Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Karja
44703 příspěvků moje polička 07. ledna 2022 21:02

Sairon No přesně tak, já si myslím, že se na tebe fakt mimo korporatu a státních korporatu vykaslou. 

Offline notna
9447 příspěvků moje polička 07. ledna 2022 21:06

Sairon Mě by zajímalo, jestli má někdo osobní zkušenost, že zaměstnavatel to zkrácení úvazku či podobnou úpravu zamítl a nedošlo k žádné dohodě. Protože jak píšu výše, mě moje osobní zkušenost příjemně překvapila. Ale samozřejmě chápu, že je to jen malý vzorek.

Offline notna
9447 příspěvků moje polička 07. ledna 2022 21:08

Karja Už jsem to psala, funguje to i u malých firem, co mam zkušenost.

Offline Sairon
1855 příspěvků moje polička 07. ledna 2022 21:50

Karja notna když ono je to prostě v těch větších kolosech jednodušší vyhovět. Něco jiného je když máš na stejné/obdobné pozici několi (desítek) lidí, třeba i nějaká místa neobsazená, tak se tam ten poloviční úvazek prostě ztratí a práce se rozprostře. Pokud jsi malá firma a máš toho člověka na pozici jednoho, tak kdo za něj udělá tu druhou půlku práce?

Offline notna
9447 příspěvků moje polička 07. ledna 2022 21:54

Sairon To je pravda. U těch malých firem, které znám zase naopak hrálo roli, že šlo o dlouholeté zaměstnance a dobré vztahy. Tak majitelé si chtěli je udržet. Všechno to jsou firmy s minimální fluktuací zaměstnanců. 

Offline dynda
7291 příspěvků moje polička 07. ledna 2022 21:56

Karja Sairon notna 

My jsme malá firma a dohodnout se dá na všem. 

Offline Gatita
8631 příspěvků moje polička 07. ledna 2022 22:08
Reakce na Sairon:

​a praštila ho s ní po hlavě?

​Ja jsem svoji feministickou knihu vystavila v urovni oci v knihovne. Neni teda o predurcenosti, ale o spravedlive delbe prace doma. Muz uz si vsimnul. Ale aplikovat to uplne nemuzu, zjistila jsem, ze jsem na to sama lina. Ale az se vratim do prace, asi se fakt z domacnosti a vsech provoznich veci kolem deti zblaznim. 

Offline žluťásek
8863 příspěvků moje polička 07. ledna 2022 22:15

Gatita jsi líná dělit se o práci?

Online dzizisketa
8961 příspěvků moje polička 07. ledna 2022 22:17

Sairon 

Ale úprava pracovní doby a její rozvržení neznamená jen zkrácený úvazek nebo HO. Těch možností řešení je daleko víc a až na řídké výjimky je jde aplikovat u malých firem. Státní sektor je v tom naopak rigidnější pod heslem "když to povolíme jednomu, budou to pak chtít všichni".

Online dzizisketa
8961 příspěvků moje polička 07. ledna 2022 22:19

MP Meri 

Až sundáme stromek, který blokuje knihovnu, donesu ti ji do kavárny. Nebo ji tam mám nechat rovnou sambovi?

Offline Isca
4891 příspěvků moje polička 07. ledna 2022 22:20

Gatita Tím myslíš, že bys byla pro dělbu práce, akorát jsi líná ujmout se vrcholné manažerské pozice, na které bys dělbu práce rozvrhovala, dozorovala, vyhodnocovala a následně prováděla adekvátní úpravy systému?

Offline Gatita
8631 příspěvků moje polička 07. ledna 2022 22:21

žluťásek spis aplikovat tu metodu z te knihy, kdy to chce si vsechno puntickatsky sepsat na karticky, odsouhlasit s partnerem obsah, a karticky prerozdelit. No proste jsem si z toho jako hlavni poselstvi vzala, ze by mi pribyla prace s vyrobou karticek

Offline Karja
44703 příspěvků moje polička 07. ledna 2022 22:23

dzizisketa A co to je za knihu? Sambo by si ji teda rozhodně nepřečetl:-D. Ale zajímá mě to 

Offline dynda
7291 příspěvků moje polička 07. ledna 2022 22:27

Gatita 

Já myslela, že bys třeba musela nosit půlku nábytku a měnit půlku žárovek a kol na autě

Online Pinot Noir
29888 příspěvků moje polička 07. ledna 2022 22:28
Reakce na Sairon:

I nas ve státním jdou zkrácené úvazky bez problémů, ale tak nějak se očekává, že množství odvedene práce bude totožné jak při plném

​No, v tomhle se teď plácám já. Jsem ve firmě 15. rokem, prošla jsem aspoň krátkodobě všemi pozicemi toho týmu a jsem si jistá, že práce, kterou udělám za 15 hodin týdně, by jinému trvala dvojnásobně dlouho. Takže na jedné straně jsem s úvazkem spokojená a je fajn, že jsem rychle zaplula do známých vod, na druhé straně mám pocit jistého zneužití mých znalostí, protože moje výkonnost není nijak extra oceněna - dostala jsem poměrnou část platu, se kterým jsem tam skončila před narozením prvního, tj. víc než před pěti lety (mezi porody jsem tam pracovala na různé typy dohod), což mi přijde takové...no, trochu nefér.

Offline Karja
44703 příspěvků moje polička 07. ledna 2022 22:29

Gatita Mne práce doma nevadí, já moc na pořádek nejsem (teď teda mi přijde po půl roce návštěva jiná než rodina, no to bude trapas). Mně vadí ,,služkařeni,,. Tj. takove ty drobne či doprovodne činnosti, co by žena měla dělat spíše dětem nikoliv k dospělému muži. To mě dokáže dát fakt dovaru. Jakože já dokážu někdy úplně sestavit sambuv pohyb domem, říct přesně co dělal, co jedl....to mě štve, vždycky o tom dáme jednání, nasype si popel na hlavu, pár dní si to hlídá a pak je zase tam kde byl.  

Offline Sairon
1855 příspěvků moje polička 07. ledna 2022 22:31

dzizisketa

To máš samozřejmě pravdu, že je více možností,  přišlo mi ale že je tu řeč o zkrácených a HO. U jiných úpravách ve smyslu individuální rozvržení pracovní doby a podobně bych řekla že to snad nebude většinou problém .

Gatita

Offline Karja
44703 příspěvků moje polička 07. ledna 2022 22:33

Pinot Noir Teda. To je hodně nefér. A nějak o tom pojednat si zkousela? 

Offline continuity
43132 příspěvků moje polička 07. ledna 2022 22:35

Pinot Noir a jak to vypadá s tou novou praci? Pokud je toto na dele, zkusila bych si po nějakém tom měsíci, kdy uz to uvidí i ostatní, vyšší plat vyjednat. Přesně s těmi argumenty, co píšeš. Ani mi nepřijde v pořádku to nenavysovani. Za ta léta platy rostly a ne úplně málo. 

Offline Gatita
8631 příspěvků moje polička 07. ledna 2022 22:37

Iscato trefila dost presne, ale dynda take pojmenovala jednu z mych obav:). Jinak zakladni myslenka knihy je samozrejme dobra, ale realizace dost na silu, uplne se vidim, jak za muzem bezim a cpu mu hrst karticek, na nichz je v deseti odrazkach popsano, co obnasi ukon vyneseni odpadku. 

Jinak kniha od dzizisketa me zajima taky, prozradis titul?