Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Evaeva
příspěvků moje polička 22. ledna 2026 12:56

Zuzuli já to dělala na mobilu, budu to ještě muset prozkoumat teda formulář mám, ale jestli na správný rok

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 22. ledna 2026 12:59

Pinot Noir no základku platíš, protože chceš něco víc než na státní (pod tím si každý představí něco jiného, ne nutně výkony). Zatímco střední teď bohužel dost často platíš, aby dítě aspoň na nějakou střední chodilo

Ale co poznají z těch pár minut, co si tu popisovala, to teda nevím.

Offline Pinot Noir
29239 příspěvků moje polička 22. ledna 2026 13:09

Evaeva tak já psala jen to, co jsem v tom papírování zachytila, bylo to fakt X papírů. Mluvili s ním dlouho, něco pal psal i na tabuli, dostal balíček školních potřeb od Sevtu, o tom si taky povídali. Samozřejmě vůbec nevím, co z toho budou vyvozovat, chtěla jsem jen říct, že jsem zachytla zrovna to, o čem vím, že v tom neexceluje.

Offline Pinot Noir
29239 příspěvků moje polička 22. ledna 2026 13:10

Vlastně ho možná grilovali i tam, co řekl, že to bylo easy, že jo, u toho jsem nebyla.

Offline Karja
43551 příspěvků moje polička 22. ledna 2026 13:24

brrr Prosím tě, kde bychom vzali průměr třídy:D:D:D. My máme jen žákovskou knížku.

Offline brrr
12067 příspěvků moje polička 22. ledna 2026 13:39

Karja No, mi to taky chvíli trvalo, než jsem zjistila, že něco takového jde najít. Máme to ve skoleonline, nebo jak se to jmenuje. Ale je fakt, že netuším, jestli to tam bylo i na  nižším stupni.

Offline Karja
43551 příspěvků moje polička 22. ledna 2026 13:45

brrr

My nemáme žádný takovýhle školní systém.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 22. ledna 2026 14:02

brrr Karja u nás do něj známky píší až na druhém stupni.

V těch prvních třídách bych z toho stejně nic moc nevyvozovala, ty učitelky klidně známkují snahu nebo dávají mračounky místo pětek 

Offline brrr
12067 příspěvků moje polička 22. ledna 2026 14:02

Karja Aha, tak to nic.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 22. ledna 2026 14:03

Pinot Noir to pak dává větší smysl 

Offline žluťásek
8784 příspěvků moje polička 22. ledna 2026 15:02

Karja jak jako diktát doma? ty dovedeš přinutit dítě, aby doma psalo diktát? Syn píše s velkou nelibostí výhradně domácí úkoly, jinak ani čárku. 

Já jsem úplně mimořádně laxní matka, nejen že mě to neděláme, mě to ani nenapadne. Bože Minulý týden psali pololetní písemky. Když mi spřátelená maminka psala, že oni se na to učí už tři dny v kuse, přiměla jsem syna spočítat aspon jedno cvičení z násobilky a projet pár vyjmenovaných slov. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 22. ledna 2026 15:22

žluťásek my doma diktáty vedeme. Ale syn chodí i na doučování k paní učitelce, mluvili jsme o tom na tripartitách,... takže to chápe. Ne, že by se to obešlo úplně bez keců, to zase neAle vidím tady vliv naší skvělé paní učitelky, kolikrát přinese i dobrovolný úkol z matiky. Sice u toho taky pak remcá, ale udělá ho.

Offline Karja
43551 příspěvků moje polička 22. ledna 2026 15:27

žluťásek My domácí ukoly nedostáváme, takže jednou za čas přijde upozornnění, že se bude psát diktát (do 2. třídy je to s přípravou doma), tak to jednou nadiktuji, tak to ještě jakž tak jde...No a pak jako když teda mi přijde, že dlouho nic nedělá a sešit je červenej, tak zkusim na ní, že procvičovat se musí, tak to je velká nelibost. 

Tak asi si laxní protože můžeš, kámoška se učí s holčičkou ve 2. třídě hodinu denně, jenže oni když píšou diktát, tak zatímco ostatní odevzdávají, u ní se ukáže že má první větu. Ta by se učila taky x dní takhle na nějakou písemku.

Nejlepší je synovec, ten při společné přípravě mámě řekne, že všechno umí, všemu rozumí a pak donese třeba trojku, ale ten jeho klid, tu pohodu, to chceš mít:D:D:D.

Offline DruI
5345 příspěvků moje polička 22. ledna 2026 15:33

žluťásek Taky mi připadá jako superschopnost přimět dítě, aby psalo doma diktát.

ale teda dcera si doma občas i píše... tajné zápisky, které mi pak odmítá ukazovat

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 22. ledna 2026 15:37
Reakce na Karja:

Nejlepší je synovec, ten při společné přípravě mámě řekne, že všechno umí, všemu rozumí a pak donese třeba trojku, ale ten jeho klid, tu pohodu, to chceš mít:D:D:D.

​Tohle jsem byla já Teda až na druhém stupni 

Offline žluťásek
8784 příspěvků moje polička 22. ledna 2026 16:00

DruI no to on sepisuje pořád něco! Svoje komiksy, příběhy, tajný knihy, vyrábí časopis, encyklopedii...

Ale to není učení, žejo

Stejně jako sice neprocvičuje matematiku, ale nějak náhodou ho vždycky poprosím, jestli by mohl sečíst body v deskovce, spočítat, kolik legovejch kostek musíme najít, abysme mohli postavit tohle a támhleto... Musím to zabalit, aby to nevypadalo jako škola

Offline Karja
43551 příspěvků moje polička 22. ledna 2026 16:06

Evaeva myslíš, že teda mužu segru uklidnit, že bude architekt? 

Offline Karja
43551 příspěvků moje polička 22. ledna 2026 16:09

DruI No jo si vem, ale že ona by pak doma nedělala vůbec nic do té školy, když nemají ukoly. Takže diktát je ukol, jednou za týden:D. Ale říkala mi paní učitelka, že pak od trojky už to budu muset doma vyhecovat, na vyjmenovaná slova a tak....

Offline DruI
5345 příspěvků moje polička 22. ledna 2026 16:13

žluťásek No ale tohle vyrábění já minimálně jako cvičení psaní počítám! Abych si mohla říkat, že alespoň něco cvičíme ;o) Počítání teda cvičíme taky maximálně během deskovek.

A teď jsem teda dostala vynadáno od svojí mámy, že málo kontroluju vypracovávání domácích úkolů. Já jsem holt laxní matka. Chudáci děti :o)

Offline DruI
5345 příspěvků moje polička 22. ledna 2026 16:14

Karja No já ti nevím, některé naše úkoly spočívají třeba v napsání tří slov, tak to jako velké cvičení taky nevidím ;o)