Evaeva ty nejtlustší kohinorky mame taky, ty jsou fakt brutální, dite je ma ale nejradši
no podle me to ani nezkusí
takže pouzdro říkáš? ![]()
Evaeva ty nejtlustší kohinorky mame taky, ty jsou fakt brutální, dite je ma ale nejradši
no podle me to ani nezkusí
takže pouzdro říkáš? ![]()
itinka Já tedy osobně školství nektitizuji, naší školu miluju a o našich ucitelich říkám, že jsou to lidi, které bych si vybrala na pustý ostrov. A obecne mi prijde, ze kdyz tu kritika zazní, přijde mi, ze je smerovana hlavně k tomu vršku, až na výjimky na jednotlivé školy či na kantory. Protože všem musí být jasné, že když ve škole nebudou peníze a nebude dost personálu, tak jako co tam bude kde ředitel vymýšlet, těžko tam bude pulit hodiny. Je jasné, že to není obecne z lenosti nebo nějaké rigidnosti kantorů, kritika mi nepřijde nějak jako směřující do sboroven, ale možná to čtu jinak.
Ke sledování diskuzi napíšu to, že někdo má v práci kuchyňku a někdo internet;-). Někdo 8 týdnu volna, někdo 4, kazdej něco prostě.
itinka a určitě čteš tu kritiku tady? Připadá mi, že tu zaznívají spíš jen obavy těch, co je škola teprve čeká, to vybírání fakt není jednoduché (nebylo by, ani kdyby výběr závisel čistě na rodičích, ale když do toho vstupuje přetlak, losování, spádovost, tak se člověk cítí jak oběť loterie), ale mám pocit, že od nás, kdo už děti ve škole máme, nijak moc kritiky nezaznívá. ![]()
No a k těm diskuzím, holt každé zaměstnání má nějaké výhody a nějaké nevýhody, no. Divení, proč účetní a daňaři zapínají počítače v pátek večer a proč den před termínem klientovi neřekneme, že má smůlu, už tu taky bylo.
Potrefenáhusa ne, fakt nastrkat to tam šlo v pohodě. Hůř jdou kupodivu třeba pera, jak nemají špičku. Ale v tom to fakt nebylo
Mně klasický penál přijde pro malé děti lepší, přehlednější, ale u něj to fakt nebyla vhodná volba.
Prosim vas, neexistuje penál, kterej by počítal s tlustejma pastelkama? Mne ty malinký gumičky přijdou odsouzený k naprostýmu neúspěchu
dcera má vyřezávaný stabila v ergobag penálu. Nebo myslíš nějaký ještě tlustší?
Potrefenáhusa my máme taky ty tlustý pastelky v nějakém normálním penále, ono se to do toho nacpe, i děti to lehce zvladnou
Tabea ty Koh-i-noorky jsou ještě tlustší.
itinka Nemá každý stejný denní rytmus, já tu třeba píšu nejčastěji mezi 2-3 ráno při kojení. Moc si teda nepokecám, ale co už ![]()
Pinot NoirDebata o výběru školy mi taky vyznívá negativně v tom smyslu, že nejde najít dobrou školu. Čtu to ale dost nepozorně, protože se mě to už moc netýká a chytla jsem se na to dělení výuky.
Zuzuli Haha, já tady už možná psala, jak dcera během covidu ve škole nahlásila, že jsme sociální případ?
(zjišťovalo se to kvůli zajištění wi-fi pro všechny, ale aspoň teda zároveň řekla, že to nepotřebujeme, protože wi-fi doma máme...)
Lamicka jo, ptala jsem ve školách, jestli je šance, že by Viktor měl nějaký individuální přístup ohledně jeho matematických vloh, ale dá se říct, že všude byl menší problém jeho "postižení", než jeho nadání.
Zkus se na to zeptat i v poradně, syn měl nějaké doporučení na individuální vzdělávací plán, bohužel už si přesně nepamatuju podrobnosti, ale v podstatě šlo o to, že třídní učitelka s ním měla navíc jednu hodinu týdně, kdy doháněli co nestihl ve vyučování a zároveň část věnovala rozvoji logického myšlení a dělala s ním právě takové náročnější úkoly nebo logické hry. (byl diagnostikovaný jako dítě s dvojí výjimečností).
notna no jde najít dobrou školu, ale úspěšně na ni proniknout je věc druhá, taky mě to dost plnilo zoufalstvím posledního minimálně půl roku
Potrefenáhusa pouzdro do prvni tridy spis ne, deti se v tom spatne orientuji. Je mozne je jim ucitelka rekne, ze chce svetle zelenou pastelku a nez to tam najdou, tak ostatni budou mit hotovo. Jinak ty penaly jsou celkem drzaci, kdyz vidim co s tim deti delaji ![]()
Jo a taky pozor na uplne ty nejtlustsi tuzky a pastelky, spatne se to drzi a deti pak boli ruce. Edit. Myslim pri psani do sesitu ve skole.
Pinot Noir jak pise garfie, sla bych na to pres poradnu.
Lamicka mne se s tema tlustejma kohinorkama pise taky blbě, i mi prijde, ze klouzou. Nejradši mam z tech našich pastelek faber castell Jumbo grip a ty kupodivu vzdycky zůstanou v tom kyblíku jako posledni, preferuje ty kohinorky.
s penálem počítám, ze bude s klopami, jen se obávám, ze ty pastelky tam budu strkat po večerech doma ja
Potrefenáhusa já mám ty tlustý ráda, my je máme doporučené i do školky, přímo ty Koh-i-noorky. Do školy takhle konkrétní nebyli, ale když jsem se ptala, tak radši tlusté. Na psaní měl syn tenké tužky, ale zpětně si říkám, že jsem měla pořídit nějaké střední. Kupovala jsem je letos v září a vzala jsem jednu i sobě, je super ![]()
S penálem souhlasím s lamičkou, ale syn v životě nezastrčil ani jednu pastelky, pak mu ten penál nešel zavřít a celkově to bylo k vzteku. Začala bych klasikou a uvidíš, není to žádná investice.
V jedné škole nás na dni otevřených dveří prosili, ať pořídíme pouzdro s poutky a ty sesypané psací potřeby dětem nedáváme, že když se v tom přehrabují, hrozně to rachotí. ![]()
Evaeva tak ony jsou i ty ostatní tlusté, ty triocolor jumbo jsou ale nejtlustší, no, na mne právě jsou asi i nějaký cely neergonomicky, ale tak nejsou dělaný na moje ruce.
Evaeva a dite ma spravnej uchop jedine s tenoučkýma pastelkama nekde v dětským koutku, kam se ji nevejdou dva prsty nad sebe
itinka ja jsem k ceskemu skolstvi kriticka a klidne se k tomu priznam. Ale vzhledem k tomu, ze nejkritictejsi k ceskemu skolstvi je cela ma ucitelska rodina (od ucitelek prvniho stupne pres reditelku malotridky po zrizovatele skol a skolek v krajskem meste), tak z toho vycitky svedomi nemam. Dokonce to jsou prave nasi, co mi rikaji, ze ceske skolstvi je obecne zkostnately paskvil a at mame radeji pro jejich jedinou milovanou vnucku v zaloze soukromou skolu, kde se ji fakt budou venovat. Mama se pred lety snazila rozjet na skole program pro nadane, ale narazila na naprosty nezajem u vsech kolegu, co meli jen pocit, ze se s tema detma moc nadela. No a tata mel problem s novym vedenim treba proto, ze jako fyzikar se spis snazi, aby kazdy nejak pochopil fyzikalni jevy v beznem zivote, s tim, ze vzorecek si na tahak napise kazdy blb, a daval do testu otazky typu "proc se pri vareni pouziva poklicka na hrnec, vysvetli fyzikalni jev".
Jasne, skolstvi ma byt priorita. Ucitele maji byt nejlepsi a dobre zaplaceni. To ale neni.
Zaprve ze me mluvi ma spatna zkusenost. A to, jak strasne v ceskem systemu zalezi na osobnosti ucitele a jak neflexibilni je k detem, ktere nejsou zrovna tabulkove. To neni muj pocit, to je prosty fakt podlozeny daty. Ja kvuli ucitelce menila skolu (tata dodnes vzpomina na tridni schuzky v prvni tride, kde mu ma ucitelka rekla, ze ja jsem.moc sikovna a vsechno umim a vim, ale on jako rodic by me mel presvedcit, ze to neumim, aby me to ona mohla naucit), ve druhe tride me zachranila dlouhodoba nemocenska a zaskok, od treti jsem sla jinam. Bracha mel prvni dva roky skvelou ucitelku, ve treti tride taky sel na jinou skolu, diky kombinaci neresene sikany a laxnosti vedeni ta jakkoliv resit. Brachovi je narozen az v tomhle mileniu, nebavim se o nejak davne dobe.
Zaroven ja jako rodice nemame zadnou zaruku, ze kvalita vyuky a ucitelskeho sboru je vsude stejna. Nemuzu jen tak s cistym svedomim poslat dite na nejblizsi zakladku a vedrt, ze bude mit fajn ucitelku a kvalitni vzdelani. Situaci dost ilustruje treba spadova turistika a hlaseni deti na vice skol... k tomu se o mista na spadove skole losuje, ve tride bude 30 deti. Sama netusim, kam vlastne moje dite v zari pujde, cekame na losovani. Jak vypada hodina mam celkem predstavu z dod. Jo, jsem z ceskeho skolstvi fakt nadsena. Ironicky. Ja sama jsem za tech 19 let v ceskem systemu narazila asi tak na ctyri dobre pedagogy celkem.
A ano, pisu pres den. Obvykle z mhd, kdy jedu na nejakou schuzku s klientem a nebo k lekari a na rehabilitace. A pracuju az od deviti ![]()
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
© 2014 - 2026 parfumanie.cz
Vítejte! Je to sice otrava, ale pokud chceme, aby naše webové stránky nadále fungovaly, musíme Vás obrat o trochu Vašeho času, abyste si nastavili své vlastní kombinace cukroví. Koláčky si prosím nastavte podle své chuti:
Nezbytné koláčky
Zajišťují základní funkce webu, bezpečnost a správné zobrazení stránek, bez nich by parfumanie.cz nefungovala správně.
Analytické koláčky
Pomáhají nám pochopit, jak návštěvníci web používají, abychom ho mohli zlepšovat, například anonymní statistiky návštěvnosti.
Marketingové koláčky
Slouží k zobrazování relevantní reklamy a obsahu na základě Vašeho chování na webu.
Svůj souhlas můžete kdykoliv změnit v nastavení koláčků v patičce webu.