem, šli jsme ven na procházku a oni nepoznali trnku a nevěděli, že je jedla, ani jeden z nich. A normálně se uolne tak jako ohradili, že teda tohle by rozhodne nezkouseli ochutnat:D ... Ale ja jsem se začala tlemit a říkám jim ,,tak jste asi všichni z.mesta ne...,, ale myslím, že konotace v hlavě byla jiná, než to město:D:D:D. Ale asi je to taky nezajímalo a nechodili treba s rodiči na procházky. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 22. ledna 2026 21:13

Karja nepoznali ani trnkuMůj muž je rád, že pozná petržel Myslím, že třeba podběl nebo akát by nepoznal , trnku nepozná určitě 

Offline brrr
12067 příspěvků moje polička 22. ledna 2026 21:14

Karja Muž má takové absolutní nedostatky ze zeměpisu ale fakt. A vypadá to, že je to dědičné. Vždycky zírám, jak je starší mimo, co se týče zeměpisu.

Offline Karja
43551 příspěvků moje polička 22. ledna 2026 21:21

Evaeva Tak byliny jsou těžké jakoby, ale zrovna ta trnka mi přijde taková už trochu jako šípek, i že je taková častá a  rozpoznatelná, a i třeba v nějakých čítankách a knížkách se zmiňuje. Podbel asi ne:D

brrr Tak muz to nedozene, ale myslím, že syn je ještě malej, tam si to může ještě sednout;-)

Offline continuity
41404 příspěvků moje polička 22. ledna 2026 21:32

Karja brrrjá bych to neviděla tak černě, doučuji se průběžně dějepis a jde to. 

Mně to nikdy do hlavy nešlo a navíc ta historie byla za sociku taková, jak to jen říci zdvořile, modifikovaná. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 22. ledna 2026 21:38

Karja tady na trnku nenarazíšNám to ukazovala mamka a babička, ale kluky to moc nezajímá, tak co se namáhat, že jo.

Offline continuity
41404 příspěvků moje polička 22. ledna 2026 21:43

Můj muž spíš pozná to, co roste v lese než na balkóně v květináči. 

Offline Karja
43551 příspěvků moje polička 22. ledna 2026 23:05

Evaeva Jo, tak děti jsou ještě malé, ty moje toho taky dvakrát nepoznají. Ale to že tři dospělí pokupě nepoznali trnku, když jim čtvrtej a dvě děti říkají, jo to je trnka, to mi přišlo prostě jak z jiné reality:D

Offline žluťásek
8784 příspěvků moje polička 22. ledna 2026 23:16

Gatita no počkej, to já jsem nechtěla ty rodiče, co se s dětmi učí, shazovat. Naopak! Jen že mám fakt kliku, že to nemusím řešit, tak mi to tady doma prochází

Přírodu do dítěte tluču hlava nehlava. Kdykoliv jsme venku, pořád melu stromy, kytky, houby, nějakou havěť... V učebnici to rozpozná na první dobrou, má samý jedničky, ale v reálu je pak schopný u listu javoru říct, že je to dub. To bych pak vyskočila z kůže

Offline Potrefenáhusa
38114 příspěvků moje polička 23. ledna 2026 07:46

Trnku my poznáme

ale u nás to roste spolu s hlohem úplně všude